6 Videos med smarta, roliga, inspirerande (och lite märkliga) spartips

Av Marcus L.
marcus@cashoo.se

Att spara pengar genom att göra smarta och upplysta val i vardagen har blivit något av en folkrörelse. I den här inlägget har vi samlat 8 populära videos om spartips.

Video 1 – Udda spartips från Ella Grundel

I den här video tipsar populära vloggaren och youtubern Ella Grundel om sina bästa (eller kanske mer ”udda”) sätt för att spara pengar. Bland annat tar Ella upp
koncepten ”en in – en ut” och ”vänta med spenderingarna tills slutet av månaden”.

Video 2 – spartips från TV4:as Ekonomiskolan

TV4:as Ekonomiskolan med Jens B Nordström ger råd kring hur du bäst kommer igång med sparandet. Detta är med andra ord inte så mycket en video om
praktiskt spartips, som om hur du kommer igång och sparar pengar varje månad överhuvudtaget.

Bland annat ger Jens rådet att:

  • Börja med att bestämma att du ska spara varje månad
  • Välj en nivå du känner dig bekväm med
  • Över sparande direkt från ditt lönekonto
  • Bestämma vad du ska göra med pengarna
  • Välja sparformer med låg risk

Video 3 – Unga Aktiesparare frågar: Vilket är ditt bästa spartips?

I den här videon ger sig Unga Aktiesparare ut på gatan för att fråga random fölk om deras bästa spartips. Resultatet blev väl mer roligt än matnyttigt. Bland annat får vi ta del av sparklassikerna ”köp begagnat” och ”ta med matlåda till jobbet”. Men även underbara tipset för alla slösare att ”träffa en partner som är sparsam”.

Video 4 – 11 enkla & snabba spartips

I den här videon får du flera grundläggande – och väldigt bra – spartips. Inte de mest innovativa kanske, men spartips som verkligen fungerar. Några av tipsen handlar exempelvis om att storhandla, om att laga mat hemma och att resa när det är billigt.

Video 5 – Spartips 95 ”Ostskydd”

Komikerduon Erik och Mackan har skapat en hel videoserie med okonventionella och väldigt idiotiska spartips, som mer är designade för att få dig att skratta än lägga undan mer pengar. I den här videon tipsar Erik om hur man kan använda en helt vanlig ostskiva som solskydd. Och sålunda spara pengar på att inte inhandla dyrt solskydd.

Video 6 – Sparskola med Günther Mårder (och frukost för 2kr?)

Günther Mårder är Nordnets fanatiska sparekonom som vigt stor del av sitt liv till att hitta nya sätt att spara pengar. I den här videon ger Günther tips på hur du kan spara på massa olika saker i din vardag, från stort till smått. Exempelvis hur du skapar en frukost på runt 2 kr (att äta 9 knäckebröd är väl å andra sidan inte världens bästa frukost).

Se även: