Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
nanokredit_logo 84 av 100
5stjarnor
1000 - 20 000 kr 1 mån - 2 år fr 240 kr N/A
Ansök

cash2you_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Nanokredits affärsidé är att erbjuda snabba lån befriande från administrativt krångel. Ett fundament i Nanokredits verksamhet är en hög grad av kundfokus och ansvarsfulla kreditbedömningar. Målsättningen att att det ska vara enkelt, tryggt och bekvämt att låna. Ett argument att vända sig till Nanokredit är definitivt enkelheten. Här får du besked på din kreditansökning relativt omgående och det är lätt att förstå och räkna ut den totala kostnaden för lånet. Företaget har också, i jämförelse med många andra långivare, en bred repertoar av lånetjänster.

Mikrolånen ligger på mellan 1000-10 000 kr och återbetalningstiden sträcker sig upp till  90 dagar. Däröver kan du även låna upp till 20 000 kr och välja 1, 2 eller 4 år i återbetalningstid.

Det är enkelt att förstås priserna på Nanokredit, då allt ingår i den effektiva räntan. Villkoren kan vara lite förvirrande, då det är olika krav på smålånen jämfört med de lite större.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Låna utan UC: Ja (upp till 10 000 kr)

Betyg: 85 av 100

G grundläggande villkor*

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Du behöver vara minst 20 år gammal
  • En årsinkomst på minst 50 000 kr före skatt för att låna upp till 10 000 kr
  • En årsinkomst på minst 150 000 kr före skatt för att låna upp över 10 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar accepteras.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Att erbjuda en bra kundservice är en av Nanokredit ledstjärnor. Tidigare verifierades alla lån via personlig kontakt, men idag går det bra att signera lånet med BankId/E-legitimation.

Så här beskrivs den här processen på hemsidan:

För att kunna slutföra din ansökan om snabblån måste du identifiera dig. Enklast identifierar du dig du med hjälp av E-legitimation direkt vid ansökan. Om du inte använder E-legitimation kommer du bli kontaktad av en handläggare för identifiering efter det att du skickat in din låneansökan. För dig som inte använder E-legitimation vid ansökan om smslån begär vi oftast in en kopia av ID-handling. Du får information av våra handläggare om hur du går tillväga. Källa: www.nanokredit.se/sa-har-gar-det-till.html

Helgfria vardagar mellan 08.00 – 17.00 går det bra att ringa till företagets support, andra tider är man hänvisade till mejl. Vårt betyg skulle bli bättre om supporten även var öppen på helgen, eller lite längre på vardagarna. Plus för den smidiga chatfunktionen som gör det enkelt att kontakta supporten även om man inte kan prata i telefon.

Betyg: 83 av 100

När det gäller andelen godkända ansökningar är Nanokredit enligt vår uppfattning relativt tuffa i sina bedömningar. Eller rättare sagt: kraven är hög ställda, exempelvis på kundens årsinkomst. Detta i kombination med att man inte godkänner betalningsanmärkningar gör att andelen godkända ansökningar blir relativt mindre än många av konkurrenternas. Samtidigt är kraven alltigenom rimliga.

Betyg: 82 av 100

Nanokredit ägs av Na No Invest & Finans AB, med säte i Upplands Väsby. Företaget driver även Nanoflex, ett annat väletablerat koncept för snabblån. Ekonomin bedömer vi som stabil med goda kassaflöden och bra vinstmarginaler. Låneprocessen innehåller inga märkligheter, utan följer branschstandard för verifieringar.

Lånen signeras med E-legitimation eller via personlig kontakt med support, som i sin tur använder olika metoder för att bekräfta ditt ID. Fokus i processen är att göra det så enkelt som möjligt att låna, fast utan att kompromissa med säkerheten.

Betyg: 86 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
nanokredit_logo 84 av 100
5stjarnor
1000 - 20 000 kr 1 mån - 2 år fr 240 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer