Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
lendify_logo 84 av 100
5stjarnor
20000 – 500 000 kr 2,95% - 10,95% 1 - 10 år
Ansök

Lendify privatlån

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Lendify privatlån erbjuder en förmedlingstjänst för lån mellan privatpersoner. Rent konkret innebär detta att Lendify kopplar ihop personer som vill låna pengar med personer som vill låna ut pengar, samtidigt som man också sköter all administration och all hantering av lånets olika faser.

För dig som vill låna pengar är det egentligen ingen skillnad att ansöka om lån på Lendify kontra hos ett ”vanligt” kreditföretag. Vi ska dock försöka beskriva processen här så enkelt som möjligt.

Du lämnar din ansökan via ett formulär på hemsidan. Du kan låna från 20000 kr och upp till 500 000 kr till en löptid om 1 – 10 år. När du lämnat din ansökan så gör Lendify en vanlig kreditupplysning och därefter får du svara på ett antal frågor om din ekonomi. Efter detta får du ett räntebesked och om du är nöjd med räntenivån väljer du att publicera ditt lån så att långivare kan ta del av detta och låna ut pengar.

Ditt lån kan finansieras av en eller flera långivare. Vanligen investerar ett flertal olika långivare ett mindre belopp tills dess att lånebeloppet är uppfyllt. Under denna tid kan du följa utvecklingen på ”Mina sidor”.

Din låneansökan ligger ute för finansiering till dess att lånet är helt finansierat, men som längst i två veckor. Om ditt lån inte blir finansierat under dessa två veckor så kommer du få en ny möjlighet att göra en ny låneansökan.

När din låneansökan är fullt finansierad betalar Lendify ut beloppet till ditt bankkonto. Samtidigt som lånet betalas ut, betalar du en förmedlingsavgift för lånet, en avgift om 0,95% – 5,00% av lånebeloppet.

Det som skiljer Lendify’s priser och villkor från andra kreditföretag är att du betalar en förmedlingsavgift på ditt lån i samband med att lånet betalas ut. Den generella regeln är att ju bättre kreditvärdighet du bedöms ha, desto mindre förmedlingsavgift betalar du (detta har med riskbedömningen att göra.)  Annars betalar du vanlig ränta på ditt Lendify privatlån. Inga andra avgifter tillkommer.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Förmedlingsavgift: 0,95% – 5,00%  av lånebeloppet
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 85 av 100

G rundläggande villkor för att få låna:

(*För fullständiga villkor ang Lendify Privatlån, se hemsidan)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du behöver vara svensk medborgare
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst på minst 120 000 kr om året (före skatt).
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Mycket av Lendify’s affärsmodell bygger på en process som i flera avseenden är väldigt intuitiv och går att styra och överblicka via ”Min sida” på hemsidan. Detta i kombination med en väldigt modern och informativ hemsida, gör att behovet av en mer traditionell personlig support inte är så stor. I alla fall inte om du är en någorlunda van datoranvändare.

För dig som vill ha mer personlig support är öppettiderna förlagda till vardagar mellan 8-17.  Du kan ringa, mejla och även direktchatta via hemsidan. Lendify är fortfarande en nytt koncept i finansbranschen. Men vår upplevelse hittills av Lendify privatlån och kundservice är väldigt positiv.

Betyg: 85 av 100

Det finns fortfarande för lite data för att säga något kvalificerat om Lendify’s ratio vad gäller godkända ansökningar. Vår upplevelse är att man håller en sund balans på sina kreditbedömningar. Inte supernitiska, men heller inte risktagande. Ligger din ekonomi inom ramen för de grundläggande kraven bedömer vi att du har goda chanser att få ditt lån godkänt här.

Betyg: 80 av 100

Att bedöma trygghet och säkerhet hos ett företag som startade sin verksamhet 2015 är inte enkelt. Lendify’s koncept är dessutom väldigt annorlunda jämfört med traditionella finansbolag, och det finns idag inte något föregångare på den svenska marknaden att jämföra med.

Verksamheten bygger dessutom på att förmedla lånekontakter – och inte på att låna ut pengar själva. Kraven på egna likvida medel är ju därmed betydligt mindre.

Betyg: 85 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
lendify_logo 84 av 100
5stjarnor
20000 – 500 000 kr 2,95% - 10,95% 1 - 10 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer