Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
monetti_logo 88 av 100
5stjarnor
1000 - 20 000 kr Flexibel (Flexilån)
1 - 12 mån för Monettilånet
fr 459 kr N/A
Ansök

cash2you_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Monetti hette tidigare Folkia, som var en av branschens mest välkända och största varumärken inom snabblån.  Monetti är en logisk fortsättning på Folkia. Enligt vår uppfattning handlar det till största del om ett namnbyte. Monetti verkar vara lika populär som sin föregångare, och är idag en av svenska marknadens mest välbesökta och använda snabblångivare. Kundservice håller absolut toppklass. Både vad gäller kompetens, bemötande och tillgänglighet.

Priserna på lånen är väldigt konkurrenskraftiga. Och eftersom man kan låna upp till 20 000 kr (samma belopp är högsta du kan få i kontokredit med Flexilån) täcker man in ett stort spektrum av potentiella låntagare. Sedan taket på den nominella årsräntan för sms-lån infördes är uppläggningsavgiften på 350 kr, en engångskostnad, att betrakta som rimlig.

Rent generellt vill vi beskriva priserna och villkoren på Monetti som väldigt fördelaktiga. Priserna tillhör definitivt de lägsta i branschen, särskilt på högre belopp. Du kan visserligen inte låna räntefritt på Monetti. Men räntefria snabblån brukar vara tingade med kravet att de ska återbetalas inom 15-30 dagar. Fördelen med Monetti är att du erbjuds billiga lånekostnader även på de längre löptiderna. Avser du att återbetala ditt snabblån på 2 månader eller mer, så är Monetti ett bra val.

Villkoren uppfattar vi, med branschmått mätt, som generösa. Fokus ligger på individuell kreditbedömning, där lån med betalningsanmärkningar kan accepteras om andra faktorer väger upp.

 • Aviavgift: 45 kr
 • Uppläggningsavgift: 350 kr
 • Uttagsavgift Flexilånet: 50 kr/uttag
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja
 • Förlängning av lån: Nej
 • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 84 av 100

G rundläggande villkor för att låna*:

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha någon form av regelbunden, deklarerad inkomst.
 • Betalningsanmärkning kan accepteras om annat uppväger.
 • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Toppklass är ett bra ord för att sammanfatta Monettis kundservice.

Öppettiderna tillhör branschens mest generösa. Vardagar håller man öppet mellan 8-20 och på helgdagar 10-17.  Det ska också sägas att supporten är väldigt kunnig och trevlig. Ett argument som vi bygger både på egna erfarenheter och de omdömen vi fått in av våra egna användare.Det här är alltså inte bara en kundtjänst som svarar alla dagar i veckan, och utan som också levererar.

På Monetti kan du ansöka om ett lån dygnet runt. Kundtjänst handlägger ditt ärende under ordinarie öppettider. Lämnar du din ansökan innan kl 13.00, görs en överföring direkt till ditt konto mellan kl 15.00-17.00 samma dag. Ansöker du efter kl 13.00 så har du pengarna på ditt konto nästa bankdag.

Betyg: 92 av 100

Vår statistik visar att Monetti har en relativt hög andel godkända lån. En uppskattning som är rimlig med tanke på lånevillkoren (ex att det räcker med att man är 18 år fyllda och kan få sitt lån godkänt även om man har betalningsanmärkning.) Samt att man är duktig på att kommunicera villkoren till användaren innan låneansökningen lämnas in.

Betyg: 89 av 100

Mot bakgrund av bolagets långa erfarenhet (föregående varumärket Folkia startade redan 2006) och Monettis fortsatta popularitet, kan vi bara beteckna den här långivaren som synnerligen trygg och säker. Bolaget som står bakom varumärket är dessutom ett av de största i branschen. Här finns alltså en solid ekonomi som backar upp hela verksamheten.

Vad gäller själva låneprocessen legitimerar du dig enklast med E-legitimation (BankID), men det finns även andra vägar för dig som inte har tillgång till detta. Har du frågor om processen eller känner dig osäker, kan du alltid kontakta kundtjänst. Är du återkommande kund kan du enkelt låna via din mobil direkt.

Betyg: 91 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
monetti_logo 88 av 100
5stjarnor
1000 - 20 000 kr Flexibel (Flexilån)
1 - 12 mån för Monettilånet
fr 459 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer