Dessa 4 Twitterkonton bör du ha koll på [om du vill få bättre avkastning på dina pengar]

Av Marcus L.
marcus@cashoo.se

Finanstwitter är numera ett välkänt begrepp. Av den enkla anledning att väldigt många aktiva och passionerade twittrare har finanser och pengar som sitt favoritämne. Här har vi listat 4 Twittrare som du bör ha koll på – om du är intresserad av pengar.

1. @Kavastu

Namnet Kavastu refererar till en by i Estland och har blivit smeknamnet på Arne Talving, en numera välkänd investerare som är väldigt aktiv på Twitter (och på andra sociala medier).

Talving har ett intressant och annorlunda sätt att se på aktier och har skapat en framgångsrik portfölj som presterat fantastiska siffror år efter år.

Framförallt är Talving en fena på fundamental aktieanalys och på att analysera trender.

Du följa hans Twitterkonto på @Kavastu

2. @Rikatillsammans

Jan Bolmeson är Rikedomscoachen som blivit populär via sin blogg och sociala medier. Och vi kan verkligen förstå hans popularitet. Bolmesons innehåll är alltid väl underbyggt, intelligent och lätt för de flesta att följa. Och han är dessutom en (ganska) aktiv twittrare.

Typiska ämnen som Bolmeson tar upp är sparande, investeringar och olika former av ”värdeavkastning”. Syftet är att ge tips och råd på hur du ska tänka och agera för att bli rik.

Bolmeson är känd för att förespråka investeringar på lång sikt med låg risk – och på så vis bygga upp en förmögenhet via ränta-på-ränta.

Du kan följa Rikatillsammans här: @Rikatillsammans

3. @Gottodix

Gottodix har blivit välkänd i ”ekonomikretsar” för dels sina fina aktieportfölj som oftast överpresterar, dels sina pedagogiska (och ganska nördiga), men alltid väl underbyggda inlägg om sparande och investeringar.

Gottodix heter egentligen Jacob Henriksson och finns på flera sociala medier, inte minst Twitter, där han är väldigt aktiv.

Ett typiskt Gottdix-inlägg på Twitter innehåller trender, analyser och djupdykningar ner i finansvärldens alla hörn.

Du kan följa Gottodix här: @Gottodix

4. @claes_hemberg

Claes Hemberg är lika självklar på den här listan korven i brödet. Framförallt om du är ute efter sunda, basala ekonomiska råd och tips som verkligen kan göra skillnad i din vardag.

Hemberg har precis lämnat sin roll som ekonomisk rådgivare, bloggare och influencer på Avanza och agerar numera som oberoende författare och föreläsare under egen flagg.

Du kan följa Hemberg på här: @claes_hemberg

Se även: