Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Adtraction logo Affiliate 95 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats
Adtraction omdöme
Adtraction omdöme
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Support

Adtraction håller vi som det bästa affiliatenätverket på den svenska marknaden. Adtraction har varit verksamma i branschen sedan 2007 och har under skaffat sig ett solitt rykte som ett pålitligt affiliate-företag.

Vi har använt Adtractions affiliatenätverk sedan 2009 och de har genomgående levererat en stabil och pålitlig tjänst.

Vi kan även nämna att Adtraction erbjuder en klassisk affiliate-modell. Som publisher får du provision på konverteringar. Det vill säga när någon klickar på din affiliatelänk eller affiliateannons och köper något.

Så funkar utbetalningar och ansökningar

Det finns tre faktorer som är absolut grundläggande för att vi ska ge höga betyg åt ett affiliate-nätverk. För det första att utbetalningarna funkar som de ska. Kommer inte pengarna in på kontot utan en massa krångel och förseningar – ja, då spelar det liksom ingen roll hur bra allt funkar i övrigt.

För det andra ska det vara enkelt att hitta relevanta annonsörer och lämna in en ansökan. För det tredje ska det vara kort ledtider mellan ansökan och godkännande/avslag.

Samtliga dessa tre faktorer har under alla år funkat utmärkt på Adtraction. Vi har aldrig fått vänta extra på någon betalning, och med några få undantag har det aldrig tagit längre än något dygn att få vår ansökan godkänd eller icke-godkänd.

Enkelt att bli medlem

Det kostar inget att bli medlem som publisher. Att skapa ett konto tar bara ett par minuter. Viktigt att komma ihåg är att du måste vara minst 18 år.

Du kan registrera dig som privatperson eller som företag. Registrerar du kontot som privatperson kommer Adtaction automatiskt att dra av 47% i skatt och arbetsgivaravgift vid utbetalning. Om du registrerar dig som företag dras ingen skatt eller arbetsgivaravift på utbetalningen.

+300 företag att välja mellan

Adtraction är idag ett av Sveriges största affiliatenätverk med drygt 300 företag att välja mellan. Utbudet av branscher och nischer är stort, och du får ha en bra obskyr webbplats om du inte kan hitta något relevant företag eller produkt att marknadsföra.

Kraftfull plattform

Att skapa länkar, annonser eller annat affiliatematerial är inga konstigheter. Vi gillar att djuplänka till relevanta undersidor, vilket är enkelt att fixa i ”Anpassa länk” > och sedan välja målsida. Vi är även förtjusta i Cleanlink-funktionaliten samt att du som affiliate har möjighet att spåra konverteringar via EPI.

Adtraction har även ett API som du – eller din utvecklare – kan få tillgång till för att göra riktiga ninjasaker.

Adtraction är ett utmärkt nätverk för dig som är nybörjare på affiliatemarknadsföring. Här kan du steg för steg lära dig hur du går tillväga för att skapa ett konto, registrera din kanal (hemsida, Facebook mm), hitta företag att samarbeta med, ansöka – och implementera annonskoden och/eller annonslänkarna på din webbplats.

Adtraction har verkligen sänkt trösklarna med sin välstrukturerade plattform. Men inte genom att kompromissa med kraft och funktionalitet. Den finns där också. Utan genom att skapa logiska strukturer, uppbackade av pedagogiska guider och instruktionsvideos.

0 av 100
Användarvänlighet

Framförallt finns det gott om instruktioner, artiklar och videos för nybörjare. I sidopanelen på bloggen hittar du exempelvis grundläggande instruktionsvideos och artiklar som svarar på frågor såsom:
– Vad är Adtraction?
– Hur tjänar jag pengar?
– Så lägger du annonser på din blogg

Adtractions YT-kanal

Gillar du videoformatet, finns det en hel del bra grundmaterial här på Adtractions YT-kanal.

Sammantaget har Adtraction skapat ett bra utbud av utbildningsmaterial. Framförallt för nybörjaren. (Skulle vi önska något, hade vi gärna sett lite mer material och utbildning inom avancerade affiliate-tekniker.)

0 av 100
Utbildning

Under åren har vi kontaktat Adtractions support ett tiotal gånger, ofta med frågor om ansökningar eller om deras annonsörer, och alltid fått snabba initierade svar.

Idag använder vi oftast chattfunktion som är tillgänglig när man loggat in på sitt konto. På så vis kan Adtractions support direkt se att frågan kommer från en av deras affiliate – och svara på dina frågor. En otroligt smidig kontaktväg.

 
0 av 100
Support
Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Adtraction logo Affiliate 95 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats