Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Freelancer logo Frilans 80 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats
Freelancer - omdöme, frilansare
Freelancer - omdöme, frilansare

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Support

Freelance.com är en global marknadsplats med hård konkurrens om jobben. Samtidigt attraherar sajten miljontals företag och användare. Här finns alltså goda möjligheter att tjäna pengar. Alltifrån några extra hundringar varje månad till en heltidslön.

Vad kostar det?

Till skillnad från exempelvis Fiverr.com och Upwork betalar du ingen procentuell avgift per jobb till Freelancer.com, utan en fast månadsavgift. Månadsavgiften börjar på 0,99 dollar och sträcker sig upp till 59 dollar. Det finns 5 olika frilanspaket att välja mellan:

  • Intro: $0.99/mån
  • Basic: $4.95/mån
  • Plus: $9.95/mån
  • Professional: $29.95/mån
  • Premier: $59.95/mån

(Du kan även betala paketen årsvis. Då blir det lite billigare.)

Paketen styr framförallt hur många bud (offerter) du kan lägga varje månad och hur många ”skills” (arbetsfärdigheter) du kan visa upp i din profil. Utöver det ger de större paketen flera olika möjligheter och verktyg att exponera dig mot potentiella kunder. Med Plus-paketet och uppåt kan du även göra ”Daily Withdrawals”, dvs ta ut pengar från ditt konto en gång om dagen.

Från början kan du sannolikt klara dig med ett intro eller Basic-paket. Men vill du satsa på din frilanskarriär och få bättre exponering kan du välja ett större konto.

Vilka jobb kan jag utföra?

På Freelancer.com kan du utföra vilket jobb som helst. Så länge det går att utföra via en dator och är lagligt. Flest uppdrag hittar du inom kategorier såsom design, programmering och marknadsföring.

Hur mycket pengar kan jag tjäna?

Allt från ingenting till en välbetalt heltidslön. Freelancer har miljoner frilansare som bara arbetar med uppdrag härifrån.

Jämfört med Upwork är vår känsla (vi har ingen statistik att backa upp detta påstående) att Freelancer attraherar fler företag som är mer intresserade av låga priser, än av kompetens och kvalitet. Sannolikt skapar Freelancer’s auktionsmodell en miljö där prispress blir naturligt och i ständig fokus.

Detta är naturligtvis en väldigt generell uppskattning från vår sida. Inte minst med tanke på att det finns flera miljoner företag på Freelancer.

Hur gör jag utbetalningar av mina pengar?

Det finns ett flertal metoder du kan använda för att ta ut pengar. Banköverföring, Paypal, Payoneer, Skrill mfl. Vi har använt Paypal och det har funkat utan några problem.

Värt att notera är att tiden det tar att ta ut pengar beror på vilket medlemspaket du har. Med Intro och Basic-paketen tar det 15 dagar för utbetalningen att behandlas. Med de större paketen tar det en dag.

Det tar inte lång tid att förstå hur Freelance.com fungerar. Att skapa ett konto är enkelt. Liksom att komma igång och buda på olika arbetsprojekt. Det som tar lite extra tid jämfört med att frilansa på Fiverr och Upwork, är att du måste välja ett medlemspaket innan du kan göra någonting alls. Samt betala in månadsavgiften (eller årsavgiften). Detta är inte svårt, men kan väcka en del frågor.

Vårt tips till nybörjaren är att börja med ett litet paket, och sedan uppgradera till ett större när du blivit varm i kläderna.

0 av 100
Användarvänlighet

Vad gäller utbildning finns det mer att önska av Freelancer.com. Med tanke på företagets storlek och omsättning borde det finns resurser att utveckla en av världens bästa online-utbildningar för frilansare.

På sidan ”Support” hittar du visserligen ett par artiklar med titlar som ”How to Get Started at Freelancer.com” och ”Successful Freelancing with Freelancer.com”.

Men mycket mer än så är det inte. Vi hade gärna sett att man la lite mer tid på att ta fram videos och mer visuellt tilltalande utbildningar och tutorials. Det som finns tillgängligt idag hittar du på Freelance.com’s Youtube-kanal

0 av 100
Utbildning

Under många år har Freelancer.com haft ett relativt dåligt rykte vad gäller direktsupporten. Framförallt att det tagit lång tid att få svar på ärenden som gällt betalningar och mer ”avancerade” ärenden.

Freelancer har erkänt denna brist och verkar under senare år ha jobbat upp bättre rutiner. Vi har vid fyra tillfällen kontaktat deras support via chatt-funktionen på hemsidan och fått snabb och bra hjälp. Förutom chatt kan du även kontakta kundtjänst via ett formulär på hemsidan. Det finns också flera guider och hjälpartiklar på hemsidan.

 
0 av 100
Support
Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Freelancer logo Frilans 80 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats
JÄMFÖR FREELANCER.COM MED ANDRA FRILANSSAJTER
Företag Omdöme Språk Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Fiverr logo 90 av 100
Läs recension
0 kr Låg N/A
Webbplats
Upwork logo 86 av 100
Läs recension
0 kr Låg N/A
Webbplats