From 1 september 2018 kan du inte ta några nya lån hos StrandiaFinans.
Företaget hänvisar alla kunder till systerföretaget Kundfinans

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
strandiafinans_logo 85 av 100
5stjarnor
500 - 10 000 kr 1-3 mån fr 0 kr 500 kr
Ansök

strandia skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

StrandiaFinans är enligt vår uppfattning en perfekt långivare för dig med hyfsat stabil ekonomi – och som behöver ett lån för att överbrygga ett tillfälligt glapp i ekonomi.

Kraven för att låna är en deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr och inga betalningsanmärkningar. Vilket är en betydligt tuffare kravspecifikation än många av konkurrenterna.

Inget fel med det. Strandia Finans koncept bygger på att vara extra noga med att inte låna ut till kunder som kan få problem med återbetalningen.

Plus ger vi för den tydliga prissättningen, snabba besked och att man kan låna 500 kr utan ränta.

Villkoren för att få låna är som sagt relativt högt satta. Du måste exempelvis ha en deklarerad inkomst från senaste året på minst 100 000 kr. StrandiaFinans är med andra ord inte för dig som normalt har svårt att få lån på grund av en låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Uppfyller då dessa krav så är StrandiaFinans ett helt okej alternativ. Prismässigt ligger de inte bland de lägsta i branschen, men heller inte bland de högsta. Någonstans i mellansegmentet med andra ord. Plus för att de är väldigt tydliga med sina villkor, inte har några dolda avgifter, och att man kan låna räntefritt på lägsta beloppet.

 • Aviavgift: 0 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Ansökningsavgift: 0 kr
 • Lån utan UC: Ja
 • Helgutbetalning: Nej
 • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 83 av 100

G rundläggande villkor för att få låna*

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha ett svenskt mobilnummer
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar
 • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Kunniga och trevliga är två ord som på ett bra sätt sammanfattar kundtjänsten på Strandia Finans.

Öppettiderna är visserligen inte de mest vidlyftiga, här finns mer att önska. Om man håller stängt på helgen borde man kunna hålla öppet längre än på ”vanlig kontorstid” på vardagarna. Samtidigt märks det att man lagt stor vikt vid att ge service i toppklass under de timmar man finns tillgänglig, vilket ändå gör att vi sätter ett ganska högt betyg här.

Plus för en bra hemsida med enkelt strukturerad information om de olika stegen i låneprocessen. Ansöker du elektroniskt går allt smidigt och snabbt. Du väljer bara vilket belopp du vill låna, och får då en återbetalningsperiod som är förbundet med lånets storlek. Detta sker automatiskt. Därefter fyller du i ett simpelt formulär innehållande frågor din ekonomi och personuppgifter. Och får sedan ett preliminärt lånebesked på skärmen.

Betyg: 82 av 100

Det är vår uppfattning att Strandia har en genomsnittlig andel godkända ansökningar. Dock har vi för närvarande för lite data för att dra någon slutsats av detta. Möjligen får Strandia Finans in en hel del ansökningar från individer med betalningsanmärkningar eller som inte uppfyller kraven på inkomst.

Vårt tips: ha koll på kraven innan du lämnar din ansökan. Det sparar både dig och långivaren tid. Uppfyller du kraven finns det ingen anledning att misstänka att Strandia Finans beviljar mindre lån än andra.

Betyg: 87 av 100

Det finns flera anledningar att påstå att StrandiaFinans är ett tryggt lånealternativ. Dels är de alltigenom en ansvarsfull lånegivare som ställer höga krav på sina kunderna ekonomiska förutsättningar.

De har också ett stort ägarbolag bakom sig med lång erfarenhet i branschen och goda finanser. En hel del resurser har lagts på att skapa en säkert låneflöde på hemsidan.

Så här svarar man i sin ”FAQ” på frågan om det är säkert att låna:

Låneformuläret och kontaktformuläret skickas med höggradig kryptering i HTTPS (AES-256, 256bit). Hantering och arkivering av låneprocessen hanteras enligt kraven för certifiering av PCI DSS. E-legitimation teknik hanteras/administreras av auktoriserad tredjeparts leverantör. I övrigt har vi ett ett ANTI-FRAUD SYSTEM som identifierar och stoppar smslåne bedrägerier. Källa: www.strandiafinans.se/hjalp-faq/

Betyg: 89 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
strandiafinans_logo 85 av 100
5stjarnor
500 - 10 000 kr 1-3 mån fr 0 kr 500 kr
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer