Credigo välkomnar fler regler

Enligt Finansinspektionen (FI) hamnar alltfler snabblån hos Kronofogden. Samtidigt måste alla företag som erbjuder snabblån vara godkännande och registrerade hos FI.

Credigo är ett av snabblåneföretag som nu välkomnar en ännu hårdare reglering av branschen. Så här skriver företaget i det här blogginlägget på sin hemsida:

”Credigo välkomnar FI:s arbete med att ytterligare reglera marknaden för snabblån. Vi verkar under tillsyn av FI, vilket är ett kvitto på att vi följer de lagar och riktlinjer som myndigheten bestämt ska gälla för branschen. Tyvärr finns det fortfarande oseriösa aktörer kvar.”

Företaget pekar sedan på hur viktigt det är för företagen att vara öppna och noggranna med att redovisa kostnader och avgifter för sina kunder:

”Credigo strävar efter att vara så tydliga det bara går i vår prissättning och vi arbetar aktivt med ansvarsfull kreditgivning. För oss innebär det bland annat att vi inte tillämpar några andra avgifter än ränta, att vi alltid anger den totala kostnaden för lånet samt att vi kräver identifiering av kunderna. En noggrann kreditprövning görs alltid för att säkerställa kundens återbetalningsförmåga.”

Se även:

Omdöme Credigo: cashoo.se/lana-pengar/snabblan/credigo/
Jämför snabblån: cashoo.se/lana-pengar/snabblan