Ferratum Bank

Hem/Låna pengar/Snabblån/Ferratum Bank
Ferratum Bank2019-11-15T11:21:35+00:00
Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
ferratum_logo 97 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit fr. 0 kr 15 000 kr
Ansök

Ferratum skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Ferratum Bank har länge varit ett av Sveriges absolut mest populära kreditföretag i nischen för snabblån och krediter. Det är också ett av de mesta erfarna företagen. Verksamheten startade redan 2005. Vilket betyder att Ferratum var ett av de första företaget att lansera Smslån i Europa.

Genom åren har man vaskat fram en ypperlig tjänst i segmentet, där bra villkor och priser underbyggs av en superb kundservice och sund kreditpolicy. Vi vet exempelvis inget annat företag som kan erbjuda ett räntefri 30-dagarskredit på upp till 15 000 kr.

Idag erbjuder Ferratum bank två primära låneprodukter: Ferratum Credit och Ferratum Micro.

Ferratum Micro är, precis som namnet avslöjar, ett klassiskt mikrolån från 500 kr upp till 4000 kr. Den gängse återbetalningstiden är 30 dagar, men du kan förlänga lånet vid behov mot en avgift.

Ferratum Credit funkar på samma sätt som en vanligt kreditkort. Bara det att krediten istället finns på ditt konto hos Ferratum, och kan utbetalas till ditt bankkonto vid behov. Du kan få kredit mellan 500 kr och 15 000 kr. Fördelarna med kreditprodukten är flera. Har du återkommande kreditbehov slipper du ansöka varje gång behovet uppstår. Räntan på kreditlån är dessutom lägre och du behöver bara betala ränta för den kredit du nyttjat. Du kan dessutom delbetala kredit, minst 10% av totalbeloppet varje månad.

Rent generellt är priserna och villkoren på Ferratum riktigt bra – oavsett vilket annat kreditföretag du jämför med. Kostnaderna för kreditlånet och mikrolånet tillhör med andra ord de lägsta i branschen. Exempelvis är kreditlånet helt räntefritt de första 30 dagarna för nya kunder (en lånekostnad på 0 kr är svår att konkurrera med).

Du kan även få lånet godkänt på Ferratum trots betalningsanmärkningar. Det enda som ”sticker ut” åt andra hållet är att du måste vara minst 21 år för att få låna. Vilket är ett högre ålderskrav än många andra kreditföretag ställt upp.

Betyg: 98 av 100

G rundläggande villkor för att få låna.

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 21 år gammal
  • Du behöver ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha någon form av deklarerad inkomst.
  • Du får ha max 6 betalningsanmärkningar. Inga de senaste 6 månaderna.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Kundservicen är bra, riktigt bra. Supporten är tillgänglig alla veckans dagar och öppettiderna är frikostiga. Du kan kontakta supporten via telefon eller epost.

Hemsidan fyller också en stor funktion i servicehänseende, och tillhör enligt vår mening de bättre i branschen. Den innehåller massor av matnyttig information och är dessutom väldigt välstrukturerad. I FAQ:n för respektive låneprodukt hittar du svar på de flesta frågor som kan tänkas uppkomma.

För att höja servicegraden ytterligare ett snäpp hade vi gärna sett att man införde en chattfunktion på hemsidan i framtiden. Men på det hela taget är det här definitivt en av branschens bättre kundservice.

Betyg: 95 av 100

Inom ramen för de grundläggande villkoren har du goda chanser att få ditt lån beviljat hos Ferratum. Det visar våra tidigare erfarenheter.

Vi kommer framöver presentera mer ingående statistik här.

Betyg: 95 av 100

Varumärket Ferratum har idag över 500 anställda och finns representerade i ett tjugotal länder över hela världen.

Sedan starten 2005 har Ferratum Bank lånat ut pengar och krediter till över 2 miljoner kunder.

ISverige är Ferratum Sverige AB, ägarbolaget, medlemmar i SKEF. SKEF ska se till att medlemmarna tillämpar god kreditsed för att säkerställa tryggheten för konsumenter på den svenska snabblånemarknaden. Vi bedömer att det är mycket tryggt och säkert att låna pengar hos Ferratum.

Betyg: 97 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
ferratum_logo 97 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit fr. 0 kr 15 000 kr
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
INLÄGG OM FERRATUM