Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
expresskredit 84 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit Månadsränta 3,8 % N/A
Ansök

expresskredit skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Expresskredit erbjuder det mesta vi önskar av en bra snabblångivare. Här kan du ta ut ett brett spektrum av summor via kontokredit, från 1000 kr upp till 30 000 kr. Betalningsanmärkningar accepteras inte.

Som förstagångskund kan du max ta ut ett kreditbelopp upp till 10 000 kr. Därefter behöver du återbetala krediten innan du eventuellt kan ta ut större summor.

Vi ger pluspoäng för ambitionen att så långt det går låta kunden bestämma den exakta behovet att tillfällig kredit. Överlag finns det en fokus på kundperspektivet hos Expresskredit som vi gillar och som höjer betyget. Minuspoängen för att man inte kan låna räntefritt ens bland de riktigt små summorna. Eller att kundtjänst inte har öppet på helgdagar.

Prismässigt tillhör Expresskredit inte de billigaste, men sett till ställda krav och risk, är priserna fullt rimliga. Vi hade gärna sett någon form av räntefria lån bland de lägre summorna eller något attraktiv villkor som skiljde de lägre summorna från de högre.

  • Uttagsavgift: 49 kr
  • Uppläggningsavgift: 320 kr
  • Aviavgift: 35 kr

Betyg: 85 av 100

G grundläggande villkor för att få låna*

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Svensk medborgare med adress i Sverige de senaste fem åren.
  • Du måste ha deklarerad inkomst i Sverige under två senaste åren.
  • Mellan 18-72 år gammal.
  • Betalningsanmärkningar accepteras inte.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Kundtjänst på Expresskredit motsvarar de förväntningar vi har på ett erfaret snabblåneföretag. Helgfria vardagar håller man öppet mellan 8.00 och 18.00. För att vara vardag är det generösa öppetider. Helgdagar är det stängt, vilket drar ner betyget något. Plus för den smidiga chattjänsten på hemsidan där man snabbt kan få hjälp med frågor och funderingar.

Chat framstår alltmer som ett enkelt och bra alternativ – eller komplement – till telefon, och vi skulle gärna se att fler långivare utnyttjade denna möjlighet att kommunicera med sina kunder.

Betyg: 83 av 100

Våra indikationer visar att Expresskredit är ett genomsnittlig företag vad gäller att godkänna ansökningar. Det stämmer väl överens med att kraven på långivaren är, vad vi uppfattar som, välbalanserade.

Det måste exempelvis inte vara ett hinder att låna bara för att du betalningsanmärkningar. Men samtidigt ställer Expresskredit då högre krav på inkomsten. Vilket är både rimligt och sunt.

Så här skriver man på hemsidan om sin kreditpolicy:

För att minska risken att våra kunder skuldsätter sig mer med dyra lån och kredit och tappar kontrollen över ekonomin kan man endast ha ett snabblån hos Expresskredit. Till skillnad från vissa andra höjer vi inte kundens kreditlimit (ökar lånet) under löptidens gång för att undvika överbelåning. Källa: http://www.expresskredit.se/trygg-kreditgivning/

Betyg: 86 av 100

Expresskredit är ett varumärke som drivs utav bolaget SMS Pengar Norden AB från Uppsala. Samma bolag driver även Smspengar, Strandiafinans och Kundfinans.

Bolagets ekonomi bedömer vi som synnerligen solid. Med tanke på den vidlyftiga portföljen av lånekoncept är det ingen överdrift att påstå att företaget har en god kundkännedom och lång erfarenhet av sin bransch.

Enligt uppgifter från företaget själva har man hittills lånat ut över 200 miljoner kr. Senaste tillgängliga årsredovisningen visade en kassalikviditet om 122,42 %.

Säkerheten betraktar vi som god. Om du lånar direkt på nätet så sänds uppgifterna i formuläret med höggradig kryptering. Rekommenderat är att signera ditt lån med e-leg/Bank-ID, men du kan även få din identitet verifierad på andra sätt.
Betyg: 85 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
expresskredit 84 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit Månadsränta 3,8 % N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer