Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
sevenday logo 83 av 100
5stjarnor
10 000 – 300 000 kr 3,45% - 9,95% 1 - 12 år
Ansök

cash2you_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Sevenday var det första kreditbolag på den svenska marknaden som införde en så kallad prisgaranti på sina privatlån. Denna garanti innebär att om du skulle erbjudas och beviljas ett bättre totalpris på lånet av någon annan långivare i Sverige, garanterar Sevenday att du får ett lägre pris hos dem.

Oavsett är detta en riktigt stark garanti som gjort Sevenday populära på den svenska lånemarknaden. Just att Sevenday privatlån generellt håller väldigt låga räntor och avgifter ger vi många pluspoäng för. (Faktum är att Sevendays högsta räntenivåer, tillhör de lägsta räntenivåerna hos flera konkurrenter. )

Sevenday Privatlån är allt som allt ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett flexibelt, kundvänligt blancolån med lägsta möjliga kostnader.

Ett bolag som har prisgaranti på sina privatlån får naturligtvis höga poäng i kategorin priser och villkor. Till saken hör att prisgarantin gäller alla som får sina lån beviljade. Du måste alltså först och främst uppfylla Sevendays villkor för att få låna. Här gäller bland annat att du är minst 20 år, saknar betalningsanmärkningar och har en stabil årsinkomst på minst 120 000 kr innan skatt.

  • Aviavgift: 15-35 kr
  • Uppläggningsavgift: 495 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 90 av 100

Grundläggande villkor* för att få låna pengar:

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Du behöver vara minst 20 år gammal
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande bruttoinkomst på minst 120 000 kr om året. Exempelvis från anställning, pension eller eget företag.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Kundservicen och supporten på Sevenday fyller sitt syfte. Öppettiderna är inte exceptionella på något sätt, utan håller sig till vanliga banktider, dvs mellan 8-18 på vardagar. Du kan höra av dig via telefon, mejl eller sms/mms och det finns ett flertal olika telefonnummer beroende på vilken ärende du har.

Vill du lämna synpunkter på Sevendays tjänster, finns ett speciellt formulär för det på hemsidan.

Vår upplevelse av Sevendays kundservice är att man är väldigt kunniga och korrekta. Vi har provat att ringa deras växel vid ett flertal tillfällen, och vi har alltid fått snabb hjälp och support. Hemsidan är bra strukturerad och innehåller svararen på de flesta frågor man kan tänkas ha om privatlånet.

Rum för förbättringar finns framförallt i att öka tillgängligheten. Förslagsvis genom att hålla öppet även på helgdagar, samt att införa en chattfunktion på hemsidan.

Betyg: 85 av 100

Vi har i dagsläget för lite underlag för att göra någon mer kvalificerad analys av ration på godkända ansökningar på Sevenday Privatlån. Vårt betyg blir därför baserat på omdömen från tredje part. Givetvis kommer vi uppdatera detta framöver. Grundläggande är att läsa på om villkoren och se till att du uppfyller dessa innan du lämnar in en låneansökan.

Betyg: 75 av 100

Ägarbolaget SevenDay Finans AB ingår inte i någon stor bankkoncern, utan är ett fristående kreditmarknadsbolag. SevenDay Finans AB står under Finansinspektionens översyn och har följaktligen tillstånd att bedriva finansiell verksamhet. I skrivande stund har företaget 29 anställda.

Affärsidén är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga spar- och låneprodukter till konsumenter på svenska marknaden. Vilket man lyckats med. Tittar man närmare på bolagets årsredovisningar, växer bilden av ett sunt bolag fram med stabila, successivt växande tillgångar. Vi bedömer att det är mycket tryggt och säkert att låna pengar hos Sevenday.

Betyg: 80 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
sevenday logo 83 av 100
5stjarnor
10 000 – 300 000 kr 3,45% - 9,95% 1 - 12 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer