Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Fiverr logo Frilans 90 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats
Fiverr Omdöme
Fiverr Omdöme
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Användarvänlighet
0 av 100
Utbildning
0 av 100
Support

En av styrkorna med Fiverr är konceptets tydligt. Tydligheten i en marknadsplats som erbjuder frilanstjänster från 5 dollar. Och även om de flesta gig idag kostar betydligt mer, lockar den låga utgångssumman nyfikna besökare från hela världen. Det finns sannolikt något kittlande i att ta reda på vad du egentligen kan få för frilanstjänster för ”bara fem dollar”.

Vad är din talang?

De flesta frilanssidor på nätet är till för yrkesgrupper med en hög kompetens. Frilansera som kan erbjuda tjänster inom webbdesign, programmering, SEO eller andra kvalificerade digitala tekniker.

Det som är så uppfriskande med Fiverr är att vem som helst med lite kreativitet kan skapa gig – och få betalt för det. Det är faktiskt roligt att bara då och då surfa runt på hemsidan och kolla in alla galna, roliga och märkliga gig.

Hur funkar det med betalningen?

Du får betalt direkt när ditt ”gig” är levererat och godkänt av köparen. Du behöver alltså inte vänta på betalningen utan du får pengarna direkt när ditt gig är avklarat.

80% av betalningen behåller du, 20% går till Fiverr. För ett gig på 50 dollar så betyder detta att du får behålla 40 dollar.

Du kan välja att betala ut ditt kontosaldo när som helst. Enklast är att använda Paypal. Paypal funkar både för att betala ut din frilansersättning och för att köpa tjänster av andra.

Vad kostar det att bli frilansare på Fiverr?

Det finns inga avgifter. Däremot betalar du en provision till Fiverr för varje gig du genomför. Provisionen är för närvarande 20%.

Hur mycket pengar kan jag tjäna?

Allt ifrån ingenting till en fet heltidslön varje månad. De mest populära gigen omsätter tusentals kronor varje dag. Samtidigt som det finns tusentals gig som aldrig omsätter en krona.

Skapa kvalitet med hög efterfrågan

Vill du tjäna pengar är utmaningen att skapa gig och tjänster som är lätta för dig att massproducera till hög kvalitet, och som har en hög efterfrågan.

Ett tips är att börja med en ”marknadsanalys”. Det vill säga att undersöka vilka gig som är mest populära och/eller drar in mest pengar.

På Fiverr kan du nämligen direkt se vad de olika gigen kostar. Men också hur många som beställt ett visst gig, och hur många ordrar som för tillfället finns i kö. På så vis kan du snabbt räkna ut vad giget omsätter.

Om du hittar ett populärt gig som du har talang att utföra lika bra, eller bättre har du en utmärkt läge för att tjäna pengar.

Gig på svenska?

Det finns en hel del frilansare från Sverige på Fiverr.com. Vilket bevisar att det går att skapa gig även på svenska och tjäna en del pengar. Naturligtvis är den engelskspråkiga marknaden mycket större. Men också mer konkurrensutsatt.

Det finns också varianter där svenska frilansera utför giget på engelska, men i en svensk ”kontext”. Här finns utrymme för massvis med kreativitet, och du kan få en hel del inspiration bara genom att kolla in de gig som finns idag.

Vad är Fiverr PRO?

Detta är en relativt ny sektion på Fiverr. Och precis som namnet avslöjar samlar den professionella frilansare (PRO Sellers) med högpremium-tjänster på en och samma plats. Samtliga ”PRO-sellers” är verifierade av Fiverr. Du måste med andra ord lämna in en ansökan till Fiverr för att kunna titulera dig som PRO-seller.

Idag erbjuder Fiverr PRO-tjänster inom följande kategorier:

  • Graphics & Design > Logo Design
  • Writing & Translation > Articles & Blog Posts
  • Video & Animation > Whiteboard & Explainer Videos
  • Digital Marketing > Social Media Marketing

Enligt Fiverr kommer fler kategorier och subkategorier att läggas till framöver.

Förutom det tydliga konceptet är användarvänligheten en annan av Fiverr’s styrkor. Som frilansare är det enkelt att komma igång och marknadsföra sina tjänster. Du får betalt direkt när giget av klart, och du kan betala in pengarna till ditt eget bankkonto via Paypal. Medlemsplattformen är modern och välstrukturerad, och det finns ett välutvecklat supportsystem om du behöver hjälp med något.

0 av 100
Användarvänlighet

Fiverr.com har en hel sektion på sin hemsida kallad för ”Academy” som är helt ägnad åt att utbilda och förkovra.

Detta är en utmärkt resurs. Dels kostar det ingenting att ta del av innehållet. Dels är det väldigt heltäckande med massor av bra tips och riktlinjer. Både för fullständiga nybörjare till mer avancerade frilansare.

Stort plus för att utbildningsmaterialet finns tillgänglig både i text-form och som video-tutorials.

0 av 100
Utbildning

Fiverr har ett eget ”Help Center” där du kan söka svar på dina frågor bland guider och FAQ – sektioner. Men också i olika video-tutorials eller artiklar.

Om du inte hittar vad du söker kan du även skicka en förfrågan till Fiverr’s support. Detta gör du via ett ticket-system. Vi har använt det ett flertal gånger och det har alltid funkat fint. Ofta får du hjälp inom 24 timmar. På helgerna kan det ta lite längre tid.

 
0 av 100
Support
Företag Kategori Omdöme Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Fiverr logo Frilans 90 av 100 0 kr Låg N/A
Webbplats
JÄMFÖR FIVERR.COM MED ANDRA FRILANSSAJTER
Företag Omdöme Språk Min. investering Risknivå ROI Besök Webbplats
Upwork logo 86 av 100
Läs recension
0 kr Låg N/A
Webbplats
Freelancer logo 80 av 100
Läs recension
0 kr Låg N/A
Webbplats