Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
primal-capital logo 95 av 100
5stjarnor
5000 - 35 000 kr 6-60 mån fr. 388 kr N/A
Ansök

Primal Capital Skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

På plussidan finns en låg ränta för att vara snabblån. 27% verkar kanske inte vid första anblicken vara något att skryta med. Men faktum är att i branschen för snabblån så är det en bra bit under den 39-40%-iga räntestandard som införts efter nya lagen om snabblån infördes under 2018.

Med tanke på att Primal Capital dessutom inte gör någon UC-upplysning (använder Bisnode), är deras ränteläge fullt jämfört med ett vanligt kreditkort, men har alltså fördelen att du slipper Upplysningscentralen och även kan låna med betalningsanmärkning. En annan positiv aspekt är att du slipper tillkommande avgifter. Alla kostnader för lånet är nämligen inbakade i räntan.

På minussidan finns en lite väl lång handläggningstid för lånet. (I alla fall om vi jämför med vad som är en vanlig handläggningstid i branschen för snabblån.) Det tar dels upp till 3 dagar innan du får själva ansökningen godkänd eller avslagen. De flesta ansökningar behandlas visserligen inom ett dygn, men det kan ta upp till tre dagar. Om ansökningen blir godkänd, måste du sedan skicka in ett fysiskt pappersavtal till Primal Capital med din underskrift. Och när detta är klart, så kommer det ta ett par dagar innan du får in lånet på ditt bankkonto.

Det här är dock ett vanligt förfarande för ett nytt låneföretag, och vi kommer sannolikt att få se en mer smidig ansökningsprocess med Bankid etc framöver.

Som nämnt är en av de stora fördelarna med Primal Capital den relativt låga räntan. ”Relativt” eftersom den är låg i jämförelse med andra snabblån. För närvarande är den totala räntan 27%, vilket är 11-12% lägre än vad majoriteten av andra snabblåneföretag erbjuder. Sedan den nya lagen om snabblån infördes kan vi konstatera att de nästan alla låneföretag lagt sin ränta precis vid taket, dvs runt 39-40%. Men i detta avseende är Primal Capital ett positivt undantag.

Ett annat plus är att detta är ett lån som är enkelt att ta. Om du har en inkomst på drygt 8000 kr i månaden, samt har undvikit betalningsanmärkningar senaste halvåret, så har du goda chanser att få lånet beviljat. Övriga villkor är ”standard”, såsom att du måste vara skriven i Sverige, ha ett svenskt bankkonto och vara minst 20 år gammal.

Betyg: 96 av 100

G rundläggande villkor för att få låna.

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 20 år gammal
  • Du behöver ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha deklarerad inkomst på 100 000 kr/år.
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Det finns två sidor av den här myntet. Å ena sidan har Primal Capital ingen telefonsupport eller chattsupport. Här finns alltså inga möjligheter till ”direktkontakt” om du har frågor eller behöver mer akut hjälp. Utan du är hänvisad till att mejla och vänta på svar.

Å andra sidan är det sannolikt den här avsaknaden av mänsklig support som gör att Primal Capital kan hålla låga räntor på sina lån. På så vis är det här ett låneföretag som framförallt passar dig inte behöver någon ”handpåläggning”, utan mest bara vill ha ett snabbt, enkelt lån till bra villkor.

Betyg: 89 av 100

Här har vi ännu för lite data för att göra någon bedömning i procentenheter. Det vi vet är att Primal Capital inte gör någon UC, utan använder Bisnode för att bedöma kreditvärdigheten hos dig som ansöker. Har du en årsinkomst över 100 000 kr och inte har fått någon betalningsanmärkning de senate 6 månaderna, bör du ha goda chanser att få din ansökan godkänd.

Vi kommer framöver presentera mer ingående statistik här.

Betyg: 89 av 100

Eftersom Primal Capital är en ny företeelse. Bolaget registrerades 2016 och har, så vitt vi kan se, inte något större kapitalbolag i ryggen. Omsättningen verkar öka från år till år, så här får vi avvakta med något omdöme tills mer erfarenhet finns.

Betyg: 89 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
primal-capital logo 95 av 100
5stjarnor
5000 - 35 000 kr 6-60 mån fr. 388 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Recension - Primal Capital
Betyg 95/100