Från och med den 29 augusti 2018 kan man inte längre låna pengar hos Extrakredit.
Se samtliga snabblån och kontokrediter här istället för alternativ.

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
extrakredit_logo 90 av 100
5stjarnor
3000 - 20 000 kr 1 mån - 2 år fr 595 kr N/A
Ansök

extrakredit skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Extrakredit är ett utmärkt alternativ om det är högprioriterat med låga lånekostnader. Du kan inte låna räntefritt här. Men bortsett från det är lånekostnaden väldigt fördelaktig oavsett vilket annat snabblån du jämför med. Det kan dock vara bra att ha koll på villkoren innan du lämnar in din låneansökan.

Grundvillkoren är nämligen relativt högt satta, även för de mindre lånebeloppen. Som minimum måste du ha en deklarerad årsinkomst på 120 000 kr, vara minst 20 år fyllda och inte ha några betalningsanmärkningar. Telefontiderna på kundtjänst är väldigt blygsamma (2 timmar om på vardagar) och vi hade gärna sett att det fanns möjlighet att göra låneutbetalningar samma dag.

Villkoren och priserna på Extrakredit är föredömligt enkla att förstå. Det finns inga dolda avgifter, alla kostnader för lånet ingår i räntan. Därmed är kostnaden för lånet enkel att räkna ut – och jämföra med andra alternativ. Generellt är priserna på lånen mycket konkurrenskraftiga. Samtidigt som kraven på att få låna tillhör den ”högre” skalan i segmentet.

 • Aviavgift: 0 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Ansökningsavgift: 0 kr
 • Lån med betalningsanmärkning: Nej
 • Helgutbetalning: Nej

Betyg: 88 av 100

Grundläggande villkor för att få låna pengar.

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

 • Du behöver vara minst 20 år gammal
 • Du behöver ha ett ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
 • Du behöver ett svenskt mobilnr och bankkonto
 • Du måste ha minst 120 000 kr i deklarerad årsinkomst
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar
 • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Vår uppfattning om Extrakredit är att konceptet till stor del bygger på ett slags ”gör-det-själv-flöde”. Vilket reflekteras i kundtjänst blygsamma telefontider (10-12 på vardagar). Det här är alltså inte en långivare du vänder dig till om du är i behov av mycket manuell hjälp och handhållning. Om du däremot har tillgång till BankId, och har vana av att använda formulär på nätet, är låneprocessen supersmidig.

Vi hade dock gett ett högre betyg för en mer tillgänglig kundservice. Två timmar telefontid på vardagar är verkligen minimalt. Förslagsvis kunde man väga upp med att erbjuda chatt via hemsidan på mer generösa tider.

Betyg: 75 av 100

Vi har för lite data i nuläget för att göra en väl underbyggd uppskattning här.

Sannolikt kommer antalet godkända ansökningar att vara mindre här än hos långivare som accepterar betalningsanmärkningar – och som har lägre krav på årsinkomst.

Betyg: 85 av 100

Grandvik AB heter ägarbolaget och har sitt säte i Skövde. Bolaget driver också sajterna Kortlån.se och Kortkredit.se. Under senaste åren har Grandvik haft en fin finansiell utveckling och vi bedömer företagets ekonomiska status som mycket god.

Företaget har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet. Vi bedömer att det är tryggt och säkert att låna pengar hos Extrakredit.

Betyg: 93 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
extrakredit_logo 90 av 100
5stjarnor
3000 - 20 000 kr 1 mån - 2 år fr 595 kr N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer