Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
frogtail_logo 90 av 100
5stjarnor
7000 - 40 000 kr 1 år - 3 år fr 395 kr N/A
Ansök

frogtail skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Frogtail har hittat ett eget koncept i nischen för snabblån och krediter. Konceptet är visserligen förhållandevis nytt. Men bygger på en vidareutveckling av (och namnbyte från) tidigare Folkia, som var ett av dåtidens mest populära långivare inom nischen för snabba krediter.

Frogtail håller hög klass rakt igenom. Bredden på belopp att låna tillhör branschens bästa. Från 7000 kr och numera upp till 40000 kr. Samtliga lån kan tas utan UC. Vilket är helt unikt när vi pratar om belopp över 20 000 kr. Du kan dessutom få låna vilket belopp som helst trots att du har betalningsanmärkningar. Givetvis förutsatt att Frogtails kreditbedömning kommer fram till att det finna andra faktorer i din ekonomi som väger upp dina anmärkningar.

Unikt är också att man sätter en personlig ränta på snabblånen. Dvs att räntenivåerna beslutas från fall till fall. Detta är ett smart sätt för Frogtail att balansera riskerna med lånen, och samtidigt kunna ge en mer rättvisande ränta åt sina kunder. Samtidigt är det också denna egenhet som kan skapa förvirring. För det går inte att räkna ut kostnaden på lånen i förväg. Det finns visserligen riktvärden. Men den exakta kostnaden för lånet vet du, först din ansökan är godkänd.

Vad gäller kundservice och support tillhör Frogtail definitivt branschens toppskikt. Generösa öppettider både på vardagar och helger, ett kompetent och trevligt bemötande, tillsammans med snabba besked och tydlig information, gör att vi kan sätta högt betyg här.

Som nämnt sätter Frogtail så kallad personlig ränta på sina lån. Den personliga räntan sätts efter en kreditprövning och den exakta månadskostnaden ser man på skärmen under tiden som ansökningen behandlas. Frogtail erbjuder en årsränta upp till ca 39,00% på lån med 1 till 3 års återbetalningstid. Du kan få ditt lån godkänt trots att du har betalningsanmärkningar.

Rent generellt är priserna riktigt bra och tillhör bland de lägsta i branschen. Minus måste vi ge för uppläggningsavgiften, som framförallt blir relativt stor när man tar ett mikrolån. Tar du ett större lån spelar den ju mindre roll.

  • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 91 av 100

Grundläggande villkor för att låna:

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
  • Betalningsanmärkningar kan accepteras.
  • Du har en deklarerad inkomst.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Kundservicen är definitivt är en av Frogtails styrkor. På vardagarna håller man öppet mellan 8.00 – 20.00 och på helgdagar mellan 10.00-17.00. Det finns ingen möjlighet att chatta via hemsidan i dagsläget. Men det är å andra sidan väldigt enkelt att ringa eller mejla – och svararen är enligt vår erfarenhet ofta välformulerade och snabba. Servicen vad gäller utbetalningar är bra, men det finns ingen utbetalning på helgen.

Så här funkar det:

Om din låneansökan godkänts vardag före kl 13.00 görs en överföring direkt till ditt konto kl 15.00-17.00 samma dag. Om ansökan godkänts efter kl 13.00 så har du pengarna nästkommande bankdag. Källa: www.frogtail.se/kundservice/frågor-och-svar

Betyg: 90 av 100

Frogtail har enligt vår erfarenhet en hög grad av godkända ansökningar. Mer data om detta kommer framöver.

Det stämmer också väl överens med villkor som fokuserar mer på kundernas nuvarande betalningsförmåga, än den historiska.

Betyg: 89 av 100

Ägarbolaget till Frogtail har sitt säte i Norge och stod även bakom populära Folkia, som är ursprunget till Frogtail. Bolaget driver även Monetti. Eftersom bolaget har sitt säte i Norge finns det ingen officiell ekonomisk redovisning att analysera. Men med tanke på Folkias långvariga framgång och erfarenhet, kan du känna dig trygg med att låna hos Frogtail. Företaget är godkända av Finansinspektionen.

Frogtail ingår i Folkefinansgruppen som grundades 2006 och är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge. Källa: www.frogtail.se/om-frogtail

Betyg: 91 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
frogtail_logo 90 av 100
5stjarnor
7000 - 40 000 kr 1 år - 3 år fr 395 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer