Företag Omdöme Språk Webb Min. investering Reglerad ROI Webbplats
Finmax Logo 81 av 100
Binära Optioner
$250 Ja 70-85%
Webbplats
Finmax skärm binära optioner
Finmax skärm binära optioner
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Betalningar
0 av 100
Support & Säkerhet

Finmax är ett helt ok val för dig som vill handla med Binära optioner. Vi är i grunden positiva till deras användarvänliga hemsida och plattform. Till deras kompetenta support. Och deras snygga, funktionella design (ja, det är faktiskt viktigt med bra design när du jobbar med trading…) Men vi har några punkter som vi är mindre nöjda med.

Bonussystemet har omsättningskrav på ca 30 ggr pengarna, vilket göra att oddsen för att du verkligen ska få ut någon bonus är väldigt liten. Det känns helt enkelt inte värdigt att en professionell nätmäklare lockar med bonuspengar på samma sätt som ett Casino gör.

Det finns en del uttryck på hemsidan som vi inte tycker om. Exempelvis rubriken ”Risk free trade”. Nu är det visserligen så att Finmax verkligen erbjuder dig att göra upp till 3 affärer utan risk. Dvs att du får pengarna tillbaka om du misslyckas. Men vi tycker att en nätmäklare som sysslar med binära optioner ska vara väldigt sparsam med ordet ”riskfritt”. Det kan vara vilseledande, speciellt för nybörjare.

Avsaknaden av en tung certifiering/reglering är ett annat minus, som vi gärna ser att Finmax rätar ut framöver.

Det är i design och användarvänligheter som Finmax excellerar. Vi är riktigt förtjusta i plattformen med dess intuitiva upplägg, stora diagram och tydliga flöden. Att de mesta av innehållet går ut i fullbredd gör att diagram, knappar och siffror blir enkla att ta till sig rent visuellt, och vi har hittills inte upplevt några konstiga buggar eller liknande.

Vi vill även ge plus för att plattformen ser otroligt bra ut i mobilen (vi har provat Andriod-varianten). Här har verkligen Finmax lyckats. Minus för en något förvirrande demo-variant av plattformen på hemsidan. Samt att trösklarna för att starta inte konto (minsta insättning är på 250 USD) inte är så ”användarvänliga”. Vi hade gärna sett att man sänkte den tröskeln framöver och lätt kunderna prova på mindre belopp innan man började handla på allvar.

0 av 100
Användarvänlighet

På hemsidan hittar du en bra blandning av utbildningsmaterial – både under sektionen ”Guide” och den mer uppenbara ”Education”. Under sistnämnda hittar du flera videos som guidar dig i plattformen och diskuterar både grundläggande som mer avancerade trading-strategier. För att få full access till alla videos behöver du skapa ett konto.

Sektionen ”Strategy” är emellertid öppen för alla och här går Finmax igenom ett flertal populära strategier såsom ”Williams Alligator” och ”Chaikin Oscillator Binary Options Strategy”.

Plus även för en omfattande FAQ och möjligheten att delta i Webinars.

0 av 100
Utbildning

0 av 100
Betalningar
Betalningsmöjligheterna motsvarar vad vi förväntar oss av en seriös nätmäklare. Du kan sätta in och ta ut pengar på flera olika sätt. Med kort (VISA, Mastercard, Maestro), banköverföring eller någon av flera e-plånböcker som exempelvis Neteller eller Skrill.

Hur lång tid tar transaktionerna?

Hur lång tid uttagen tar beror på vilken typ av konto du har. Vanligen tar det 5 arbetsdagar med att Bronskonto, 48 timmar med ett Silver och runt 24 timmar om du har ett Platinumkonto. Vilket slags konto du har, bestäms av hur mycket pengar du handlar med. Du kan läsa mer om de olika kontonivåerna på Finmax hemsida.

0 av 100
Bonus
Vi har blandade åsikter om Finmax bonussystem. Det är förvisso generöst att erbjuda bonus upp till 100% på insatta pengar. Men samtidigt blir det problematiskt, när omsättningskravet ligger på 30 ggr pengarna. I realiteten kommer det med andra ord att vara svårt att få ut bonusen. Inte omöjligt, men inte sannolikt heller.

Problematisk bonus

Sammanfattningsvis tycker vi det känns ovärdig en seriös nätmäklare att använda ”lock-bonus” ungefär som spelbolag. Det är dock inte helt ovanligt bland nätmäklare som sysslar med Binära optioner.

Hur som helst, så här ser bonusstegen ut i skrivande stund:

  • $250 – $999 = upp till 25% i bonus
  • $1000 – $5000 = upp till 50% i bonus
  • 5000 – $25,000 = upp till 75% i bonus
  • över $25,000 = upp till 100% i bonus

0 av 100
Support
Vi har provat att kontakta supporten vid ett flertal tillfällen och är allmänt nöjda med svarstiden och kvaliteten. Här finns ingen direkt att anmärka på. Smidigast enligt vår mening är att använda chatten på hemsidan, för snabba svar.

OBS! Vi har inte provat telefon-supporten och kan därför inte uttala oss om denna.

 

0 av 100
Säkerhet
Säkerheten rent allmänt har vi inget att anmärka på. Plattformen verkar solid och transaktioner av pengar följer den branschstandard vi är vana vid.

Däremot har vi vissa betänkligheter vad gäller Finmax avsaknad av tunga finansiella certifieringar och att företaget därmed inte står under någon välkänd myndighetens reglering.

Visserligen är Finmax till viss del föremål för reglering via FMRRC, Financial Market Relations Regulation Center. En oberoende, icke-kommersiell rysk aktör vars syfte är att reglera och upprätthålla kvaliteten hos finansmäklare. Men vi har alldeles för dålig koll på denna aktör, för att kunna uttala oss om dess legitimitet.

Med detta sagt hade vi gärna sett att Finmax skaffade sig en CySEC – certifiering eller motsvarande i framtiden. Då hade vårt omdöme blivit betydligt bättre.

Vanliga frågor om Finmax

Nej, vi kan med stor säkerhet hävda att Finmax inte är en bluff. Företaget har varit aktiva sedan 2015 och har idag tusentals kunder i flera länder i Europa.

Vårt förbehåll mot att ge Finmax höga poäng vad gäller säkerhet är företaget som driver Finmax, Morris Processing Ltd, inte certifierade av, eller reglerade av, CySEC eller motsvarande.

De har visserligen en slags reglering av Financial Market Relations Regulation Center (FMRRC), men fn vet vi för lite om denna organisation för att uppskatta dess auktoritet.

Grundregeln är att du tar ut pengar på samma sätt som du satte in dem. För närvarande finns flera olika metoder: kreditkort (VISA, Mastercard, Maestro), Bankdeposition eller använda någon av de E-plånböcker som Finmax stödjer, såsom Neteller, Skrill eller Webmoney. För att nämna några alternativ.

Via en kopia på din legitimation. Körkort eller pass funkar.
Nej. Du kan inte förlora mer än vad du satte in.
När du handlar med Binära optioner hos Finmax har du en ROI på någonstans mellan 70-85%. Du kan max sätta 1000 dollar i en enskild option. Vilket i teorin innebär att du kan tjäna hundratusentals kronor på en dag – men också förlora.

Kom dock ihåg att med stora belöningar så kommer också stora risker. Det finns inga garantier att du kommer tjäna pengar, handel med binära optioner är ett väldigt riskfylld handel.

Företag Omdöme Språk Webb Min. investering Reglerad ROI Webbplats
Finmax Logo 81 av 100
Binära Optioner
$250 Ja 70-85%
Webbplats
JÄMFÖR FINMAX MED ANDRA MÄKLARE
Företag Omdöme Språk Min. invest. Reglerad ROI Webbplats
IQ Option Toppval 94 av 100
Läs recension
€10 Ja 75-91%
Webbplats
24Option omdöme 93 av 100
Läs recension
€250 Ja 70-88%
Webbplats
Markets.com omdöme 93 av 100
Läs recension
$100 Ja N/A
Webbplats