Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
mobillan_logga 87 av 100
5stjarnor
Kontokredit upp till 25000 kr
Mobillån upp till 40 000 kr
Flexibel kontokredit
Upp till 2 år på snabblån
fr 200 kr N/A
Ansök

mobillån skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Mobillån har sysslat med mikrolån i över 10 år. Här talar vi alltså om ett låneföretag som har en vidlyftig erfarenhet av sin bransch. Det märks bland annat i noggrannheten och tydligheten med priser och villkor. Men också i att kravprofilen på kunderna är relativ hög. Bra flexibilitet i att kunna välja kontokredit och ta ut även mindre summor vid behov – eller ta ett vanligt sms-lån.

Mobillån har de senaste åren, enligt vår upplevelse, revitaliserat sitt koncept. Där det tidigare fanns en viss röra i villkoren finns idag en helt annan tydlighet. Vilket vi ger stora plus för. Minus ger vi för de relativt snåla öppettiderna på supporten och aningen tuffa villkor för de lägre lånesummorna.

Prismässigt ligger Mobillån på en medelnivå i jämförelse med andra långivare. Det är med andra ord fullt rimliga priser i relation till risk och belopp. Kanske med viss övervikt för det lite väl hårda ibland. Vi reser bland annat frågetecken varför samma årsinkomst på 150 000 kr gäller om man ska låna 1000 kr eller 25 000 kr.

Mobillån är medlemmar i Svenska Konsumentkreditföretagen, SKEF, som ska verka för sund kreditgivning och bra villkor.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 395 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr

Betyg: 83 av 100

G rundläggande villkor för att få låna pengar.

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 20 år eller äldre
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kr
  • Du får inte ha betalningsanmärkning (eller vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.)
  • Nya kunder får ta sms-lån upp till 25 000 kr. Återkommande upp till 40 000 kr. Kontokrediter gäller för 1000 – 25000 kr

De gånger vi kontaktat kundtjänst, både via mejl och telefon, har vi alltid fått snabba och välformulerade svar.  Som nämnt har Mobillån verkat i branschen för snabblån sedan 2006, vilket reflekteras både i en kunnig kundtjänst och en hemsida med bra information.

Stort plus för sidan ”Låna Ansvarsfullt” som är en riktigt bra guide till snabblån som låneform ur både ur en positiv och negativ bemärkelse.  Att kundtjänst inte är öppet på helgdagar drar ner vårt helhetsbetyg.

Betyg: 80 av 100

Vår erfarenhet indikerar att Mobillån har ett relativt lågt antal godkända ansökningar, speciellt för de lägre lånesummorna. Sannolikt har detta med kravet på årsinkomst att göra. Samt att personer med betalningsanmärkningar inte accepteras.

Motsvarar du dessa grundläggande krav har du dock goda chanser att få lån.

Vi kommer publicera mer data om detta framöver.

Så här skriver Mobillån på hemsidan om sin lånefilosofi:

Vi arbetar ansvarsfullt och försöker förebygga att försätta någon låntagare i en besvärlig ond cirkel där låneskulden inte kan betalas tillbaka i tid.[…] Smslånet är uppskattat och kan vara till stor hjälp när man får ont om kontanter i vardagslivet, dvs. när man behöver ett tillfälligt litet lån men samtidigt inte vill binda upp sig på långvariga större kreditengagemang (t.ex. kontokortskrediter etc.). Källa: www.mobillan.se/lana-ansvarsfullt

Betyg: 79 av 100

Varumärket Mobillån ägs av S & A Sverige AB, som har sin hemvist i Stockholm. Förutom Mobillån finns även välkända Snabbfinans och Säkerfinans i mixen.

Ekonomin bedömer vi som stabil. Företaget har under de senaste åren vuxit stegvis. Man har sedan 2013 mer än tredubblat sin omsättning, men behållit ungefär samma vinstmarginaler. 2015 hade man en vinstmarginal på 33,48% och en kassalikviditet på 162,3%, vilket är tecken på solida finanser.

Mobillån är medlemmar i SKEF – Svenska Konsumentkreditföretagen och står under Finansinspektionens tillsyn.

Låneprocessen är enkel. Första gången du lånar behöver du primärt verifiera din identitet. Det gör du antingen genom att logga in till din bank via Instantor (du använder din bankdosa), eller genom att du får brev hemskickat med en säkerhetskod. Att använda bankinloggningen är förstås smidigast. När din identitet är verifierad fyller du i ditt mobilnr och väljer vilken summa du vill låna i låneformuläret på webbplatsen. Beskeden kommer i de allra flesta fall väldigt snabbt.

Betyg: 93 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
mobillan_logga 87 av 100
5stjarnor
Kontokredit upp till 25000 kr
Mobillån upp till 40 000 kr
Flexibel kontokredit
Upp till 2 år på snabblån
fr 200 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer