From den 1 september 2018 kan man inte ingå i ett nytt låneavtal med Onea.
Se vår sida om sms-lån här för alternativ till Onea.

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
onea_logo 86 av 100
5stjarnor
500 - 30 000 kr 3 mån - 2 år fr 60 kr N/A
Ansök

onea_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Onea tillhör definitivt våra favoriter av snabblåneföretag. För det första finns det inget annat företag (i alla fall som vi känner till) där du kan välja mellan så många olika belopp. Och därmed täcka in ett så stort kundbehov.

Lånesummorna sträcker sig från 500 kr upp till 30 000 kr. Och återbetalningstiden är minst sagt flexibel. Belopp upp till 5000 kr har en löptid på 3 månader. Därutöver, från 6000 kr och mer, kan du välja löptid på 3 månader upp till 24 månader. På så vis har du möjlighet att ”skräddarsy” en månadsavgift som passar dina ekonomiska förutsättningar.

Kundservicen på Onea håller toppklass. Öppettiderna tillhör branschens mest generösa – hit kan du vända dig både på vardagar och helger. Även lånen utbetalas på helgdagar, vilket få andra långivare erbjuder.

Samtidigt finns det en baksida av alla valmöjligheter. Det blir förstås relativt dyra räntekostnader om du lånar 6000 kr och väljer en återbetalningstid på 2 år. Var alltid noga med att du har den totala lånekostnaden klar för dig innan du väljer löptid.

Villkoren är riktigt förmånliga, oavsett vilken annan långivare i branschen vi jämför med. Stort eller litet belopp – du kan alltid välja den återbetalningstid som passar dig bäst. Villkoren är dessutom föredömligt enkla att förstå. Allt kostnader för lånet ingår i räntan. Vilket gör lånesumman enkel att räkna ut.

Priserna för lånen tillhör de billigare om vi jämför samma belopp och löptider med konkurrenternas. Väljer du långa löptider blir det förstås relativt sett dyrare, men å andra sidan är detta något du kan välja själv. Plus för att man kan låna pengar trots betalningsanmärkning, och för att Onea betalar ut sina lån även på helgerna.

 • Aviavgift: 0 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Ansökningsavgift: 0 kr
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja
 • Helgutbetalning: Ja
 • Lite för långa löptider på små summor?

Betyg: 90 av 100

G rundläggande villkor för att få låna pengar.

(*För fullständiga krav, se hemsidan)

 • Du behöver vara minst 18 år gammal.
 • Du ska ha ett registrerat svenskt mobilabonnemang.
 • Du ska ha ett svenskt personnummer.
 • Du ska ha konto i svensk bank.
 • Betalningsanmärkning måste inte vara ett hinder.
 • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Servicen och supporten håller riktigt, riktigt hög standard på Onea. Dels är öppettiderna sannolikt branschens mest generösa. Kundtjänst går att nå på såväl vardagar som helger. På vardagarna håller man öppet mellan 8 -21 och på helgerna mellan 10-18. Det finns också flertalet kontaktvägar. Antingen hör man av sig via telefon eller epost. Men vi kan också rekommendera den smidiga direktchaten på hemsidan. Denna hittar du för närvarande om du scrollar längst ner och håller blicken till vänster, i footern. (Möjligen borde denna funktion vara mer synlig för besökaren.)

En annan bra sak vad gäller kundservice är att du till och med kan få ditt lån granskat och utbetalt på helgen. Det under förutsättning att du är kund hos Nordea och utför din ansökan under öppettiderna.

Betyg: 93 av 100

Just nu har vi för lite data för att bedöma andelen godkända ansökningar hos Onea. Uppskattningsvis bör man hamna någonstans i mellanregistret. Onea kan exempelvis acceptera betalningsanmärkningar om det finna andra faktorer som väger upp detta. Vi har ingen info om Oneas krav på årsinkomst.

Mer än att de under låneprocessen ibkand begär in dokument för  exempelvis senaste löneutbetalningen/pensionen eller annat underlag som styrker nuvarande inkomst. Eftersom vi inte har nog data för att göra en kvalificerad bedömning, väljer vi att sätta ett ganska blygsamt betyg här tills vidare.

Betyg: 79 av 100

Varumärket Onea ägs av 4 Finance AB, en av branschens största drakar inom snabblåne-segmentet. 4 Finance AB driver även välkända lånekonceptet Vivus, som vi också rankar högt i våra recensioner. Vår generella bedömning, efter att ha granskat ägarbolagets ”track record” och senaste årsredovisningar, är att du kan känna dig fullständigt trygg med att ansöka hos Onea.

Senaste årsredovisningen uppvisade en kassalikviditet på 834,66 % och en vinstmarginal på ca 47%. 4 Finance AB.s ekonomi tillhör med andra ord de bättre i branschen.

Betyg: 90 av 100

From den 1 september 2018 kan man inte ingå i ett nytt låneavtal med Onea.
Se vår sida om sms-lån här för alternativ till Onea.

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
onea_logo 86 av 100
5stjarnor
500 - 30 000 kr 3 mån - 2 år fr 60 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer