Från och med den 29 augusti 2018 kan man inte längre låna pengar hos Kortlån.
Se samtliga smslån och kontokrediter här istället för alternativ.

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
kortlan_logo 89 av 100
5stjarnor
3000 - 20 000 kr 1 mån - 2 år fr 720 kr N/A
Ansök

kortlån skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Det finns ett tydligt skäl till att välja Kortlån – de låga priserna. Visserligen erbjuder man inga räntefria lån. Men överlag tillhör priserna de lägsta i branschen, oavsett vilken annan långivare du jämför med. Det finns inget anmärkningsvärt med löptiderna.  De står i paritet med beloppens storlek. Ju större belopp du vill låna, desto längre återbetalningsperioder kan du välja mellan. Väljer du lägsta lånebeloppet på 3000 kr kan du återbetala på 1-3 månader, högsta beloppet på 20 000 kr kan du återbetala på upp till 2 år.

Generellt är kraven på att få låna högt satta.  I alla fall med branschmått mätt. Du måste exempelvis minst vara 20 år gammal, ha en årsinkomst på 120 000 kr och inte ha några betalningsanmärkningar. Kundservice har relativt kort öppettider och finns inte tillgängliga på helgen. Låneprocessen är smidig om du har tillgång till E-legitimation, såsom BankId.

Sammantaget är villkoren och kraven hos Kortlån högt satta. Priserna på lånen tillhör branschens lägsta. Så om du uppfyller Kortlåns krav på att få låna, är det här ett utmärkt val. Kom dock ihåg att du måste vara över 20 år, inte ha betalningsanmärkningar, samt ha en deklarerad inkomst på minst 120 000 kr.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr

Betyg: 89 av 100

Grundläggande villkor för att få låna.

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 20 år gammal
  • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska en taxerad inkomst på minst 120 000 kr
  • Du ska inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Tillgängligheten för kundtjänst är blygsam. Öppettiderna är begränsade till några timmar på vardagarna, helgerna håller man stängt. Samtidigt uppväger Kortlån detta med att hålla lägre priser än många aktörer inom samma lånesegment. För personal kostar som bekant. Och utan att vi har någon ingående kunskap om Kortlåns affärsidé, är det inte osannolikt att man hellre ger kunderna lägre priser på sina lån, än har en kundtjänst som tar mycket resurser i anspråk.

Är du van vid att ansöka/handla på nätet, så är Kortlåns låneprocess enkel att utföra. Du börjar med att skapa ett konto på Kortlån. Därefter lämnar du in din ansökan direkt på nätet – och verifierar din identitet med BankId. Om du vet med dig att din låneprocess kommer kräva mycket ”manuell” handpåläggning, så får du räkna med att processen tar längre tid, och att Kundtjänst endast är öppet fem timmar på vardagar.

Betyg: 86 av 100

Kortlån ligger enligt vår erfarenhet på en relativt låg andel Godkända ansökningar. Sannolikt för att kraven ligger på en hög nivå jämfört med många andra i samma segment.

Uppfyller du kraven finns det dock inget som tyder på att det skulle vara svårare att få lånet godkänt hos Kortlån än hos någon annan.
Betyg: 89 av 100

Grandvik AB heter bolaget som äger och driver Kortlån. Ett bolag som även står bakom varumärkena Extrakredit.se och Kreditkontot.se. Sedan starten har bolaget haft en fin utveckling och senaste åren ser finanserna riktigt solida ut med en vinstmarginal på 54,55% och en kassalikviditet på 113,44 %.

Vårt intryck av Grandviks koncept är att de lägger stor emfas på ansvarsfull långivning. Villkoren för att få låna är högt satta, men fullt rimliga. Allt sammantaget så uppskattar vi att du som kund kan känna dig trygg och säker med att låna pengar hos Kortlån.

Betyg: 91 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
kortlan_logo 89 av 100
5stjarnor
3000 - 20 000 kr 1 mån - 2 år fr 720 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer