Webbplats Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök
wordpress logo Blogga 80 av 100 Från 0 kr Låg N/A
Webbplats
Wordpress tjäna pengar
Wordpress tjäna pengar
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Support

Det finns som sagt flera vägar att välja mellan om du vill komma igång och börja blogga med WordPress. WordPress bygger ju på en öppen källkod och utvecklas ständigt. Det innebär att det hela tiden kommer nya lösningar och spännande sätt att använda WordPress på.

Vi rekommenderar denna lösning

Om du vill satsa på att tjäna pengar med din blogg rekommenderar vi att du tar full kontroll över processen och skapar en blogg med ett eget domännamn. På så vis får du en blogg som du äger rättigheterna till. Och som du kan använda för vilken slags annonsering eller reklam du vill. För att använda WP i en sådan lösning behöver du:

1. Köpa ett eget domännamn
2. Köpa hosting/plats på webbhotell
3. Installera WordPress.

Gratisblogga? Inte om du vill tjäna pengar!

Du kan även välja att skapa en gratisblogg via WordPress.com. Detta begränsar dock dina möjligheter att tjäna pengar. Du får exempelvis inte placera annonskod på dessa bloggar, samt är tvingad (enligt avtal) att acceptera externa annonser i ditt innehåll. Ett alternativ som vi inte rekommenderar. I alla fall inte om du har kommersiellt intresse av att blogga. En gratisblogg av detta slag innebär ju att du inte själv äger rättigheterna till bloggen och innehållet.

Det finns dock även möjlighet att uppgradera din gratisblogg på WordPress.com. Då köper du webbhotell, hantering av domännamn etc direkt på WordPress.com.

Wordress är ett fantastiskt, och ganska komplicerat, verktyg. Möjligheterna för vad du kan skapa är i princip obegränsade. Men att kalla WordPress för ett ”enkelt” verktyg är nog inte hela sanningen.

Visst, att skriva ett par rader text och ladda upp ett några bilder i ett blogginlägg är inte superkomplicerat. Men om du vill skapa en mer proffsig design, lägga till en viss typ av funktionalitet – ja, då öppnar sig en hel värld av möjligheter. Det finns tusentals teman (”mallar”) att välja mellan, och minst lika många tillägg.

Orka välja

Detta är både WP:s styrka och svaghet. Att å ena sidan ha möjlighet att välja mellan så mycket. Men att å andra sidan vara tvingad att lägga tid på alla dessa val som ska göras.

Att bli bra på detta verktyg kräver engagemang och tålamod. Den som säger något annat har antingen glömt bort alla timmar som personen ifråga har lagt ner under årens lopp. Eller så ljuger han eller hon.

En värld av möjligheter

Det positiva är att om du har viljan att lägga tiden – och bli bra på WordPress – så öppnar sig plötsligt en ny värld av möjligheter. Inte minst för att tjäna pengar.

(Väl förbi denna tröskel, skulle vi ge WP 100 av 100 i användarvänlighet.)

0 av 100
Användarvänlighet

Eftersom drygt en femtedel av internet drivs av WP-baserade CMS-applikationer är utbudet av utbildningar och tutorials extremt omfattande.

Egentligen kan du ta vilken utmaning som helst och Googla, eller söka på Youtube, och du kommer genast att hitta ett flertal instruktioner. Därutöver finns massvis av olika forum, bloggar, grupper på sociala medier och andra communities där WordPress-användare hjälper varandra.

0 av 100
Utbildning

Eftersom WP bygger på öppen källkod, och ständigt utvecklas av olika användare över hela världen, finns det ingen officiell support du kan vända dig till och ställa frågor. Om du installerat en gratisblogg på WordPress.com finns det ett svenskt forum du kan vända dig till med frågor och få hjälp av andra användare.

 
0 av 100
Support
Webbplats Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök
wordpress logo Blogga 80 av 100 Från 0 kr Låg N/A
Webbplats