Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Double.net logo Affiliate 75 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats
Double.net omdöme
Double.net omdöme
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Support

Det ska erkännas att vi är lite kluvna inför Double.net. Just för tillfället känns konceptet rörigt. Som att det är ”under utveckling”. Sannolikt beror det på att företaget är inne i en förändringsfas och att mer kommer att klarna när nya doublegroup.se fått upp ångan. Så vi kommer förmodligen att uppdatera den här recensionen om ett tag framöver.

Bra ersättningsnivåer

Positivt med Double.net är framförallt deras smidiga affiliate-plattform och deras enkla och snabba ansökningsprocess.

Double.net har visserligen inte Sveriges största utbud av affiliate-företag, men här finns många attraktiva företag att ansöka till, både större och lite mindre aktörer. Det gör att du får en bra mix av företag att samarbeta med. Mindre aktörer har dessutom ofta lite annorlunda, oväntade och innovativa produkter, vilket kan vara inspirerande. Både vad gäller att skapa nytt innehåll på din egen webbplats, eller skapa webbplatser för affiliate-marknadsföring överhuvudtaget.

Ersättningsnivåerna på Double.net är generellt riktigt bra, bland de högre i branschen.

Problem med utbetalningar från vissa företag

En sak som vi måste ta upp är att vi haft en del problem med utbetalningar. Vi har helt enkelt tjänat pengar som affiliate men sedan inte fått vår ersättning. Detta har gällt ett specifikt företag på Double.net. När vi kontaktat support har vi fått förklaringen att det är företaget som inte betalt in ersättning. Och att vi därför inte kan få ut vår ersättning.

Det är logiskt och så funkar de flesta affiliate-nätverk. Att du som publisher måste vänta med utbetalningen tills företaget som du ska ha provisionen från har betalt in pengarna.

Det vi måste vara kritiska till är att detta pågick under flera år, och att sådana företag borde plockas bort från Double.net – i alla fall om de vid upprepade tillfällen inte sköter sina inbetalningar.

Vi vill vara noga med att påpeka att detta är en specifik erfarenhet som vi har haft. Och vi vet många som använt Double.net under massor av år och fått sina betalningar utan problem. Det beror sannolikt på vilka företag väljer som affiliate.

Det här med användarvänlighet är Double.net riktigt duktiga på. Affiliate-kontot har en infrastruktur som i många avseende är självförklarande. Eller ”intuitiv” för att använda ett lite svårare ord.

Det vi kan sakna är fler guider och utbildningsmaterial som förklarade innehållet och syftet med de olika funktionerna. Men vi bedömer att även totala nybörjare utan några större problem kan skapa ett konto på Double.net och komma igång med affiliate-marknadsföring inom kort.

0 av 100
Användarvänlighet

Utbildningsmaterialet är blygsamt. Bloggen uppdateras väldigt sällan och de flesta inlägg är inte utbildande till sitt innehåll, utan handlar mer om nytillkomna affiliateföretag och jobbansökningar. Med andra ord: vill du lära dig mer om affiliate-marknadsföring och hur du kan tjäna pengar på Double.net’s tjänster, får du söka på annat håll.

0 av 100
Utbildning

Vår egen erfarenhet av supporten är helt ok. Vi har alltid fått relativt snabba svar.

Vi vet inte riktigt var supporten står idag. Kanske är den under utveckligen på grund av namnbytet och sammanslagningen till doublegroup.se. Det vi vet är att länken till Support-sidan, som du hittar längst ner i ett anonymt hörn av hemsidan, går till en död sida på Zendesk. Längst upp på den sidan finns meddelandet ”Bummer. It looks like the help center at doublegroup.zendesk.com no longer exists.”

Det finns visserligen fortfarande ett telefonnummer på hemsidan som du kan ringa. Men ingen chatt, ingen support-epost eller formulär att skicka meddelande via. Vilket är lite märkligt.

Surfar vi in på Doublegroup.se hittar vi dock en lite större FAQ, samt en info-epost och samma telefonnummer som på Double.net. Så sannolikt är företaget inne i en fas av flytt och förändring just nu.

 
0 av 100
Support
Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Double.net logo Affiliate 75 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats