Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
freedom_finance_logo 92 av 100
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 3,54% – 18,15% 1 - 15 år
Ansök

freedom_finance_skarmdump

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Freedom Finance är en fristående låneförmedlare som varit verksamma på svenska marknaden sedan 1999 (då under namnet Bolåneservice). Idag samarbetar man med drygt 20 kreditbolag och banker.

Vi anser att Freedom Finance är en av Sveriges mest attraktiva låneförmedlare. Framförallt av två skäl.

Dels är man den låneförmedling som samarbetar med flesta antal låneföretag. Vilket skapar möjligheter för kunder med olika ekonomiska förutsättningar att få bra villkor på sina lån.

Dels att man har en fantastiskt kundservice som är tillgänglig när som helst på dygnet, alla dagar i veckan.

Du kan med andra ord ringa och få personlig hjälp med ditt lån precis när det passar dig. Vilket sannolikt är en av de viktigaste förklaringarna till konceptets popularitet.

Utöver detta förmedlar Freedom Finance även lån trots betalningsanmärkningar. Det går förvisso inte att låna maxbeloppet, men väl upp till 150 000 kr. Vilket är betydligt mer än vad de flesta andra låneförmedlare kan erbjuda. Hos Freedom Finance kan du även teckna låneskydd. En försäkring som hjälper dig betala lånet även om du blir sjuk eller arbetslös.

Sammanfattningsvis erbjuder Freedom Finance en riktig kanontjänst. Här finns både bredd och djup. Bredd på så vis att du kan välja att låna allt från småbelopp på ett par tusen upp till en halv miljon till löptider om 1 till 15 år. Så vare sig du vill låna till en bil, båt, resa, renovering eller kanske samla dyrare lån på ett ställe, finns all anledning att använda den här kostnadsfria tjänsten.

Djup finns i den personliga servicen och kunskap som Freedom Finance personal besitter. Under sina dryga sjutton år som låneförmedlare finns det få frågor och problem som man inte stött på.

Poängen med att använda en låneförmedling, kontra att göra ansökningen direkt hos kreditbolaget, är att du via förmedlingen kan få låneförslag från ett flertal kreditbolag samtidigt. Tänk på processen som ett slags ”auktion”, där kreditbolagens räntor är bud för att vinna dig som kund. En process som i de allra flesta fall ökar dina chanser till bättre räntevillkor än om du bara göra en ansökan. Det ska också påpekas att även om du via förmedlingen får bud från ett flertal låneföretag, så görs bara en kreditupplysning hos UC.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Ja

Betyg: 90 av 100

G rundläggande villkor för att få låna:*

(*Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 18 år
  • Du ska ha en fast bostad i Sverige
  • Du ska ha någon form av återkommande inkomst på minst 100 000 kr om året. Har du betalningsanmärkningar så gäller istället 110 000 kr.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Vad gäller supporten och servicen har Freedom Finance satt en helt ny standard för vad en kundtjänst kan vara. Och det är inte bara vi som vill sprida superlativer över deras ambitionsnivåer. I samtliga kundmätningar och omdömen vi tagit del av, så hamnar Freedom Finance kundservice alltid i toppen.

Med tanke på alla de nedskärningar i personlig servicegrad som storbankerna gjort de senaste åren, är det uppfriskande med ett bolag i finansbranschen som vågar gå sin egen väg, och istället satsa på personlig service.

Bara en sån sak som att man håller öppet dygnet runt, alla dagar i veckan. Och här talar vi inte om något telesvar, utan om riktigt människor som svarar och ger personlig support, när du än ringer. Plus också för en smidig chatttjänst via hemsidan och inte minst att personalen alltid är väldigt trevlig och tillmötesgående när man ringer.

Betyg: 95 av 100

Enligt data från en av våra tidigare hemsidor har Freedom Finance en riktigt hög ratio vad gäller antalet godkända ansökningar. Vi ska be att få återkomma med en mer vidlyftig analys framöver, med data som gäller våra besökare Cashoo mer specifikt. Att de håller en hög ratio och godkänner många ansökningar ligger väl i linje med de grundläggande villkoren. Exempelvis att du har möjlighet att få lånet godkänt trots betalningsanmärkningar.

Betyg: 90 av 100

Allt sedan starten 1999 har Freedom Finance successivt utvecklats till en av Sveriges ledande låneförmedlare. Sedan 2013 ägs konceptet av storfinansiärerna i H.I.G. Capital och ingår i Zmarta Group, som är samlingsnamnet för verksamheten i även i Tyskland, Norge och Finland.

Zmarta Group har över 200 medarbetare på huvudkontoren i Ängelholm, Stockholm, München och Helsingfors. Freedom Finance står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva både låne- och försäkringsförmedling. Vi bedömer det som mycket tryggt och säkert att använda Freedom Finance tjänster.

Betyg: 90 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
freedom_finance_logo 92 av 100
5stjarnor
5000 – 500 000 kr 3,54% – 18,15% 1 - 15 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer