Så blir du inte lurad av Binära optioner [7 grundläggande tips]

Av Martina B.
martina@cashoo.se

I det här inlägget får du 7 grundläggande tips om hur du undviker att bli lurad av Binära optioner. Med sunt förnuft kommer du långt. Men det är också bra att veta vilka mäklare och metoder du ska använda – eller undvika.

1. Kom ihåg att Binära optioner innebär hög risk (men också hög avkastning)

En av de stora lockelserna med Binära optioner är möjligheten att göra stora pengar snabbt. Samtidigt är det viktigt att förstå att du kan förlora pengar lika snabbt.

Binära optioner är förvisso inget ”spel” på så vis att allt är lämnat åt slumpen.

Genom analyser, kunskap och strategier kan du öka sannolikheten att tjäna pengar.

Men det finns inga säkra system eller perfekta vägar till de stora inkomsterna.

Om någon mäklare eller oseriös hemsida skulle påstå något sådant – spring därifrån. Att investera pengar är alltid ett risktagande.

2. Handla bara med reglerade nätmäklare

Jag skulle vilja påstå att alla kommersiella marknadsplatser som omsätter stora pengar kommer attrahera oseriösa element.

Och även om det är en sanning med modifikation, är det bättre att vara på den säkra sidan när du investerar dina pengar.

Tyvärr ger de oseriösa elementen även de seriösa en anstrykning av dåligheter och bluff.

För du har säkert sett inläggen. ”Jag blev lurad av Binära optioner”, ”Binära optioner lurade mig på alla mina besparingar” osv

Det som är viktigt att komma ihåg är att Binära optioner inte kan luras. Däremot kan oseriösa människor som erbjuder handel med optioner luras.

Därför: handla aldrig med nätmäklare som inte är certifierade/reglerade. Det finns ingen som helst anledning att sätta in dina pengar hos tvivelaktiga mäklare, när det finns så gott om seriösa mäklare att välja mellan.

Här följer 3 tips på reglerade nätmäklare

3. Undvik Binära optioner med kort löptid

Idag är det möjligt att handla med Binära optioner med extremt varierande löptider. Du kan låta dina investeringar gälla i dagar, men också i sekunder.

Min rekommendation är att undvika de korta löptiderna.

Eller så här: ju kortare löptider du väljer, desto mer ”slump-och spelmässigt” kommer dina investeringar att bli.

Det säger sig självt att du handlar med löptider på 30 sekunder, så är det i princip omöjligt att förutsäga utgången genom analys och kunskap.

Å andra sidan: om du vill spela med dina pengar, ja, då gör du förstås som du vill.

4. Använd demo-konto för att testa nya strategier

Framgångsrik handel med optioner är till stor del beroende av kunskap, analyser och solida strategier. Och det kommer hela tiden nya, mer effektiva metoder och strategier för att tjäna pengar.

Problemet är bara att det inte alltid är så lätt att veta vad som fungerar. Ett tips är därför att när du vill testa en nya strategi, gör det på ett demo-konto.

På så vis kan du utvärdera strategin utan att riskera några pengar.

Och undvika att bli lurad av nya strategier som inte funkar.

Här kan du öppna demo-konto

Du kan exempelvis öppna ett demo-konto på IQ Options.
Läs mer om IQ Option här.

Du kan även öppna demo-konto på 24Option.com.
Läs mer om 24 Option här.

5. Fortsätt skaffa dig mer kunskap om optionshandel

Som nybörjare kan du börja med ett demo-konto, samtidigt som du läser på om hur det funkar med Binära optioner. En bra bok för att få in grunderna är ”Generate Daily Income from Financial Market – Beginner’s Complete Blueprint of Trading Binary Options”.

När du kan grunderna – ja, då är det dags att börja testa mer avancerade strategier.

Poängen är att angripa Binära optioner utifrån kunskap och beprövade metoder. Då kommer dina chanser att tjäna pengar öka dramatiskt.

6. Handla bara när du är fokuserad

Jag vet inte hur många historier jag hört om personer som kommer hem fulla från krogen och börjar handla med Binära optioner. Gör inte det.

Visst finns det ett stort element av ”spel” och oberäknelighet när du handla med högriskoptioner. Men desto större anledning att bara handla när du är hundraprocentigt fokuserad.

Överhuvudtaget bör du ha en mer långsiktigt strategi för dina investeringar, oberoende av dagliga nycker eller infall.

Om du gillar risk och spel är ett alternativ att öppna ett enskild konto med Binära optioner som bara är avsett för högre risktagande. Och hålla det separat från dina långsiktiga investeringar.

7. Det finns ingen (ekonomisk) poäng med att ”gå din egen väg”

Du behöver inte gå din egen väg

Egensinnighet pratar vi ofta om i positiva ordalag. För vem vill vara ett får? En människa som alltid följer strömmen?

När det gäller Binära optioner kan en alltför hög grad av egensinnighet leda till stora hål i plånboken.

För att gå med plus så krävs det att du prickar in höjningar eller sänkningar som majoriteten av investerarna följer.

Framgångsrik handel med Binära optioner står alltså i direkt korrelation till din förmåga att följa strömmen. Inte gå emot den.

(Många som blivit lurad av Binära optioner har blivit lovade stora, riskfria inkomster av oseriösa nätmäklare som gått mot strömmen och gjort dumma investeringar. Undvik det.)

Marknaden bryr sig inte om ditt ego

Detta är en princip som förövrigt gäller all handel med värdepapper. Det finansiella marknaden bryr sig inte om ditt ego. I alla fall inte om du har som avsikt att tjäna pengar. Det enda som gäller är att pricka rätt uppgång eller nedgång.

Ett viktigt tips är därför att inte göra det till en vana att gå emot experternas råd. Såvida du inte har väldigt goda anledningar att göra det.

Se även: