Företag Omdöme Språk Webb Min. investering Reglerad ROI Besök
Prestige Financial Markets Binära Optioner 42 av 100
Binära Optioner
$500 Ja 70-85%
Webbplats
Prestige Financial Markets omdöme
Prestige Financial Markets omdöme
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Betalningar
0 av 100
Support & Säkerhet

Som du säkert kan förstå av våra betyg är vi inte jätteimponerade av Prestige Financial Markets. I dagsläget har vi för många frågetecken runt verksamhetens avsaknad av licenser. Men också angående den korta och lite märkliga historiken. Vi har försökt få svar på en del av dessa frågor från deras kundtjänst. Men inte fått några klargörande svar, alls.

Olicensierad nätmäklare

Som sagt, för närvarande är Prestige Financial Markets en olicensierad nätmäklare. Verksamheten förra ägare Leadtrade Ltd. (då under namnet Prestige Option) hade en CySec-licens, men denna drogs frivilligt tillbaka den 28 april 2017. Varför nya ägaren inte skaffat licensen vet vi inte, möjligen har de lämnat in en ansökan som ännu inte är klar.

Flera oklarheter

En annan sak är oklarheten runt bonusstrukturen. Tidigare var bonusen upp till 100% men hade då ett extremt omsättningskrav på 10 000 ggr pengarna. Vilket är det värsta vi sett på den fronten. Idag verkar det inte finnas någon bonus alls. När vi frågade support hänvisar de bara till en länk på hemsidan, som inte har någon info om detta alls.

Detta tillsammans med en av branschens högsta trösklar för att starta ett konto (du måste sätta in minst 500 euro), en rörig hemsida, och en oengagerad support, gör att vårt totalbetyg blir väldig lågt.

Plattformen är enligt vår mening det bästa som Prestige Financial Markets har att erbjuda idag. Den är snygg, enkel att navigera, och designmässigt tilltalande. Vilket gör det enkelt att snabbt komma igång med handel och ha koll på siffror och möjligheter.

Rörig hemsida med många fel

Hemsidan är vi inte lika förtjusta i. Den är ingen katastrof, men ökar inte vårt förtroende och ser förhållandevis amatörmässig ut. För en nybörjare är den inte speciellt informativ eller pedagogisk, men stora boxar med siffror, diagram och knappar direkt på startsidan. Frågan är ju: vad ska du göra med dem? Vad fyller de för funktion på en startsida? Mer än att du ska tänka ”Oj, här ser det verkligen ut som någon sysslar med viktiga ekonomiska saker”.

Låg nivå

Hemsidan är i flera avseende ganska buggig och ofärdig. Om vi exempelvis surfar in på ”Education > How it works” så står sidan mest och tuggar i webbläsaren. Samtidigt som infoboxarna som uppenbarligen ska innehåll text om Binära optioner, bara är fyllda med obegriplig kod.

Att en sida som ska utbilda nya kunder i hur saker och ting fungerar, inte fungerar – ja, det säger definitivt något om nivån på denna nätmäklare. Och bara för att vara tydlig: det är INTE positivt.

0 av 100
Användarvänlighet

Här sjunker vårt förtroendekapital för Prestige Financial Markets till bottennivåer. Det finns i princip ingen utbildning på hemsidan att tala om. Det finns förvisso sidor som ska innehålla utbildning. Men nivån är, för att använda ett milt uttryck, inte så bra.

Sidan ”How it works”, har vi precis avhandlat. Den är tom på innehåll, förutom märklig kod. Sidan ”Webinars” verkar – och vi kan ha fel här – länka till ett slags fejkade Webinars av ”Mrs. Megan Bloom”. Klart är i alla fall att samtliga är sedan länge utdaterade och det går inte att registrera sig någonstans.

E-book som sätter ny lägstanivå

Sidan med e-boken är…ja, det är en Iframe från en gratis Amazon-ebok. Vilket innebär att Amazon visar sina egna annonser, mitt inne på Prestige hemsida. Exempelvis annonser för hur du kan tjäna pengar på nätet. Därmed vill vi nog påstå att Prestige Financial Markets nått botten i engagemang vad gäller innehåll på sin hemsida.

0 av 100
Utbildning

0 av 100
Betalningar
Det finns inget att klaga på vad gäller betalningar. Möjligheterna att sätta in pengar och ta ut pengarna tillhör branschstandard. Du kan använda kort (Visa, Mastercard, Maestro, Diners), banköverföring eller någon e-plånbok. Betalningarna tar upp till 48 timmar att processa, och någonstans mellan 3-7 bankdagar att bli tillgängliga på ditt konto.

Enklaste sättet att ta ut pengar är att använda samma metod som du satte in pengar. Sätter du in pengar via ett kreditkort, kan du också få din vinst utbetalad till samma kreditkort.

0 av 100
Bonus
Om Prestige Financial Markets erbjuder bonus är lite oklart. Förra varumärket Prestige Option hade insättningsbonus upp till 100%. Men var okända för de extrema omsättningskraven på 10 000 ggr pengarna.

I praktiken innebar detta att om du ville ha ut 1000 kr i bonus, så var du tvungen att omsätta 1000 000 kr i handel. Vilket är det mest extrema och usla omsättningskrav vi sett i alla branscher som använder bonus som marknadsföring.

För närvarande verkar det som att Prestige Financial Markets inte erbjuder någon bonus alls. Men vi kan ha fel. När vi fråga kundtjänst fick vi svaret att det ”varierar” men att man kan läsa om det på hemsidan. Vi har dock inte hittat någon info.

0 av 100
Support
Vår erfarenhet av supporten är inte positiv. Om vi ska ge något plus är att de oftast svarar väldigt snabbt. Inte minst via chatten på hemsidan. Problemet är bara att svaren snarare väcker fler frågor, än ger någon klarhet.

Vi har vid ett flertal tillfällen ställt frågor om motsägelsefulla uppgifter på hemsidan, om deras licensiering och historik, men aldrig fått några klargörande svar.

Exempelvis frågade vi senast om varför lägsta insättningsnivån under ”Account types” är 500 euro, medans det står i deras FAQ att lägsta nivån för att öppna ett konto är 250 euro. Vi ville veta vad som gällde. Men blev då bara hänvisade tillbaks till hemsidan via en länk, som dessutom gick till en sida som inte hade någon som helst info om insättningsnivåerna.

Detta gör oss förstås konfunderade. Och undrande om det finns någon riktig kundtjänst på företaget, eller om den är outsourcad för en billig peng till personal som är tränade att ge standardsvar? Svårt att veta med säkerhet. Men vi är inte imponerade.

 

0 av 100
Säkerhet
Vi har lagt timmar på att göra efterforskningar, men vet fortfarande i princip ingenting om säkerheten på Prestige Financial Markets. Klart är hur som helst att verksamheten inte är licensierad av någon välkänd regulator. Samt att verksamheten är ny (startade under 2017) och därmed osäker.

Om Prestige Financial Markets skaffar licenser i framtiden, och visar upp ett solitt track record, kommer vi naturligtvis att revidera vårt betyg här. Men det återstår att se.

FAQ om Prestige Financial Markets

Det finns inget som tyder på att det är en bluff eller att Prestige Financial Markets sysslar med några oegentligheter. Verksamheten är emellertid förhållandevis ny. Startade i slutet av 2016. Så framtiden får utvisa svaret.

Det vi vet är att verksamheten är olicensierad och inte står inte under någon myndighets reglering. Vi kan därför inte rekommendera denna nätmäklare om du vill tjäna pengar med Binära optioner.

På de vanliga sätten. Antingen med kreditkort, betalkort (ex Visa, Mastercard, Maestro, Diners) banköverföring eller genom att använda någon av de supportade e-plånböckerna. Som exempelvis Neteller eller Skrill.

Principen är att du tar ut pengar på samma sätt som du satte in dem. Använde du exempelvis ditt kreditkort när du satte in pengar, så kan du begära ut pengarna till samma kort.

Enligt företaget KYC (Know Your Client) Policy behöver du verifiera ditt konto genom att tillhandahålla Prestige Financial Markets:
– En kopia på ditt pass eller ditt körkort (eller annan valid legitimation)
– En kopia på det kreditkort som du använda för att föra över pengar
– En kopia på en aktuell räkning med ditt namn och adress

Detta krävs enligt EU:s regler för penningtvätt och bedrägerier.

När du handlar Binära optioner på Prestige Financial Markets används vanligen Euro.

Nej. Du kan inte förlora mer än vad du satte in.

Som vi förstått det är maxbeloppet för en optionsaffär 1000 euro. Det finns affärer som går på ett par sekunder, och med en ROI på 70-85%, så är uppsidan stor. I teorin kan du tjäna hundratusentals kronor om dagen. Eller ännu mer, beroende på hur många affärer och hur stora belopp du handlar med.

Kom dock ihåg att med stora belöningar så kommer också stora risker. Det finns inga garantier att du kommer tjäna pengar, handel med binära optioner är ett väldigt riskfylld handel.

Företag Omdöme Språk Webb Min. investering Reglerad ROI Besök
Prestige Financial Markets Binära Optioner 42 av 100
Binära Optioner
$500 Ja 70-85%
Webbplats
JÄMFÖR PRESTIGE FINANCIAL MARKETS
Företag Omdöme Språk Min. invest. Reglerad ROI Webbplats
IQ Option Toppval 94 av 100
Läs recension
€10 Ja 75-91%
Webbplats
24Option omdöme 93 av 100
Läs recension
€250 Ja 70-88%
Webbplats
Markets.com omdöme 93 av 100
Läs recension
$100 Ja N/A
Webbplats