2 avgörande faktorer för att tjäna pengar på nätet (aka jobba hemifrån från datorn)

Av Martina B.
martina@cashoo.se

I det här inlägget ”avslöjar” jag två avgörande faktorer för dig som vill tjäna (stora) pengar online. Och nej, vägen till pengarna är inte enkel. Men fullt möjlig för den som vill göra jobbet.

Låt oss gå rakt på sak. De två faktorerna som du ska fokusera på är följande:

1. Skaffa dig en digital kompetens.
2. Odla din digitala kompetens tills du behärskar den fullständigt.

1. Skaffa dig en digital kompetens

Skaffa dig 1 digital kompetens för att tjäna pengar på nätet

Nej, jag vet. Det här är kanske inte så kul att höra.

De flesta ”tjäna-pengar-guider” vill ju påskina att det är enkelt att tjäna pengar på nätet. Med rätt metod. Rätt ”program”.

Ungefär som att vägen till pengarna står i direkt korrelation till din förmåga att hitta den där hemliga ninja-kursen som bara ett fåtal invigda känner till.

Tro mig. En sådan kurs existerar inte. Har aldrig existerat. Kommer aldrig att existera.

Det säger jag av erfarenhet. Under de senaste tio åren har jag säkert köpt ett hundratal nätkurser. Alla med syfte att lära mig tjäna pengar nätet.

Och ingen, absolut ingen, har serverat några enkla vägar mot stora inkomster.

Däremot så har kurserna – i bästa fall – lärt mig nya tekniker och tänkesätt. Som jag sedan kunnat sätta ihop till nya kunskaper.

Men inget har varit ”lätt”. Jag har varit tvungen att hela tiden lära mig nya saker, för att ens börja skönja de lite större inkomsterna.

Fakta är följande. Om du ska tjäna pengar på nätet, så behöver du skaffa dig någon form av digital kompetens.

Ok, det går att tjäna några hundringar i månaden på exempelvis betalda undersökningar. Utan någon speciellt kompetens mer än att kunna surfa, skriva och klicka.

Men jag antar att om du nu ändå ska spendera massor av timmar framför datorn i syfte att lyfta dina inkomster, så vill du casha in lite mer än ett par hundringar varje månad?

Det som gäller den vanliga jobbmarknaden, gäller även online:

  • Det som många kan göra utan några krav på kompetens = lågavlönat. (Typ Betalda Undersökningar)
  • Det som få kan göra med krav hög på kompetens = högavlönat. (Typ Affiliate-marknadsföring med avancerade SEO-kunskap)

Själv har jag genom åren blivit relativt duktig på att kombinera en förmåga att bygga sökoptimerade hemsidor (vilket har krävt nya kunskaper i bland annat Photoshop, HTML, CSS, PHP) skriva texter och tjäna pengar på affiliate-marknadsföring.

Vad menar du egentligen med ”digital kompetens?”

Idag är det här ett väldigt brett område. The sky is the limit. Allt som du kan bli bra på online, kan du i princip tjäna pengar på.

Du kan exempelvis satsa på att bli riktigt bra på att blogga. Att skapa inlägg om ett intressant ämne som successivt når en större publik.

Är du främst är ute efter de stora inkomsterna, så välj ett område med kommersiell dragningskraft. Förslagsvis något inom träning, skönhet, mode, kost eller liknande.

Bloggandet kan du sedan kombinera med exempelvis affiliate-marknadsföring, Adsense-annonser och tjäna pengar som Influencer.

Eller så kan du satsa på att bli riktigt duktig på att Twittra. Något som utifrån ser enkelt ut. Men alla invigda vet att Twitter är så mycket mer än att bara slänga ihop ett par meningar och spamma på med random hashtaggar.

Att kunna uttrycka sig intressant och läsvärt på 140 tecken, det kräver sin Twitter-ninja.

Vi älskar att konsumera bilder och videos

Har du mer fallenhet för det visuella kanske du ska satsa på att bli riktig duktig på att att Instagramma. Eller Youtuba.

Statistik visar tydligt att våra massmediala konsumtion blir allt mer visuellt driven. Vi älskar helt enkelt att titta på bilder och videos.

Andra kompetenser kan vara att bli duktig på någon form av digital marknadsföring, såsom Adwords. Lägg ett par månader på att bli en riktig ninja på Adwords, och du kommer att ha en kompetens som massor av företag efterfrågar.

Välj ett område > satsa allt på att öka din kompetens!

Snurrar det i skallen? Så mycket valmöjligheter…så lite tid! Jag vet. När fältet av av inkomstmöjligheter öppnar upp sig är det viktigt att hålla fokus.

För vad du än gör – börja inte hatta inte runt. Tänk fördjupning, inte kvantitet.

Annars är risken att du kommer drabbas av det amerikanerna kallar för ”shine-object-syndome”.

En sjukdom som förpassar sina värdkroppar till att för alltid irra från den ena tjäna-pengar-kursen till den andra.

Driv igenom dina ambitioner så långt du kan

Med andra ord: välj ETT område du vill skaffa dig kunskap inom. Och genomför dina ambitioner så långt det bara är möjligt.

Här är det sekundärt om du verkligen kommer tjäna några pengar. Viktigast är att du lär dig testa metoderna fullt ut och hålla fokus på att bli rikigt bra.

Varför? Jo, för att de flesta metoder kräver en hög grad förfining innan du kan tjäna några pengar.

Det räcker liksom inte att skriva några halvhjärtade blogginlägg om Odd Mollys senaste blommönster och tro att Sveriges samlade armé av medelålders medelavlönade kvinnor ska flockas runt bloggen.

Det räcker inte att ladda upp ett par hårdfiltrerade putmunsbilder på Instagram och tro att HM:s marknadsavdelning ska komma springande med sponsorpengar.

Du måste bli bra först. Förfina din digitala kompetens. Då kommer pengarna följa.

Bra kurs för att komma igång > Affilorama

Ja, jag vet. Detta inlägg saknar praktiska konkreta tips. Men det har vi skrivit om tidigare i exempelvis 4 Framgångsfaktorer för att tjäna pengar med Twitter eller Tjäna pengar Instagram – den definitiva guiden 2018

Om du är nyfiken på den korg som jag själv lagt en del ägg i, dvs affiliate-marknadsföring, så kan jag rekommendera kursen Affilorama. Detta är den bästa, mest heltäckande utbildning jag vet i ämnet. Du kan läsa mer om vårt omdöme om Affilorama här.

Hög risk med Binära optioner – för dig med ekonomiskt sinne & iskalla nerver

Är du bra på att hantera risker och är duktig på ekonomi kan Binära optioner vara en annan väg att gå. Detta är ett högriskprojekt, men om man lyckas är avkastningen också väldigt hög. Mitt tips här är att först starta ett demokonto och prova på om Binära optioner kan vara något för dig. Kom ihåg att aldrig investera pengar som du inte har råd att förlora. Samt att bara välja reglerade nätmäklare.

Du kan läsa mer om Binära optioner genom att klicka här.

Se även: