Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
natlan_logo 85 av 100
5stjarnor
1000 - 4000 kr 33 dagar fr 335 kr N/A
Ansök

nätlån skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Nätlåns koncept är ”klassiska” snabblån med låga belopp och snabb återbetalningstid. Här kan du låna 1000, 2000, 3000 och 4000 kr till en löptid om 33 dagar. Konceptet är attraktivt för många som behöver ett högst tillfälligt tillskott i kassan. Och inom ramen för lånebeloppen är priserna rimliga och villkoren standardmässiga.

Det vi saknar, och som skulle höga vårt betyg, är dels information om öppettiderna för kundtjänst. För närvarande finns ett telefonnummer att ringa och en epost att mejla, men det står ingenting på hemsidan om när man håller öppet.

 

Vi ser också att företaget framöver tittar på möjligheten att kunna signera lånen digitalt, dvs via E-legitimation såsom BankId eller liknande.  Idag behöver måste man signera låneavtalet fysisk och skicka tillbaka – antingen scanna in och mejla, eller faxa. Vilket känns omständligt och omodernt.

Håller du lånet inom ramarna för den ordinarie löptiden på 33 dagar är priserna och villkoren konkurrenskraftiga. Kravet på årsinkomst om 100 000 kr är fullt rimligt och visar på en ansvarstagande kreditsed där man inte vill låna till individer som kan få problem att betala tillbaka. Nätlån gör dessutom alltid en individuell kreditbedömning där betalningsanmärkningar inte automatiskt leder till avslag, utan du kan få ditt lån godkänd om andra faktorer väger upp. Om du måste förlänga ditt lån efter 33 dagar får du betala en administrativ avgift på 250 kr samt ränta, och då kan lånet blir lite dyrare än många andra alternativ. Vi ska låta det vara osagt hur många gånger man kan förlänga lånet i 30 dagar, men vi har inte hittat information om att det ska finnas någon gräns.

 • Aviavgift: 0 kr
 • Uppläggningsavgift: 250 kr
 • Ansökningsavgift: 0 kr
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja
 • Lån utan UC: Ja
 • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 86 av 100

G grundläggande villkor för att få låna:

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer och vara mantalskriven i Sverige
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras
 • Du ska ha en deklarerad inkomst på minst 100 000 kr om året
 • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Det finns två tydliga aspekter här som påverkar vårt betyg på ett negativt sätt: otydlig information och omständlig låneprocess. Visserligen går det att nå kundservice via epost eller telefon. Problemet är bara att ingen vet när, eftersom det inte finns någon information om öppettiderna på hemsidan.

Detta hade vi gärna sett att man förtydligade och strukturerade. Att låneprocessen är omständlig grundar vi på att man inte kan verifiera lånet via e-legitimation. Utan att man måste antingen skicka handlingarna via post, fax eller scanna in dem och mejla.

Betyg: 60 av 100

Här kan vi bara göra ett ”kvalificerat” antagande att Nätlåns ratio godkända ansökningar bör bli relativ hög. Vi har fortfarande lite för lite data för en mer vidlyftig analys. Men med tanke på att man godtar betalningsanmärkningar och har ett rimligt krav på årsinkomst, bör en stor andel förfrågningar gå igenom. Vi ska återkomma till detta framöver.

Betyg: 79 av 100

Företaget som driver Nätlån heter Catalunia Capital AB och har enligt Alla Bolag varit verksamma sedan 2012. Mot bakgrund av finanserna i årsredovisningen har vi ingen anledning att tro något annat än att du kan låna tryggt och säkert hos Nätlån. Trots att varumärket är relativt nytt, har Catalunia Capital AB finanser som står i paritet med de redan etablerade bolagen. 1 144,21 % i kassalikviditet för senaste redovisningsåret är förstås riktigt bra.

Visserligen har vi kritiserat omständligheten i låneprocessen, där allt måste gå via fysiska papper. Men det finns inget i själva processen att anmärka på, utan den följer de krav på trygghet och säkerhet man kan ställa på en seriös långivare.

Betyg: 84 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
natlan_logo 85 av 100
5stjarnor
1000 - 4000 kr 33 dagar fr 335 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer