JÄMFÖR LÅNEFÖRMEDLARE

Vi hjälper dig att hitta bästa låneförmedlaren & sänka räntan.

JÄMFÖR
LÅNEFÖRMEDLARE

Hitta bästa låneförmedlaren & sänk räntan

Så använder du en låneförmedlare

Med en låneförmedlare kan du få låneförslag från ett tjugotal kreditbolag med bara en kreditupplysning. På så vis kan du pressa räntan och minska lånekostnaden.

Så här gör du:
Klicka här för en lista med låneförmedlare
Välj vilken summa du vill låna. Gå vidare till låneförmedlaren.
Lämna din ansökan.

FÅ FLERA LÅNEFÖRSLAG

Pressa räntan på ditt lån

Med en låneförmedlare kan du få låneförslag från ett tjugotal kreditbolag med bara en kreditupplysning. På så vis får du goda chanser att pressa räntan och minska lånekostnaden.

Så här gör du:
Klicka här för en lista med låneförmedlare
Välj vilken summa du vill låna.
Gå vidare till låneförmedlaren.
Lämna din ansökan.Obs! Du kan skicka in din låneförfrågan hos fler än en låneförmedlare. Varje låneförmedlare gör en kreditupplysning.

6 populära låneförmedlare

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
freedom_finance_logo Freedom Finance
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 3,25% – 18,15% 1 - 15 år
Ansök
freedom_finance_logo Zmarta
5stjarnor
1000 – 500 000 kr 3,25% – 18,15% 1 - 15 år
Ansök
lendo_logo Lendo
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 4,95% - 17,55% 1 - 15 år
Ansök
arcadia_finans_logo Arcadia Finans
5stjarnor
10 000 - 500 000 kr 3.25 – 18.25% 2 - 12 år
Ansök
axo_logo Axo Finans
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 3,50% - 24,00% 1 - 15 år
Ansök
advisa_logo Advisa
5stjarnor
10 000 – 500 000 kr 2,95% - 29,06% 1 - 15 år
Ansök

4 Fördelar med att använda en Låneförmedling

listbullFå förslag från flera låneföretag med bara en kreditupplysning
Att själv lämna låneansökningar till alla kreditbolag som en låneförmedlare kan erbjuda är inget bra alternativ.

Det skulle ju bland annat innebära att varje kreditbolag tog en kreditupplysning på ditt personnummer.

Men genom att använda en förmedling kan du få låneförslag från upp till 20 olika kreditföretag med bara en kreditupplysning.

listbullGoda chanser till bra lånevillkor
Det är allmänt känt att konkurrens är bra för kunden. Dels pressar det priserna. Dels skapar det ett klimat där företagen gör det där lilla extra för att vinna kundens förtroende – och plånbok.

Samma med en låneförmedling. Om det är tio, eller tjugo, kreditföretag som får tävla om att ge dig bäst villkor, är förstås chansen större att du sparar rejält med pengar, än om du bara hade ett eller två alternativ att välja mellan.

listbullKostnadsfri tjänst
Det kostar inget att använda en låneförmedlare. Är du inte nöjd med något av låneförslagen, behöver du inte teckna avtal.

Det viktigaste att veta är att när du väl lämnat din ansökan hos förmedlaren så kommer de göra en kreditupplysning hos UC. Denna upplysning används sedan som underlag för alla kreditföretagen.

listbullEn kunnig mellanhand som kan förhandla och förmedla lån åt dig
En bra låneförmedlare är mer än någon som enbart skickar vidare din låneansökan.

Det är också en erfaren mellanhand som kan hjälpa dig att förhandla med kreditbolaget. Som kan svara på dina frågor och visa vägen mot bästa lånevillkoren.

Så här går det till

Att använda sig av en låneförmedlare är lika enkelt som att lämna en vanlig låneansökan. Detaljerna kan skilja sig åt mellan olika förmedlare. Men ungefär så här går det till.

1. Fyll i din ansökan

Du börjar med att fylla i ett vanligt ansökningsformulär. Här fyller du bland annat i dina personuppgifter, uppgifter om din ekonomi, beloppet du vill låna och önskad löptid.

2. Låneförmedlaren gör kreditupplysningen

När din låneansökan är inskickad gör låneförmedlaren en kreditupplysning via UC. Denna upplysning kan sedan alla kreditbolag använda sig av. Givetvis är det här en stor fördel jämfört med att vända sig till tjugotal banker och låneföretag med en egen ansökan. Och därmed få väldigt många kreditupplysningar utförda.

3. Du tar emot förslag

Successivt kommer du att få förslag på ränta och lånevillkor från olika låneföretag. De flesta brukar trilla in redan det första dygnet (under ordinarie öppettider på vardagar). Även om din låneförmedling samarbetar med väldigt många företag kommer du sannolikt inte få förslag från alla. Det beror på vilket belopp du vill låna och din ekonomiska situation.

4. Du väljer det bästa

Med alla förslag tillgängliga är det enkelt att jämföra villkoren och välja det bästa. Kom ihåg att du alltid är fri att avböja och inte välja något av förslagen. Du har inte förbundit dig till något.

5. Lånet betalas ut

Om du väljer ett av förslagen betalas ditt lån vanligen ut inom något dygn eller två. Hur lång tid det tar beror på vilken bank du har.

Vanliga frågor

Det beror på din ekonomiska situation. Zmarta och Lendo är exempelvis två av Sveriges största låneförmedlare och kan definitivt rekommenderas, framförallt till dig som vill ta ett vanligt privatlån. Om du har betalningsanmärkningar kan vi rekommendera Freedom Finance låneförmedling. Freedom Finance är specialiserade på lån till individer som har svårt att få kredit hos de traditionella bankerna. Även Advisa är en intressant och välrenommerad låneförmedlare som samarbetar med en rad etablerade banker, såsom Swedbank, SEB, IKANO Bank, Forex, ICA-Banken och Marginalen Bank.
Någonstans mellan 1000 – 500 000 kr. Din övre gräns beror på din ekonomiska situation.

Låneförmedlaren har avtal med de kreditföretag som de samarbetar med. Vilket innebär att det är kreditföretagen som får stå för eventuella kostnader i samband med att ett låneavtal tecknas.

Kreditföretagen ser det som en form av marknadsföring att ingå i samarbete med en låneförmedlare. Något som ger dem chansen att exponeras för fler kunder och få in fler låneavtal.

Grundkraven är detsamma som att ta ett vanligt privatlån. Dessa kan användas som ett slags grundläggande krav som gäller för de flesta:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en fast inkomst på minst 10 000 kr i månaden
  • Inte ha några skulder hos Kronofogden

Läs mer om:

kreditupplysning_lasmer
Kreditupplysning
kreditvärdighet_lasmer
Kreditvärdighet
låna utan UC
Låna utan UC
kreditvärdighet_lasmer
Samla lån
JÄMFÖR ANDRA LÅN