Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
vivus_logo 94 av 100
5stjarnor
2000 - 20 000 kr Flexibelt fr 559 kr N/A
Ansök

vivus skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Vivus är ett av Sveriges mest populära koncept för snabblån och kontokrediter. Oavsett vilken annan kreditgivare du jämför med håller Vivus högsta klass: prismässigt, villkorsmässigt, kundtjänstmässigt.

Nya kunder kan få kontokrediter upp till 20000 kr. Kundtjänst och service tillhör definitivt topp-3 i nischen. Öppettiderna är extremt generösa, du kan ringa, chatta eller eposta, och svaren är vanligtvis blixtsnabba. Priserna på lånen är dessutom väldigt fördelaktiga, inte minst om du är ny kund och kan låna räntefritt.

Själva låneprocessen är väldig enkel. Du kan verifiera din kreditansökan via e-legitimation eller via telefon. Vanligen får du besked direkt på skärmen om ditt lån har godkänts. Har du Nordea eller Handelsbanken kan du få lånet utbetalt inom 15 minuter (gäller ordinarie öppettider.) Har du annan bank får du pengarna samma dag om ditt lån blivit godkänt innan 13.00. Annars kommer pengarna in nästa bankdag.

Noterbart är att Vivus inte accepterar betalningsanmärkningar.

Vi ger förstås många pluspoäng för att man kan låna helt räntefritt som förstagångskund (upp till 6000 kr). I övrigt är priserna på lånen väldigt bra, förutsatt att du återbetalar inom den ordinarie löptiden.

På så vis förkroppsligar Vivus termen ”snabblån”. Här kan du få ett lån blixtsnabbt (har du Nordea eller Handelsbanken finns pengarna på ditt konto inom 15 min efter att din ansökan godkänts), men en låg kostnad förutsätter också att du kan betala tillbaka snabbt. Följaktligen är Vivus det perfekta lånealternativet för att överbrygga ett tillfälligt glapp i ekonomin.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 495 kr
  • Lån utan UC: Ja
  • Helgutbetalning: Ja
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 92 av 100

G rundläggande villkor för att få låna pengar hos Cash2you.

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer, mobilabonnemang och bankkonto
  • Du inte ha betalningsanmärkningar
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Vivus kundtjänst är ett exempel på hur bra det kan bli om man lägger manken till. Generösa öppettider alla dagar i veckan, flera sätt att kontakta på (chatt, epost, telefon) och snabba svar i alla led. Detta i kombination med en tydlig, välstrukturerad och informativ hemsida, sätter höga mål för konkurrenterna att tävla med.

Även ansökningsprocessen är väldigt enkelt att förstå och följa. Plus för att man kan identifiera sig direkt med e-leg, men att det även finns möjlighet att göra detta via telefon. Samt att man även kan låna pengar och få utbetalningen utförd på helgen.

Betyg: 95 av 100

Enligt vår erfarenhet har Vivus en hög andel godkända ansökningar. Uppfyller du villkoren har du med andra ord stora chanser att få ett lån här.

Vi kommer att presentera mer data angående godkända ansökningar framöver.

Betyg: 95 av 100

Bolaget som äger och driver Vivus, 4 Finance AB, är samma som står bakom Onea.se. 4finance AB är i sin tur en del av 4finance Group – en av norra Europas ledande kreditbolag med fler än 10 miljoner utgivna krediter i sitt track record.

De finansiella resurserna bakom 4 Finance AB är extremt solida. Enligt förra tillgängliga årsredovisningen hade man tillgångar på cirka 286 miljoner, en kassalikviditet på 834,66 % och en vinstmarginal på ca 47%. Vi bedömer att det är mycket tryggt och säkert att låna pengar på Vivus.

Betyg: 91 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
vivus_logo 94 av 100
5stjarnor
2000 - 20 000 kr Flexibelt fr 559 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer