Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
freedom_finance_logo 87 av 100
5stjarnor
1000 – 500 000 kr 3,54% – 18,15% 1 - 15 år
Ansök

zmarta skärmdump

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Zmarta är ett välkommet tillskott i nischen för låneförmedling. Under sin korta tid på marknaden har man redan hunnit blir ett av Sveriges mest populära låneföretag.

Visserligen är tjänsten ny. Men som Zmarta själv skriver på hemsidan är man för den sakens skull inga färskingar. Detta påstående grundar sig i att Zmarta är en del av Freedom Finance & Zmarta Group, som har en 17-årig erfarenhet av liknande tjänster. Förutom lån jämför och förmedlar Zmarta även försäkringar, kreditkort och sparande online.

Zmarta samarbetar med över 20 långivare. Vilket innebär att du med enbart en kreditupplysning kan få låneförslag från massor av etablerade kreditföretag. På så vis har du goda möjligheter att få betydligt bättre villkor än om du bara ansöker hos en. Zmarta förmedlar även privatlån med betalningsanmärkningar och har överhuvudtaget relativt låga trösklar för att få lånet godkänt.

Förmedlingstjänsten är helt kostnadsfri. Lämnar du din ansökan på morgonen eller tidig förmiddag har du goda chanser att få besked samma dag.

Allmänt upplever vi Zmartas förmedlingstjänst som generös vad gäller villkor och priser. Jämfört med exempelvis Axo Finans  så finns det möjlighet att få lånet godkänt även om du har betalningsanmärkningar och den minsta årsinkomsten är lägre satt än hos de flesta andra förmedlare. Att använda förmedlingstjänsten är helt kostnadsfritt. Däremot så kommer du få betala vanliga avgifter för exempelvis avier och uppläggningskostnader hos det kreditbolag du väljer att ta ditt lån hos (det är ju inget som Zmarta kan påverka.)

  • Aviavgift: beror på vilket kreditbolag du väljer
  • Uppläggningsavgift: beror på vilket kreditbolag du väljer
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Ja

Betyg: 90 av 100

G rundläggande villkor*

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal.
  • Du behöver vara svensk medborgare och ha din bostad i Sverige.
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst på minst 100 000 kr om året.
  • Du kan få låna även om du har betalningsanmärkningar.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Servicen under de ordinarie öppettiderna är utmärkt: snabb, kompetent, trevlig och innehåller alla de komponenter som man kan förvänta sig av ett moderna serviceföretag i finanssektorn. Förutom att vi har egen erfarenhet av deras kundtjänst, har vi även gjort en genomgång av deras externa omdömen, som nästan uteslutande är positiva. Det som drar ner betyget något den blygsam totala tillgängligheten. Här hade vi gärna sett att man även öppnade upp för direktsupport även på helgerna.

Informationen på hemsidan är helt ok, men eftersom man även har flertalet andra jämförelsetjänster under samma tak, blir det ibland lite rörigt när man navigerar runt. Plus för en enkel ansökningsprocess, en bra informationsfilm och den smidiga chatten på hemsidan (utmärkt att använda när man har ett par snabba frågor.)

Betyg: 80 av 100

Vi har ännu för lite data för att göra en kvalificerad analys av Zmarta ratio gällande våra besökares godkända ansökningar. Vi återkommer med mer info framöver.

Generellt har Zmarta generösa villkor. Du kan till exempel få ditt lån godkänt även om du har betalningsanmärkningar. Och minsta årsinkomst är satt till hundratusen kronor. Så sannolikt borde ration här ligga en bit över genomsnittet. Men som sagt, mer om detta framöver.

Betyg: 90 av 100

Varumärket och förmedlingstjänsten som Zmarta lanserat är ny. Men företaget som står bakom, Freedom Finance Kreditservice AB, är definitivt inga duvungar i branschen. Med hundratals anställda, solida finanser och finansiell infrastruktur som bevisat sitt värde under många år, finns det få anledning att tvivla på Zmartas bärkräft. Sannolikt är erfarenheten en viktig del i att konceptet redan blivit ett av Sveriges mest populära för just låneförmedlingar.

Företagsgruppen går under namnet Zmarta Group och här ingår förutom Freedom Finance även varumärkena Bankio, Centum Finans och Lån för alla. Företaget grundades 1999, har 200 anställda och kontor i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors, Oslo och München. Zmarta Group ägs av H.I.G. Capital. Vi bedömer det som mycket tryggt och säkert att använda Zmartas förmedlingtjänst.

Betyg: 90 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
freedom_finance_logo 87 av 100
5stjarnor
1000 – 500 000 kr 3,54% – 18,15% 1 - 15 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer