Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
lendo_logo 84 av 100
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 4,95% - 17,55% 1 - 15 år
Ansök

lendo_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Lendo är Sveriges mest populära låneförmedlare och hjälper dig kostnadsfritt att låna pengar utan säkerhet (blancolån), eller samla lån, upp till 500 000 kr.

Fördelarna med att använda Lendos förmedlingstjänst är flera. Dels tas bara en kreditupplysning oavsett hur många kreditföretag som behandlar din ansökan. Du bedöms på precis samma sätt som om du hade ansöka direkt hos kreditföretaget.

Men eftersom Lendo kan förmedla din ansökan till över 20 kreditföretag, har du goda chanser att få bättre ränta. Du kan även få personlig hjälp med din ansökan om du vill via en lånehandläggare på Lendo.

Förutom att processen kan ta lite längre tid än om du bara lämnar din ansökan hos ett kreditbolag, har vi svårt att hitta några nackdelar med att använda Lendos förmedlingstjänst.

Ansökningsprocessen är enkel att förstå och använda, supporten är utmärkt, och numera har Lendo även lånealternativ för dig med betalningsanmärkning. Ett råd är att noga läsa på villkoren. Och givetvis att du uppfyller dessa innan du lämnar in din ansökan.

Betyg: 90 av 100

Då Lendo är en förmedlingstjänst, är priserna och villkoren alltid att betrakta som riktlinjer. Kom ihåg att det är kreditföretagen som sätter villkoren och kraven, och att Lendo inte direkt kan påverka detta. Att använda Lendos förmedlingstjänst kostar inget. En bra tumregel att följa är att inte ansöka om lånebelopp som överstiger 90% av din årsinkomst. ((Tjänar du 300 000 kr om året, säger tumregeln att du max kan få låna 300 000 * 0,9 = 270 000 kr. )

Positivt är att Lendo numera även förmedlar privatlån med betalningsanmärkning. Här gäller lite speciella krav på den som ska låna. Dels så kan man högst ansöka om lån upp till 150 000 kr och man behöver ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Aviavgift: 0 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Ansökningsavgift: 0 kr
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja (speciella villkor gäller)

Betyg: 90 av 100

G rundläggande villkor för att få låna:

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

Villkor för lån över 30 000 kr

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
 • Har en fast inkomst från arbete eller pension
 • Inneha en årsinkomst på minst 110 000 kr
 • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Villkor för lån under 30 000 kr

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
 • Har en inkomst från arbete eller pension
 • Inneha en årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Kundservicen är ett starkt kort för Lendo. Sannolikt – vid sidan om den vidlyftiga marknadsföringen – en av de största anledningarna till att man idag är Sveriges mest populära låneförmedlare. Mycket av ansökningsprocessen är väldig enkel att förstå, och flyter på att sig själv. Åtminstone om du har grundläggande datorvana och är familjär med basala ekonomiska lånebegrepp.

Vill du ha en mer personlig support och vägledning, så kan du vända dig till en av Lendos lånehandläggare för hjälp. Stort plus för att man numera även håller supporten öppen på lördagar mellan 10 – 14.

Betyg: 90 av 100

Än så länge har vi för lite data för att göra en träffsäker analys av ration på Lendos godkända ansökningar. Enligt våra tidigare erfarenheter är ration här relativt blygsam, vilket indikerar att Lendo får in en relativt stor andel ansökningar som inte godkänns. Men vi ska be att få återkomma med en analys framöver. Tänk på att ha koll på lånevillkoren innan du lämnar in din ansökan.

Betyg: 80 av 100

Lendo är Sveriges största låneförmedlare. Företag ingår i Schibsted Tillväxtmedier AB som en av nordens största mediekoncerner med över 7700 anställda. Lendo har varit verksamma sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm. Bland Schibstedkoncernen mer kända varumärken är Compricer, Mitt Bolån och Kundkraft. Gemensamt för samtliga tjänster är fokusen på att hjälpa kunder att ta mer välgrundade konsumtionsbeslut.

Tittar vi på de senaste offentliga årsredovisningarna ser det mycket positivt ut för Lendo. Exempelvis har man fördubblat såväl omsättning som antalet anställda senaste åren, samtidigt som man uppnått en bättre soliditet och vinstmarginaler. Mot bakgrund av Lendos stabila ekonomi, långa erfarenhet, och uppbackning av Schibstedkoncernen, anser vi att det är väldigt tryggt och säkert att lämna in din låneansökan här.

Betyg: 85 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
lendo_logo 84 av 100
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 4,95% - 17,55% 1 - 15 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer