Credway

Credway2019-11-15T11:18:15+00:00
Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
credway_logo 85 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit Månadsränta 2.17% N/A
Ansök

credway skärm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Credway är en förhållandevis ny bekantskap i snabblånebranschen (startade 2015) men ägaren bakom driver även välbekanta Easycredit. Credway siktar högt. Ambitionen är att erbjuda marknadens billigaste snabblån.

Bland annat har Credway en s.k prisgaranti som säger att om du hittar ett lån som är billigare någon annanstans (inom beloppen 1000 kr – 30 000 kr) kommer de inte bara att matcha priset, utan även erbjuda dig ett pris som är 10 % lägre.

Kundservice har riktigt generösa öppettider och själva låneprocessen är föredömligt enkel och snabb.

Det enda på minuskontot är det förhållandevis höga kravet på årsinkomst även på låga belopp, som sannolikt resulterar i färre antal godkända ansökningar.

Vad gäller priser är Credway topp i klassen. Månadsräntan ligger alltid på låga 2,42 %. Men som vi nämnt erbjuder man även en prisgaranti för att säkerställa att kunden alltid får lägsta ränta på sina lån. (Garantin gäller givetvis bara de belopp som finns att låna på Credway.) Villkoren är också riktigt bra. Här kan du exempelvis låna trots att du har betalningsanmärkningar om det finns andra faktorer i din ekonomi som uppväger detta. De krav som är lite högre ställda jämfört med en del andra kreditföretag, är kravet på årsinkomst om 120 000 kr, som gäller även för de lägsta beloppen.

Betyg: 92 av 100

Grundläggande villkor för att få låna pengar:

(Detta är minimumkraven som måste vara uppfyllda)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du behöver ha en deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Det är okej med betalningsanmärkningar om din kredit i övrigt uppväger detta.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Support och service är ett starkt kort hos Credway. Kundservice svarar snabbt på olika typer av förfrågningar och har en hög grad av professionalitet i alla avseenden. Den uttalade målsättningen är att du som kund ska kunna känna dig trygg i alla avseenden.

Det är också enkelt att själv söka information på hemsidan. Under fliken ”frågor och svar” hittar du snabbt svar på de flesta frågor som kan dyka upp under låneprocessen.

Önskvärd utveckling i framtiden vore att man erbjöd förlängning av lån. Supportens generösa öppettider vill vi ge ett extra plus för.
Betyg: 91 av 100

Ccredway har enligt vår bedömning en sund grad av godkända ansökningar. Betyget här blir okej. Credway använder sig av individuell kreditbedömning. Betalningsanmärkningar behöver inte nödvändigtvis hindra dig från att få din låneansökan godkänd.
Betyg: 94 av 100

Det finns flera anledningar att ge Credway ett högt betyg vad gäller trygghet och säkerhet. Visserligen är varumärket relativt nytt. Men ägarbolaget Northmill AB har en lång, samlad erfarenhet av branschen via de andra varumärkena Eayscredit och Credigo. Enligt info på hemsidan har man hittills lånat pengar till ca 150 000 svenska kunder genom åren.

En annan trygghetsfaktorer är kreditbetyget, trippel AAA, som Northmill tilldelats av Soliditet. Ett av Europas största och mest välrenommerade kreditupplysningsföretag. Senaste tillgängliga årsredovisningen uppvisar stabila finanser, med en soliditet (långsiktig betalningsförmåga) om ca 60% och en kassalikviditet på 613,19 %.

Betyg: 91 av 100

Kreditföretag Recension Lånesumma Låneperiod Kostnad Räntefritt Ansök
credway_logo 85 av 100
5stjarnor
1000 - 30 000 kr Flexibel kontokredit Månadsränta 2.17% N/A
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER SNABBLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
NYHETER OM CREDWAY