Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
thorn_logo 81 av 100
5stjarnor
10 000 – 100 000 kr 9,84% - 21,60% 1 - 6 år
Ansök

thorn_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Thorn är historiskt sett kända som ett finansieringsföretag för elektronikprodukter, men har idag även flertalet populära låneprodukter där du kan låna till vad som helst. Thorn har bedrivet sin verksamhet sedan 1970, så att kalla dem för ett väletablerat låneföretag är ingen överdrift.

Privatlånen sträcker sig från 10 000 kr upp till 100 000 kr, är enkla att räkna på och ansöka om. Du sätter själv din egen amorteringstid på 1 till 6 år, men det finns även möjlighet att betala tillbaks lånet snabbare om du vill och kan.

Räntan sätts individuellt, dvs efter din ekonomiska status. Plus för tydliga låneprodukter, som i stort sett vem som helst över 18 år med fast inkomst utan betalningsanmärkningar har goda chanser att få godkänd. Plus också för en kunnig och professionell kundservice som förutom vardagar även finns tillgänglig på lördagar.

Villkoren för att få låna pengar hos Thorn är enkla att förstå. Du behöver vara minst 18 år, ha en fast inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar. Därutöver sätter Thorn räntan baserat på din ekonomiska status.

Priset på Thorn Privatlån, dvs räntenivåerna, ligger inte bland de lägsta i branschen. Dock visar vår erfarenhet att Thorn har en god statistik vad gäller antalet godkända ansökningar kontra ansökningar.  Vilket möjligen reflekterar den lite högre räntenivån.

Det finns också lite olika villkor beroende på vilken låneprodukt du väljer. Med ”Pauslån” kan du exempelvis få 2 räntefria månader vid behov. Och med ”Trygglån” kan du enbart låna upp till 50 000 kr, men får i gengäld hjälp med lånet om du blir arbetslös eller sjukskriven.

  • Aviavgift: 19 – 39 kr
  • Uppläggningsavgift: 495 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 71 av 100

G rundläggande villkor* för att få låna pengar:

(*För fullständiga villkor, se hemsidan)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst. Exempelvis från anställning, pension eller eget företag eller motsvarande
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Erfarenheten är förstås en stor tillgång för Thorns kundtjänst, då företaget startade sin verksamhet redan i början på 70-talet.

Kunskap och professionalism är enligt vår mening utmärkande för supporten. Vi hade dock gärna sett att man utökade sin hemsida med en bättre och mer lättförståelig FAQ, vilket sannolikt hade kunnat bespara kundtjänst flera samtal.

Tillgängligheten är bra med generösa öppettider på vardagar och även mellan 10-16 på lördagar. Under de ordinarie öppettiderna får du svar på din låneansökan inom en timme – antingen via e-post eller telefon.

Betyg: 79 av 100

Enligt våra uppgifter har Thorn en väldigt hög grad av godkända ansökningar. Sannolikt beror det på att man är väldigt tydlig med sina lånevillkor, vilket sorterar bort många ansökningar som inte uppfyller de grundläggande kraven.

Sammanfattningsvis: om du uppfyller Thorns grundläggande lånevillkor, dvs att du har en fast inkomst, saknar betalningsanmärkningar och är minst 18 år, så bedömer vi chanserna att få ditt Thorn Privatlån godkänt som mycket goda.

Betyg: 90 av 100

Eett företag som bedrivet sin verksamhet sedan 1970 behöver egentligen inga argument vad gäller trygghet och säkerhet. Här talar den långa tiden för sig själv. Nämnas kan att Thorns lånetjänster står under Finansinspektionens översyn, har högsta kreditvärdighet hos UC, att man omsätter runt 140 miljoner kr om året.

Men också att Thorn även ligger bakom det varumärket Leasy, som också erbjuder flera populära lån för privatpersoner. Vi bedömer att det är mycket tryggt och säkert att teckna Thorn Privatlån.

Betyg: 85 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
thorn_logo 81 av 100
5stjarnor
10 000 – 100 000 kr 9,84% - 21,60% 1 - 6 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer