Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
snabbfinans_logo 82 av 100
5stjarnor
Kontokredit upp till 25000 kr
Snabblån upp till 40 000 kr
Flexibel kontokredit
90 dagar - 2 år på snabblån
fr 200 kr N/A
Ansök

snabbfinans skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Det är inte svårt att förstå varför Snabbfinans blivit en av snabblånenischens mest populära långivare. Två saker sticker ut. Dels flexibiliteten i att kunna lägga upp även de minsta lånen på längre återbetalningstider än vanligt. Vilket kan vara fördelaktigt för dig som prioriterar en låg månadskostnaden.

 

Dels att man erbjuder ett brett spann av lånesummor. Nya kunder kan exempelvis ta snabblån låna upp till 25 000 kr. Återkommande upp till 40 000 kr.

Jämfört med andra långivare i samma segment håller Snabbfinans klart konkurrenskraftiga priser. Vi gillar flexibiliteten i att kunna påverka månadskostnaden även på lägre lånesummor. Här är det mest förmånligt att ansöka om kontokredit, och på så vis kunna ta ut mindre summor precis när det passar.

Villkoren är förhållandevis ”tuffa”. Du måste ha en årsinkomst på minst 150.000, vara minst 20 år och inte ha betalningsanmärkningar för att få låna. Uppfyller du kraven är det här definitivt en av branschens bättre långivare.

  • Aviavgift: 35 kr
  • Uppläggningsavgift: 395 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån utan UC: Ja
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej
  • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 85 av 100

G rundläggande villkor för att få låna*

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Inte har några betalningsanmärkningar
  • Är 20 år eller äldre
  • Minst 150 000 kr i taxerad årsinkomst
  • Är folkbokförd i Sverige och har ett mobilabonnemang.

Det finns mycket positivt att säga om Snabbfinans inställning till service och support. Framförallt upplever vi att man sätter tydlighet högt på agendan. Det vill säga att man är noga med att informera om priser, villkor och de olika låneprocesserna, så att inga missförstånd ska uppstå.

Supporten är enbart öppen på vardagar, vilket sänker betyget något. Vi ser gärna att det finns tillgänglig telefonsupport även på helgen. Samtidigt ska det nämnas att man lagt stor vikt vid att skapa en riktigt bra hemsida. Här finns enkla och pedagogiska förklaringar av i stort sett alla processer och scenarion som kan uppstå. Riktigt bra!

Betyg: 80 av 100

Den här långivaren är ett populärt val bland våra användare. Antalet godkända ansökningar ligger på ett slags branschgenomsnitt enligt vår uppfattning.  Det vittnar om en sund kreditbedömingspolicy, som i vissa fall ligger ställer lite högre krav jämfört med andra långivare.

Exempelvis får du inte ha betalningsanmärkningar och du behöver en årsinkomst på minst 150 000 kr. Sammantaget drar detta ner betyg något. Med tanke på de relativt höga summor man lånar ut (och förutsatt att du uppfyller grundkriterierna) har du sannolikt lika god chans att få lån här som hos en annan långivare.

Betyg: 79 av 100

Snabbfinans ägs aktiebolaget S & A Sverige AB med säte i Stockholm. Förutom Snabbfinans finns även välkända Säkerfinans och Mobilllån portföljen av varumärken.

Ekonomin bedömer vi som synnerligen stabil. Företaget har under de senaste åren vuxit successivt med bra kassaflöde och komfortabel soliditet (betalningsförmåga på lång sikt). Man har sedan 2013 mer än tredubblat sin omsättning, men behållit ungefär samma goda vinstmarginaler.

Förra redovisningsperioden hade man en vinstmarginal på 33,48% och en kassalikviditet på 162,3%, vilket är goda tecken på stabila finansiella rötter.

I övrigt står man under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer. Snabbfinans är även medlemmar i SKEF – Svenska Konsumentkreditföretagen.

Låneprocessen håller fullgod kvalitet och är väldigt enkel att följa. Överhuvudtaget är hemsidan föredömlig vad gäller att hantera och strukturera information.

Första gången du lånar pengar behöver du verifiera din identitet. Det gör du antingen genom att logga in till din bank (bankdosa) via Instantor, eller genom att du får ett brev hemskickat med en säkerhetskod. Det förstnämnda går förstås betydligt snabbare. När din identitet är verifierad fyller du i ditt mobilnr och väljer vilken summa du vill låna i låneformuläret på webbplatsen.

Webbplatsen är ”Norton Secured” vilket bland annat innebär att informationen krypteras med ett SSL-certifikat. Samt att man gör regelbundna genomsökningar av webbplatsen efter malware och sårbarheter.

Betyg: 81 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
snabbfinans_logo 82 av 100
5stjarnor
Kontokredit upp till 25000 kr
Snabblån upp till 40 000 kr
Flexibel kontokredit
90 dagar - 2 år på snabblån
fr 200 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer