Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
arcadia_finans_logo 89 av 100
5stjarnor
5000 – 600 000 kr 8,99% - 22,49% 1 - 15 år
Ansök

Bank_Norweigan_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Bnk Norwegian är en internetbank för privatmarknaden med rötter i Norge som på kort tid blivit väldigt populära i Sverige. Banken erbjuder en rad låneprodukter. Bland annat privatlån, det vill säga lån utan säkerhet. Men även kreditkort och möjlighet att spara pengar till attraktiva räntor.

Räntorna på privatlånet är konkurrenskraftiga. Oavsett vad du ska låna till. Här kan du samla dyrare lån och baka in dem till ett större lån med lägre ränta. Eller låna till bil, båt, renovering, resa eller vad som helst.

Du kan även låna relativt små belopp (från 5000 kr). Vilket kan vara ett bra alternativ till sms-lån, eftersom räntan här är betydligt lägre. Kom ihåg att Bank Norweigan inte godkänner kunder som har betalningsanmärkningar.

Det ska också sägas att även om det finns låneförmedlare som skyltar med en lägre utgångsnivå på ränta, så är vår erfarenhet att Bank Norweigan i många fall ändå erbjuder den bästa räntan. Det spelar ju ingen roll om lägsta räntenivån är exempelvis 3%, om banken eller kreditbolaget ifråga sällan erbjuder sina kunder denna nivå. Eller ställer extremt höga krav på kundens ekonomi för ge denna ränta.

Sammanfattningsvis förstår vi varför Bank Norweigan privatlån är ett av våra mest populära. Med generösa villkor, bra räntenivåer, hög andel godkända ansökningar och en smidig låneprocess, har man gjort sin förtjänta av den svenska lånemarknadens kärlek.

Rum för förbättringar finns framförallt på hemsidan . Vi hade gärna sett att det exempelvis var enklare att räkna på lånet, innan man sätter igång med själva ansökningsprocessen.

Generellt är villkoren generösa och priserna konkurrenskraftiga. Viktigt att komma ihåg är att Bank Norweigan inte godkänner låneansökningar där kunden har betalningsanmärkning. Utöver de grundläggande kraven görs även en sedvanlig kreditprövning. Utifrån den godkänner eller avslår man lånet, samt sätter gällande räntenivåer.

  • Aviavgift: 19 kr
  • Uppläggningsavgift: 399 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 89 av 100

G rundläggande villkor för privatlånet:

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Bank Norweigan är en internetbank. Vilket innebär att de flesta processer bygger på att kunden har en grundläggande ”digital” kompetens. Såsom att kunna signera ett avtal med Bank-Id och vara bekväm med att använda en internetbank överhuvudtaget. Vi ser det inte som några konstigheter, utan mer som en stor fördel att man kan signera låneavtal direkt med Bank-id och slipper allt vad papper och annan manuell, omodern hantering vill säga.

Mot denna bakgrund känns den blygsamma tillgängligheten för kundservice inte speciellt problematiskt. Du kan höra dig på vardagar mellan 10-16, och enligt vår erfarenhet får man räkna med en viss kötid (beror givetvis på när man ringer.)

Det vi skulle vilja se framöver är framförallt en utveckling av informationen på hemsidan. I första hand saknar vi en kalkylator för Bank Norweigan privatlån. Där man själva kan prova olika lånesummor och löptider, och se vad kostnaden hamnar på.

Betyg: 90 av 100

Enligt vår tidigare erfarenhet av Bank Norweigan Privatlån håller man en hög grad av godkända ansökningar – oavsett vilket annat kreditbolag eller låneförmedlare du jämför med. Vi vill dock ha in lite mer data för att göra en mer vidlyftig analys. Saknar du betalningsanmärkningar och uppfyller de övriga grundläggande kraven, bedömer vi chanserna att få låna som mycket goda.

Betyg: 91 av 100

Bank Norwegian AS är ett dotterbolag helägt av Norwegian Finans Holding ASA – och precis som namnet avslöjar finns rötterna för verksamheten i Norge, Oslo. Det gör också att vi inte har tillgång till årsredovisningar och liknande här i Sverige. Däremot så har Bank Norweigen givetvis tillstånd av Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet, och styr under deras översyn.

Mot bakgrund av företagets storlek, erfarenhet och långvariga popularitet på den svenska marknaden, bedömer vi det som mycket tryggt och säkert att låna pengar här.

Betyg: 90 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
arcadia_finans_logo 89 av 100
5stjarnor
5000 – 600 000 kr kr 8,99% - 22,49% 1 - 15 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer