Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
risicum_logo 93 av 100
5stjarnor
3000 - 50 000 kr Flexibel kontokredit 2,92% per månad N/A
Ansök

risicum skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Risicum är på många sätt ett toppklassigt kreditföretag. Sedan verksamheten startade 2005 har man ständigt utvecklat sina tjänster och idag är man definitivt en av marknadens mest kundvänliga aktörer.

Idag erbjuder Risicum enkla snabblån via kontokredit. Ett kreditlån är vad det låter som: en kredit upp till max 50 000 kr som du kan använda vid behov. Precis på samma sätt som ett kreditkort. Fördelen med ett kreditlån är att du själv kan reglera dina utbetalningar. På så vis betalar du bara ränta för exakt det belopp du använt. Du får dessutom lägre ränta än vid snabblån och mer flexibla återbetalningsmöjligheter.

Kundservice är riktigt bra med hyggligt generösa öppettider. Söndagar håller man stängt, men på vardagarna har man öppet mellan 7-21 och lördagar 9-17. Du kan ansöka om lån alla dagar i veckan, men ansökningarna behandlas under ordinarie öppettider.

För kunder som har Handelsbanken och Nordea erbjuds direktöverföring. Det innebär att när din ansökan blivit godkänd betalas pengarna ut till ditt konto inom en timme. För övriga banker måste ansökan komma in före klockan 13.00 samma dag (för utbetalning samma dag). Risicum gör även utbetalningar på helgen.

Generellt håller Risicum låga lånepriser oavsett vilken annan konkurrent man jämför med. Tummen upp för den flexibla återbetalningsstrukturen och tydliga prissättningen. Minus för att man använder sig av ganska höga uppläggningsavgifter (800kr). Å andra sidan är uppläggningsavgiften – efter den nya reglerna för ”småkrediter” trädde i kraft den 1 september 2018 – numera vanlig bland kreditföretag i nischen för snabblån. Risicum godtar inte betalningsanmärkningar.

 • Kontoavgift: 89 kr/mån
 • Uppläggningsavgift: 800 kr
 • Ansökningsavgift: 0 kr
 • Lån utan UC: Ja
 • Helgutbetalning: Ja
 • Lån med betalningsanmärkningar: Nej

Betyg: 94 av 100

G rundläggande villkor för att få låna*

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

 • Du behöver vara minst 18 år gammal för snabblån och 20-75 år för kreditlån
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige, ha ett registrerat mobilabonnemang.
 • Du ska ha BankId eller Nordea Personkonto.
 • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst.
 • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Servicen på Risicum är utmärkt. Låneansökningen är enkel att genomföra och utbetalningarna snabba. Har du konto på Nordea eller Handledsbanken så görs överföringen i realtid. För övriga konton kan du får lånet utbetalat samma dag om ansökningen är godkänd innan kl 13. Låneansökningar bearbetas måndag-fredag kl 7.00 – 21.00, lördagar 9.00 – 17.00 och utbetalas måndag -fredag kl 7.00 – 21.00 och lördag – söndag kl 8.00-20.00. Risicum använder inte UC i sin kreditbedömning utan Bisnode Kredit AB.

Iövrigt upplever vi supporten som synnerligen snabb, kompetent och kundvänlig. Många års erfarenhet av detta slags verksamhet har skapat en kundtjänst som fungerar som en klocka.

Betyg: 92 av 100

Iinom ramen för gällande villkor så har Risicum en hög andel godkända ansökningar (lång erfarenhet har gjort Risicum synnerligen kompetenta på att göra kvalificerade kreditbedömningar.)

Betyg: 95 av 100

Risicum Capital AB grundades år 2005 och har sedan verksamhetsstarten 2008 gett kreditlån till hundratusentals svenska kunder. Företaget äger och driver även varumärket Lånbutiken. Risicum capital AB är ett privatägt svenskt aktiebolag, registrerat och godkänt av Finansinspektionen

Moderbolag DFC Global Corp. är ett aktiebolag från USA med verksamhet i både Europa och Nordamerika. Ett av världens största företag inom konsumentkrediter och blancolån. Det finns alltså både gott om resurser och erfarenhet bakom Risicums koncept. Vi bedömer att det är tryggt och säkert att låna hos Risicum.

Betyg: 90 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
risicum_logo 93 av 100
5stjarnor
3000 - 50 000 kr Flexibel kontokredit 2,92% per månad N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer