Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
goodcash_logo 89 av 100
5stjarnor
5000-50 000 kr 1 - 5 år fr 724 N/A
Ansök

goodcash skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Goodcash är i flera avseenden ett attraktivt låneföretag. Vi gillar att de inte kategoriskt avfärdar alla låntagare som har betalningsanmärkning.  Utan hellre lägger fokus på den nuvarande ekonomiska situationen istället för den historiska. Det borde fler kreditföretag ta efter.

Priserna för lånen är högst rimliga med tanke på riskbilden och amorteringsperioden. Vi gillar också att man kan välja amorteringsperiod och på så vis anpassa månadskostnaden och den totala lånekostnaden efter det personlig behovet.

Enkelheten är genomgående för priserna. Inga dolda avgifter eller kostnader som tillkommer. Allt ingår i den effektiva räntan.  Vilket gör priserna enkla att förstå och kalkylera med. Mot bakgrund av riskbilden och amorteringstiden håller Goodcash generellt sätt konkurrenskraftiga, marknadsmässiga priser. Villkoren omfattas av samma slags koncept där enkelheten är ledstjärna.  Du kan exempelvis lösa ut lånet när du vill och du kan även få en amorteringsfri /räntefri månad vid behov.

Betyg: 90 av 100

5 grundläggande villkor för att få låna.

(Detta är minikraven som måste vara uppfyllda)

  • Du ska ha regelbunden inkomst och vara folkbokförd i Sverige
  • Du behöver vara minst 20 år (du kan ansöka samma år du fyller 20)
  • Du får ej stå under förvaltarskap eller vara stadd i konkurs
  • Du får inte ha en pågående skuldsanering eller skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Lånar ej ut till personer över 62 år

Det finns två sidor av supporten. Å ena sidan är den enligt vår erfarenhet kompetent, trevlig och snabb när man väl använder den. Å andra sidan är tillgängligheten för telefonsupporten snålt tilltagen. Telefonerna är endast öppna 3 timmar på vardagarna, mellan 9-12. En önskvärd framtida utveckling vore därför att utöka telefontiden. Det skulle höja betyget avsevärt.

Det ska även sägas att den begränsade tillgängligheten uppvägs till stor del av enkla låneprocesser och tydlig information på hemsidan. Du kan exempelvis ansöka direkt online och signera ansökan med ditt BankId.

Betyg: 77 av 100

Goodcash har en generös inställning vad gäller att godkänna ansökningar. Det finns ett obyråkratiskt modus operandi i konceptet som blivit väldigt uppskattad av låntagare över hela landet. Det säger förstås en del att företaget accepterar upp till 9 betalningsanmärkningar (!)

Samtidigt balanseras detta med att låntagaren måste vara minst 20 år och ha en regelbunden inkomst. Det får heller inte finnas något skuldsaldo hos Kronofogden.

Så här skriver företaget om sin lånefilosofi:

”Nu för tiden är det inte ovanligt att framför allt många unga människor har en eller flera betalningsanmärkningar. Ibland kan det vara något så enkelt som en bortglömt P-bot eller trängselavgift som är boven. Orsakerna är ofta små och oskyldiga men får stora och ibland förödande konsekvenser. Bland annat blir de flesta banker och andra låneinstitut ointresserade att låna ut pengar. Att låna pengar med betalningsanmärkning är således inte en enkel och lätt sak att lösa. Hos oss kan du få lån trots betalningsanmärkning. (Källa: www.goodcash.se/lan-betalningsanmarkning) ”

Betyg: 94 av 100

Goodcash ägs och drivs av Prioritet Finans AB. Mot bakgrund av bolagets långa och framgångsrika historik i finansbranschen, går det inte att sätta något annat än ett högt betyg här. Senaste årsredovisningen uppvisade en kassalikviditet på 566,25 % och en vinstmarginal på 57,52 %. Det här är med andra ord ett företag med stabila finansiella rötter och som kommer finnas på marknaden imorgon också.

Själva låneprocessens säkerhet har vi inget att anmärka på. Den uppfyller de krav man kan ställa på ett företag som lånar ut pengar via nätet. Smidigt är exempelvis att använda Bank-id när du signerar lånet.

Betyg: 98 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
goodcash_logo 89 av 100
5stjarnor
5000-50 000 kr 1 - 5 år fr 724 N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer