Av Marcus L.
marcus@cashoo.se

Ferratum visar hur du tar kontroll över en urspårad ekonomi

I blogginlägget ”Varje pengaproblem har en lösning: 4 sätt att ta tillbaka kontrollen” tipsar Ferratum om hur du kan få tillbaka kontrollen över en jobbig ekonomisk situation.

Principen är att på olika sätt hitta tillbaks till känslan av kontroll och tillförsikt – och förstå att det alltid finns en lösning.

Här följer ett utdrag från blogginlägget:

1. Få perspektiv

Först är det viktigt att ta ett steg tillbaka och få lite perspektiv. Se på situationen objektivt som om du vore en tredje person, och fråga dig sedan hur allvarligt detta problem egentligen är.

Är det livshotande? Nej. Kommer det alltid vara så här och kommer jag känna mig stressad för evigt? Nej. Kommer detta spela någon roll om en vecka, ett par månader, eller ett år från nu? Antagligen inte. Finns det lösningar tillgängliga? Ja.

2. Förstärkande handling

Att fatta ett beslut, vara proaktiv och vidta åtgärder är alla kraftfulla sätt att bekämpa negativa tankar eller känslor. När vi känner att vi har kontroll över våra liv känner vi oss mer positiva.

Genom att vidta åtgärder kan vi ersätta något negativt med något positivt. Men innan vi vidtar åtgärder är det viktigt att vi gör det från ett lugnt och centrerat mentalt tillstånd och inte bara reagerar ut ifrån våra känslor.

Du kan läsa hela inlägget här på Ferratums blogg.

Sanning med modifikation

Håller med om att vi sällan tar bra ekonomiska beslut baserat på känslor. Men att det alltid finns en lösning på ekonomiska problem (som Ferratum skriver lite längre ner i inlägget) är en sanning med modifikation. Det beror förstås på hur djupgående problemet är.

Det är ju ett faktum att flera individer varje år får skuldsanering. Men å andra sidan är det ju också en ”lösning”. Om än en mindre rolig sådan.

Snabblån ingen ”lösning”

Det ska också sägas att snabblån kan fungera som ett sätt att fylla en högst tillfällig, och relativt liten, lucka i ekonomin. En lucka på max ett par tusenlappar som du kan återbetala inom 30-90 dagar.

Behöver du låna mer än så, är privatlån ett betydligt bättre alternativ.