Cashbuddy

Cashbuddy2019-11-15T11:16:49+00:00
Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
cashbuddy_logo 91 av 100
5stjarnor
3000 - 25 000 kr 1 - 5 år fr 440 kr Nej
Ansök

cashbuddy skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Cashbuddy har på kort tid blivit ett välanvänt och populärt alternativ i snabblånenischen. Våra tanke om populariteten grundar sig i att många långivare upplever den lite längre löptiden som attraktiv. Framförallt för att detta ger en lägre månadskostnad än de flesta andra långivare i branschen kan erbjuda. Och att man på så vis kan få ett längre andrum i ett ansträngd ekonomi, jämfört med om man lånar på exempelvis 30 eller 90 dagar.

Visserligen blir den totala lånekostnaden sannolikt högre hos Cashbuddy än hos alternativ med kortare löptider. Men enligt vår erfarenhet är den totala lånekostnaden bara en parameter av många som låntagare tar hänsyn till. Och ibland kan en låg, absolut månadskostnad vara högprioriterat. Rent generellt tycker vi att det är positivt att det finns ett brett spektrum av valmöjligheter för kunderna på den svenska marknaden. Och i detta avseende fyller Cashbuddy en lucka.

Om vi jämför de relativa priserna är Cashbuddy ett konkurrenskraftiga alternativ. Men det är framförallt intressant för dig som sätter värde på en låg månadskostnad. Lånar du 10 000 kr med en löptid på 3 år, så blir din månadskostnad hos Cashbuddy 420 kr. Skulle du låna 10 000 kr hos exempelvis Credigo måste du återbetala på 3 månader till en månadskostnad av 4100 kr. Detta snabblån blir förvisso billigare i absoluta tal, men ger på grund av den höga månadssumman ger det mycket mindre ”andrum” i ekonomin.

Plus för att det inte  finns några dolda avgifter i konceptet. Priset för lånet ingår alltid i räntan. Säkert kunde man pressa priset ytterligare på de allra längsta löptiderna, men med branschmått mätt är de fullt rimliga. Bra också att man tar större hänsyn till kundens nuvarande betalningsförmåga än den historiska. Därför behöver betalningsanmärkningar inte automatiskt ge låneavslag hos Cashbuddy.

 • Aviavgift: 0 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Ansökningsavgift: 0 kr
 • Lån med betalningsanmärkning: JA
 • Lån utan UC: Nej
 • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 88 av 100

G rundläggande villkor för att få låna hos Cashbuddy*

(*För en mer fullständig spec, se hemsidan)

 • Du behöver vara minst 20 år gammal (eller fylla 20 år under kalenderåret) för att få låna.
 • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.
 • Det är okej med betalningsanmärkningar om din ekonomi i övrigt uppväger detta.
 • Du ska ha någon form av regelbunden inkomst. T.ex från anställning, pension,  företag, a-kassa eller liknande
 • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Kundsevicen är enligt vår mening Cashbuddys akilleshäl. Åtminstone om man likställer kundservice med personlig service. Informationen på hemsidan är det inget fel på. Den är tydlig och täcker in de flesta frågor som kan uppstå både innan och under en låneprocess. Men att bara ha telefontid på vardagar mellan 9:30 och 12:30 lämnar mycket att önska.

Samtidigt verkar det vara ett medvetet val från Cashbuddys sida att minimera mänsklig inblandning i verksamheten och istället låta smarta system sköta det mesta. Det kan vara positivt på så vis att det öppnar upp för lägre kostnader, vilket kommer kunderna tillgodo.

Samtidigt vet vi av erfarenhet att många kunder upplever det som en trygghet att snabbt kunna nå kundtjänst och ställa frågor. Så den begränsade tillgängligheten på telefon har med andra ord både plus och minussidor. 

Är du någotsånär van vid att sköta bankärenden och liknande via datorn, borde Kundtjänsts begränsade öppettider inte utgöra något problem. Du kan exempelvis verifiera ditt lån med E-legitimation. Och du får alltid snabba, preliminära besked direkt på din dator.

Betyg: 70 av 100

Trots att man har ungefär samma slags villkor som systerkonceptet Cash2you, är vårt intryck att det är lite svårare att få lånet godkänt hos Cashbuddy. Vad detta beror på har vi ingen färdig analys om. Och i dagsläget har vi för lite data för att kunna dra några slutsatser.

Rent villkorsmässigt tycker vi att många låntagare borde ha en god chans att få sitt lån godkänt här. Inte minst med tanke på att man godtar betalningsanmärkningar om det finns andra uppvägande faktorer.

Betyg: 85 av 100

Cashbuddys ägarbolag JSM Financial Group AB har extremt solida finanser och här finns en gedigen kunskap om att driva finansiell verksamhet som bara många års erfarenhet kan ge.

Bolaget är godkänt av Finansinspektionen att bedriva verksamhet, och följer de riktlinjer och krav som är uppställda för god kreditsed.

Betyg: 91 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
cashbuddy_logo 91 av 100
5stjarnor
3000 - 25 000 kr 1 - 5 år fr 440 kr Nej
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
NYHETER OM CASHBUDDY