Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
smspengar_logo 82 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit 3,275%/mån N/A
Ansök

smspengar skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

På SMSpengar lägger man stor vikt vid att erbjuda flexibla kontokrediter. Här kan du få kredit upp till 30 000 kr. Du börjar med att ansöka om kredit, och kan bli beviljad kredit från 5000 kr upp till 30 000 kr.

Krediten fungerar på samma sätt som ett kreditkort. Med undantag av att du sätter in pengarna på ditt bankkonto istället. På så vis kan du plocka ut precis så pass mycket pengar du behöver. Och bara betala ränta och avgifter för det beloppet.

En annan fördel med detta jämfört med klassiska smslån, är att du även kan styra återbetalningstakten i högre grad. Med kontokredit hos SMSpengar kan välja återbetala ett minsta månadsbelopp, och dela upp amorteringen under en längre tid vid behov.

Allt som allt är Smspengar en mycket populär lånegivare. Vi gillar fokusen på snabba besked, konkurrenskraftiga villkor och att man erbjuder ett brett spann av krediter som täcker de flestas behov av snabblån.

Smspengar erbjuder snabba kontokrediter med en månadsränta på 3,275%/mån. Därutöver tillkommer avgifter för avi, uttag och uppläggning.

Kreditgränsen du blir beviljad ligger på mellan 5000 kr och 30000 kr. Minsta belopp att ta ut vid ett kredittillfälle är 1000 kr. Du kan välja att återbetala i din egen takt, med den finns alltid ett lägsta månadsbelopp.

 • Aviavgift: 35 kr
 • Uttagsavgift: 49 kr
 • Uppläggningsavgift: 320 kr
 • Lån utan UC: Ja/Nej
 • Helgutbetalning: Nej
 • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 83 av 100

E tt par grundläggande villkor för att få låna pengar*

(Se hemsidan för fullständig villkor*)

 • Du måste ha en deklarerad inkomst i Sverige de senaste två åren.
 • Du kan inte ha betalningsanmärkningar
 • Mellan 18 till 72 år
 • Du ska ha möjlighet att identifiera dig elektroniskt. 
 • Du får ej ha något skuldsaldo eller ett aktivt betalningsföreläggande hos kronofogden.

Våra intryck av kundtjänst är mestadels positiva. Det är visserligen inte öppet på helgen, men den lite snålt tilltagna tillgängligheten uppvägs av en informativ och bra organiserad hemsida där de flesta scenarion är väl beskriva.

Hittar du inte det du söker där, kan du ringa och prata med kundtjänst på vardagar mellan 8-18. Låneansökning gör du antingen via SMS, formulär på webben eller telefon. Ansökningar som inte kräver att du pratar med någon kan du göra dygnet runt, året om – och du får oftast besked väldigt snabbt om ditt lån beviljats eller ej.

Betyg: 82 av 100

Smspengar ligger bra till vad gäller godkända ansökningar. Så här blir betyget ganska högt. Kraven är högst rimligt ställda på inkomst i förhållande till olika lånesummor. Logiken är ju högre belopp du vill låna, desto mer behöver du förstås ha i årsinkomst.

Betyg: 84 av 100

Så här skriver SMSpengar om sina grundkrav:

Grundkraven är att du måste vara mellan 18 till 72 år gammal och varit folkbokförd i Sverige de senaste fem åren. Inga betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden. Du behöver även en deklarerad och en återkommande månadsinkomst.
Källa: smspengar.nu/fragor-och-svar

Smspengar.nu drivs av SMSpengar Norden AB som även står bakom varumärket Kundfinans. Här finns med andra ord en bredd och erfarenhet av lånebranschen som ger företaget ett högt förtroendekapital.

Säkerhetsmässigt har vi inget att anmärka på vad gäller låneprocessen. Du kan signera din ansökan på flera olika sätt, via SMS, telefon eller E-legitimation – allt enligt gängse branschstandard.

Betyg: 81 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
smspengar_logo 82 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit 3,275%/mån N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer