Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
advisa_logo 83 av 100
5stjarnor
10 000 – 500 000 kr 2,95% - 29,06% 1 - 15 år
Ansök

advisa_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Det finns egentligen bara fördelar med att använda en låneförmedling. Visst, processen kan kanske ta lite extra tid, jämfört med om du bara ansöker hos ett låneföretag. Men med tanke på att du kan spara tusentals kronor i sänkta räntor och avgifter, är detta oftast väl spenderad tid.

Advisa håller vi definitivt som en av marknadens bästa låneförmedlare. Tjänsten är smart, snabb och väldigt enkel att använda.

Så funkar det

Du skickar in en låneansökan via Advisas hemsida med vilket belopp (upp till 500 000 kr) och återbetalningstid (upp till 15 år) du önskar. Därefter förmedlar Advisa din ansökan till upp till 28 kreditföretag som därefter får ”tävla” om att ge dig bäst villkor.

När samtliga kreditföretag gett sina förslag, blir du kontaktad av en låneförmedlare på Advisa, som hjälper dig att välja det bästa lånet.

En stor fördel med denna process är att det endast kommer göras en kreditupplysning,  samtidigt som du får förslag från många olika låneföretag.

Flera kreditupplysningar under samma tid kan ha en negativ inverkan på hur låneföretagen uppfattar din kreditförmåga, varför detta sätt är att föredra.

Jämför och få bättre ränta på ditt lån

Genom att jämföra räntenivåer och villkor från många kreditföretag, ökar förstås också chansen att få riktigt bra ränta – och sänka dina lånekostnader rejält.

Tjänsten är dessutom helt gratis att använda. (Som vi förstått det tar Advisa ett slags provision av banken/låneföretaget för varje förmedlad ny kund.)

Eftersom Advisa är en låneförmedling så varierar villkoren och priserna beroende på vilket kreditföretag du blir förmedlad till. Hela poängen med en låneförmedling är ju att du ska kunna jämföra och hitta de lånevillkor som passar dig bäst. Det är också därför som räntan kan variera mellan 2,95% och upp till 29,50%.

Grundläggande är att du måste vara minst 18 år, ha en bruttoårsinkomst på minst 120 000 kr och inte ha någon skuld hos Kronofogden.

  • Aviavgift: 0 – 40 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 – 600 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Ja, Advisa förmedlar även kunder som har betalningsanmärkning
  • Lån utan UC: Nej
  • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 90 av 100

G rundläggande villkor för att få låna:

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst på minst 120 000 kr om året före skatt.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Kärnverksamheten hos Advisa är inte att låna ut pengar (man är som sagt en låneförmedlare), utan att hjälpa potentiella långivare att hitta det bästa lånet. Man kan därför hävda att servicen är det centrala för företaget.

Ett viktigt moment under processen är den personliga kontakten med Advisas rådgivare. Denna har som syfte att hjälpa kunden förhandla med kreditföretaget för att få till de bästa villkoren.

Advisa har sedan starten 2011 stadigt ökat i popularitet (och omsättning), vilket är ett konkret bevis för att man verkligen lyckats med sina ambitioner att ge en personlig service.

Plus för en enkel ansökningsprocess, snabba svar och en bra, informativ hemsida. Vi hade gärna sett att man även utökade/återgick till att hålla supporten öppen även under helgdagar. Detta hade man nämligen tidigare, men har nu valt att bara vara tillgängliga på vardagar.

Betyg: 80 av 100

Eftersom Advisa förmedlar din låneansökan vidare till upp till 19 andra kreditföretag, är förstås chanserna att få ditt lån godkänt betydligt högre än om du enbart hade ansökt hos ett av dessa låneföretag. Vi har ännu för lite data för att säga någon mer specifikt om ration för våra besökare.

Betyg: 85 av 100

Relativt sett är Advisa fortfarande en ny aktör på kreditmarknaden. Verksamheten startade 2011 och sedan dess har man stadigt vuxit i både popularitet och omsättning. 2012 hade Advisa 15 anställda, två år senare var antalet 71.

 

Fram till dags datum har man hjälpt över 200 000 svenska kunder att hitta rätt med sina lån. Det finns inget som talar för att det inte skulle vara tryggt och säkert att använda Advisas tjänster för låneförmedling.

Betyg: 80 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
advisa_logo 83 av 100
5stjarnor
10 000 – 500 000 kr 2,95% - 29,06% 1 - 15 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer