Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
axo_logo 84 av 100
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 2,95% - 24,00% 1 - 15 år
Ansök

axo-finans_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Axo Finans kallar sig själva för Sveriges snabbast växande låneförmedling. Ett påstående som deras senaste årsredovisning bekräftar.

Visserligen samarbetar Axo Finans med ett mindre antal kreditbolag än exempelvis Lendo, men här finns en tydligare fokus på snabbhet och enkelhet. Vilket kan vara en förklaring till den ökande populariteten.

Ansöker du innan kl 14 behandlas din ansökan samma dag (vardagar). Du kan dels lämna din ansökan direkt på nätet, eller genom att ringa till kundtjänst. Beroende på vilket kreditbolag du slutligen väljer att låna av, finns numera även möjlighet att signera avtalet med Bank-Id. På så vis kan du få in pengarna på ditt konto betydligt snabbare än om avtalet måste gå postvägen.

Plus ger vi för ett brett utbud av lånebelopp och flera väletablerade samarbetspartners, samt en väldigt trevlig och engagerad kundservice.

Om du uppfyller de grundläggande lånevillkoren har du goda chanser att spara mycket pengar i bättre räntevillkor genom att använda denna förmedlingstjänst.

Det som drar ner betyget något är att man inte har några alternativ för kunder att ta lån med betalningsanmärkningar. Samt att supporten inte finns tillgänglig på helgdagar.

Att använda Axo Finans  låneförmedling är helt kostnadsfritt. Om du väljer att gå vidare och låna pengar av ett specifikt kreditbolag, får du betala de eventuella aviavgifter och uppläggningsavgifter som just det bolaget kräver. Vilket innebär att dessa avgifter kan variera beroende på vilket bolag du väljer.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 88 av 100

G rundläggande lånevillkor*

(*För fullständiga villkor, se hemsidan)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du behöver vara svensk medborgare.
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst på minst 120 000 kr om året före skatt.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Som vi nämnt tidigare upplever vi kundservicen som trevlig, snabb och kompetent. Vad gäller detta har vi inget att önska eller tillägga. (Snarare är det väl ett baskrav att om kärnverksamheten är just hjälp och förmedling, så behöver man ha en kundservice som hantera dessa faktorer. Och det gör Axo Finans utmärkt.)

Att kontakta kundtjänst är enkelt. Ring, skicka ett meddelande via hemsidan eller använd den smidiga chattfunktionen.  Vi har vid ett flertal tillfällen använt sistnämnda, dvs chattfunktionen, för att snabbt få svar på diverse frågor.

Positivt är också de snabba ledtiderna. Om du lämnar in din ansökan innan kl 14 på vardagar, så behandlas den samma dag. Via vissa kreditbolag har du även möjlighet att signera låneavtalet direkt online med Bank-Id (vilket är betydligt smidigare än att behöva invänta avtalet på post, signera det och sedan skicka tillbaks det ”fysiskt”.)

Önskvärt i framtiden vore lite mer generösa öppettider och tillgänglighet även på helgdagar.

Betyg: 85 av 100

Axo Finans är fortfarande en alltför ny bekantskap här på Cashoo för att vi ska kunna göra en träffsäker analys av ration på godkända ansökningar. Vi ska därför be att få återkomma med mer info om detta vid ett senare tillfälle.

Tänk på att du inte kan ha några betalningsanmärkningar för att få din ansökan godkänd. Samt att du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Betyg: 90 av 100

Axo Finans startade sin verksamhet 2009 och har framförallt de senaste åren blivit en alltmer populär låneförmedlare. På svenska marknaden samarbetar man bland annat med Marginalen Bank, Sevenday Finans, Bank Norweigan och Bluestep.

Senaste årsredovisningen uppvisar positiva siffror med en kassalikviditet på ca 176% och en soliditet (långsiktig betalningsförmåga) på ca 44%. Det ska påpekas att Axo Finans AB är en låneförmedling, varför omsättning och kassaflöden naturligtvis kommer vara betydligt mindre jämfört med en bank/kreditbolag.

Axo Finans är även väletablerade som låneförmedlare på den norska marknaden, där man erbjuder”forbrukslån” (privatlån/konsumtionslån) i samarbete med Norges ledande banker.

Axo Finans har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet. Vi bedömer det som tryggt och säkerhet att använda Axo Finans som låneförmedlare.

Betyg: 85 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
axo_logo 84 av 100
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 2,95% - 24,00% 1 - 15 år
Ansök