Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
loanstep_logo 84 av 100
5stjarnor
3000 - 50000 kr Flexibel kontokredit fr 0 kr 5000 kr
Ansök

loanstep skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Loanstep står för ett nytt, intressant koncept på svenska snabblånemarknaden som väckt mycket intresse. Många anser att detta slags ”peer-to-peer”-lån är kreditbranschens framtid.

För lånekunder fungerar konceptet precis som vilket snabblån som helst.  På Loanstep kan du låna upp till 50000 kr till flexibla återbetalningstider och du behöver bara ta ut så mycket pengar du behöver. Lånet ges i form av en kontokredit, och fungerar ungefär som ett kreditkort i mobilen.

Vårt intryck av Loanstep är optimistiskt.  Med branschmått mätt är konceptet fortfarande relativt nytt. Men av allt att döma rullar det på bra med högt kundintresse. (Blir intressant att följa om fler aktörer i branschen kommer anamma den här innovativa affärsmodellen framöver.)

Plus ger vi för den personlig servicen där man verkligen gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet. Det innebär bla att du kan få låna pengar trots betalningsanmärkning. Även plus för den smidiga chattfunktionen på hemsidan. Minus för att kundtjänst bara finns tillgängliga på telefon två timmar på vardagar.

På den positiva sidan finns två saker som enligt vår mening sticker ut lite extra. För det första att lån som återbetalas inom 14 dagar upp till 5000 kr  helt räntefria. 14 dagar låter inte mycket i sammanhanget. Men enligt uppgifter på hemsidan så återbetalas ca 20% av kunderna sina lån inom denna tidsperiod. Vilket betyder att en femtedel av kunderna tar lån utan ränta eller några tillkommande kostnader. Vilken annan bank kan säga detsamma?

För det andra är kreditbedömningarna verkligen individuella. Har du betalningsanmärkningar kan du få låna ändå. Får du avslag på din sökta kontokredit, men anser att villkoren eller omständigheterna inte stämmer, kan du alltid kontakta kundservice och få ditt lån prövat igen.

Själva villkoren är däremot relativt tuffa. Att kräva en årsinkomst på minst 150000 kr även för väldigt små krediter tillhör branschens hårdaste. Å andra sidan uppvägs detta av att Loanstep i hög grad fokuserar på din nuvarande ekonomi, och gör bedömningar från fall till fall.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Ja
  • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 89 av 100

4 grundläggande villkor för att få låna.

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal.
  • Du ska ha ett svenskt mobilnummer.
  • Du ska ha en årsinkomst på ca 150 000 kr.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.
  • Betalningsanmärkningar kan accepteras (fall till fall).

Tillgängligheten för kundservice lämnar en del att önska. Dels är det stängt på helgdagar. Och att enbart ha telefonerna öppna mellan 10-12 på vardagar känns i snålaste lagret.

Samtidigt är chatten väldigt smidig och tar bort stora delar av behovet att ringa. Vi har provat den vid ett flertal tillfällen med enbart positiva upplevelser. Plus också för en bra, informativ hemsida där de flesta frågor som kan uppstå under låneprocessen besvaras.

Betyg: 80 av 100

Det för bli en försiktig bedömning här eftersom vi saknar ett längre analysunderlag. (Loanstep är som sagt fortfarande en relativt ny tjänst.) Ska vi våga oss på en kvalificerad gissning borde företaget hamna någonstans i mellanregistret. Å ena sidan är grundkraven högt ställda. Vi tänker då framförallt på kravet på årsinkomst. Å andra sidan görs alltid en individuell kreditbedömning.  Där en eller flera betalningsanmärkningar kan accepteras beroende på omständigheterna.  Även åldersgränsen för att få låna är ”lägre” än genomsnittet, vilket borde leda till fler godkända lån.

Betyg: 84 av 100

Savelend Sweden AB, som står bakom Loanstep, har bara varit verksamma ett par år. Det blir därför svårt att bedöma tryggheten ur ett finansiellt perspektiv. Det finns dock inget uppseendeväckande med senaste årsredovisningen. Omsättningen har ökat stadigt sedan starten 2013. Och det finns inga anledningar att tvivla på företagets seriositet. Vi har även tittat lite närmare på externa ”recensionssajter” och här är kundomdömena är väldigt positiva.

Säkerhetsmässigt håller låneprocessen enligt vår uppfattning branschstandard. Lånen verifieras med Bank-ID i första hand. Har kunden inte tillgång till BankId så görs en kontroll av identiteten där ett flertal olika uppgifter samlas in ”manuellt”. Hur Loanstep jobbar med IT-säkerheten framgår inte på något detaljerat sätt, mer än att de skriver på hemsidan att de har satt stora resurser på detta. Och det finns inget hittills som motsäger detta.

Betyg: 79 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
loanstep_logo 84 av 100
5stjarnor
3000 - 50000 kr Flexibel kontokredit fr 0 kr 5000 kr
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer