Webbplats Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök
Adsense logo Affiliate 90 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats
Tjäna pengar med Google Adsense
Tjäna pengar med Google Adsense
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Support

Google Adsense erbjuder en av de enklaste vägarna att börja tjäna pengar på nätet. Det tar inte lång tid att registrera ett Google Adsense-konto. Och när det väl är klart – ja, då kan du genast välja vilken annonstyp du vill ha, kopiera annonskoden, och placera den på din webbplats.

Efter en stund är annonserna synliga på din webbplats, och om någon klickar på dem tjänar du pengar.

Det finns heller inga avgifter eller hållhakar. Så länge du håller dig till Google annonsregler, är det bara att köra på.

Pålitliga betalningar

En annan stor fördel är pålitligheten. Som Adsense-ansluten kan man på säga att Google är din arbetsgivare. I alla fall på så vis att det är Google du får betalt av när någon klickar på annonslänkarna. Vilket innebär att du känna dig fullständigt trygg med att du kommer få betalt exakt den dag och det klockslag som utlovas.

Annonskod som sköter sig själv

En viktigt del i framgången bakom Google Adsense är den intelligenta annonskoden. Det enda du behöver göra är att placera koden på din webbplats. Vilka annonser som sedan visas sköter koden själv. Det gör den bland annat genom att scanna av innehållet på din webbplats. Och därefter
anpassa annonserna efter det. (Det finns mängder av andra faktorer som styr vilka annonser som visar. Men detta är en av de viktigaste.)

Om du exempelvis har en webbplats som handlar om sneakers, kommer annonskoden med stor sannolikhet visa annonser inom just denna genre. Detta förutsätter givetvis att det finns relevanta sneakers-annonsörer att matcha ditt innehåll mot.

Viktigt att tänka på

En väldigt viktig sak med Google Adsense är att du alltid håller dig till annonsreglerna. Blir du avstängd är risken att du aldrig kan starta upp ett Adsense-konto igen.

Tro oss när vi säger att Google inte kommer att tveka att stänga av ditt konto om de upptäcker några oegentligheter. Då åker du ut fortare än du hinner säga ”snälla, jag kan väl få en chans till”.

Ett stort tabu är att du klickar på dina egna annonslänkar för att tjäna pengar. All sådan manipulation, hur sofistikerad den än är, kommer Google att upptäcka. Så vad du än gör, låt bli det.

Annonsera ”lagom”

Det finns också regler för hur många annonser du kan ha på en sida, var de är placerade, och hur de interagerar med din webbplats. Exempelvis bör du inte ha annonser ”above the fold”, och absolut inte i någon irriterande pop-up eller slider som täcker hela skärmen. Då är risken att du blir avstängd och får ge upp dina ambitioner på att tjäna pengar med Google Adsense omedelbart.

Google tycker med andra ord att det är bra om annonserna inte är alltför påträngande och drar ner användarupplevelsen av din webbplats.

Det finns en motsägelsefullhet i det här som irriterar oss en smula. Vilken marknadsföringsmänniska i världen som skulle tycka att det är en god idé att placera annonser på lite halvdåliga ställen? Eller ens tänka tanken att relevanta annonser kan ”störa” någon? Men så resonerar Google. Så vill du tjäna pengar med Google Adsense är det bara att hacka i sig denna policy.

Idet här avseendet kan vi bara ge Google Adsense full pott. Google har alltid strävat efter att vara i framkant vad gäller användarvänlighet och Adsense är ett utmärkt exempel på när man lyckats.

På många sätt är plattformen en dröm för dig som vill komma igång och tjäna pengar med Google Adsense.

Å ena sidan tar det grundläggande inte mer än några minuter att lära sig. Du loggar in, du väljer ett annonsformat, kanske bestämmer vilken färg det ska vara på länkarna, kopierar annonskoden – och så är det klart.

Å andra sidan erbjuder plattformen en hel värld av möjligheter för dig som vill gräva djupare och få koll på de mer avancerade funktionerna. Mångsidigheten är otrolig och du kommer sannolikt inte att hitta ett mer sofistikerat annonsverktyg någon annanstans.

0 av 100
Användarvänlighet

Positivt är att hela nätet är späckat med artiklar, videos, forum, FAQ:s och Wikis om hur du använder Google Adsense. Stöter du på ett problem, så har med största sannolikhet redan tusentals andra människor stött på samma – och hittar lösningar.

Du hittar även en hel del bra utbildningsmaterial i Google Adsense Resources och i Googles egna ekosystem för Adsense.

0 av 100
Utbildning

Det är svårt att sätta något betyg på Google Adsense support. Det finns ingen telefonsupport, och du kan enbart få epost-support om dina veckointäkter konsekvent uppnår Googles minikrav. Annars är du hänvisad till Google hjälpcenter eller till att fråga andra användare i Googles mötesplatser.

Med tanke på hur stort Google Adsense är, och hur mycket hjälp och svar det finns att söka själv, är detta fullt rimligt. Google har ett enormt stort ekosystem tillgängligt för alla som vill tjäna pengar på nätet. Men mycket av det bygger på att du kan lösa problem och utmaningar på egen hand.

 
0 av 100
Support
Webbplats Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök
Adsense logo Affiliate 90 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats