Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
seb logo 82 av 100
5stjarnor
20 000 – 350 000 kr 4,18% – 12,28% 2-10 år
Ansök

SEB_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

SEB:s privatlån kallas för enkla lånet och här kan du låna mellan 20 000 kr och upp till 350 000 kr till riktigt bra ränta.

Som storbank har SEB fördelen att kunna erbjuda bland marknadens lägsta låneavgifter. I gengäld ställer man lite högre krav på sina lånekunder än många av de mindre aktörerna.

Enkla lånet är förövrigt ett bra namn på denna låneprodukt. På hemsidan räknar du snabbt ut vad lånet kommer kosta dig till olika räntenivåer.

Du kan välja amorteringstid på mellan 2 till 10 år. Men har även möjlighet att betala av hela lånet utan extra kostnader om du vill och har möjlighet. SEB Privatlån är ett blancolån. Vilket innebär att du lånar till precis vad du vill utan att behöva ställa någon säkerhet i retur.

Räntenivåerna är riktigt konkurrenskraftiga och hör till branschens lägsta, oavsett vilket annat låneföretag du jämför med. Amorteringstiden går att välja mellan 2-10 år, vilket ger gott om utrymme att påverka månadsavgiften. Plus för att man när som helst kan lösa lånet utan några extra avgifter. Det ska också nämnas att med den låga räntan och höga maxbeloppet om 350 000 kr, kan det enkla lånet vara ett bra alternativ om du vill samla dyrare smålån på ett ställe – och på så vis sänka din månadskostnad för lån.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 300 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 85 av 100

G rundläggande villkor för att få låna:

(*För fullständiga villkor, se hemsidan)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst på minst 190 000 kr om året. Exempelvis från anställning eller eget företag.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar, vara föremål för skuldsanering eller inte ha någon annan aktuell skuld hos Kronofogden.

På den positiva sidan finns en kundtjänst som är professionell och i alla avseenden kunnig. Tillgängligheten är god och det finns förstås stora fördelar med att kunna kontakta banken både via nätet, eller direkt på ett lokalt kontor. Jämfört med många andra mindre låneföretag är dock ansökningsprocessen relativt långsam. Det tar normalt mellan 24-48 timmar inom de ordinarie öppettiderna att få svar på om din ansökan är godkänd.

Därutöver brukar det ta någonstans mellan 2-5 bankdagar att få pengarna insatta. Har du konto på SEB sen tidigare går det snabbare, men har du konto på en annan bank får du räkna med den längre inbetalningstiden. Plus för en informativ sida för det enkla lånet, som direkt ger svar på de flesta frågor om det här lånet.

Betyg: 85 av 100

Om du uppfyller de grundläggande kraven för att få låna finns det inget som säger att du har mindre chanser att låna hos SEB än hos någon mindre aktör. Kom dock ihåg att kraven är relativt högt satta.

Du behöver ha en årsinkomst på minst 190 000 kr även för att få låna de lägre beloppen. Och enligt vår erfarenhet görs inga avsteg från dessa lånekrav, så var noga med att kolla dina ekonomi och se att allt ligger inom ramen för kraven, innan du lämnar en låneansökan.

Betyg: 60 av 100

Kommentarer är väl egentligen överflödiga här. SEB, Skandinaviska Enskilda Banken, har idag tillryggalagt 150 år som bank på den svenska marknaden. SEB Privatlån är med andra ord så tryggt och säkert ett blancolån kan bli.

Betyg: 100 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
seb logo 82 av 100
5stjarnor
20 000 – 350 000 kr 4,18% – 12,28% 2-10 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer