Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
icabanken_logo 83 av 100
5stjarnor
20 000 – 350 000 kr 3,70% - 10,95% 3 - 12 år
Ansök

icabanken_skarm

0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Godkända ansökningar
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

Fördelen med att låna hos en etablerad bank som ICA Banken är att du alltid kommer få bra villkor och ränta , oavsett vilket annat mindre kreditbolag du jämför med.

Större bankar har ju möjlighet att pressa lånepriserna just på grund av att de har ett stort kundunderlag, omsätter mycket kapital, och därmed själva kan låna pengar till låga räntor.

Ica Banken privatlån hör definitivt till de mer attraktiva i branschen. Både vad gäller nivån på räntan och möjligheten att välja löptid mellan 3 – 12 år.

Eftersom man kan låna upp till 350 000 kr funkar detta lån även som ett så kallat hopbakslån. Det vill säga samla dina lån och dyra kredit till ett enda lån. Om det är i detta syfte du vill använda lånet, så berättar du bara det i samband med din ansökan.

Vi gillar också att man inte lagt på några avgifter utan att alla kostnader ingår i räntan. Vilket gör totalkostnaden för lånet väldigt enkel att räkna på.

Plus också för att man kan teckna Låneskydd i samband med ICA Banken Privatlån. Låneskydd funkar på samma vis som att teckna en försäkring, och innebär att du får hjälp med lånet om du skulle bli sjuk eller arbetslös under amorteringstiden.

Du behöver vara 18 år och ha någon form av fast inkomst för att få ditt lån godkänt. När du lämnat in din låneansökan gör Ica Banken en kreditupplysning via UC, och baserat på denna och de uppgifter du lämnat, tar man sedan ett beslut om man godkänner eller avslår din ansökan. Kom ihåg att du inte kan få ditt lån godkänt om du har betalningsanmärkningar. Räntenivån sätts individuellt, det vill säga bygger på en bedömning av din ekonomiska status.

Rent generellt är Ica Bankens erbjudan låneräntor väldigt konkurrenskraftiga, och tillhör bland de lägsta i branschen.

  • Aviavgift: 0 kr
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Nej

Betyg: 80 av 100

G grundläggande villkor för privatlånet:

(*Se hemsidan för fullständiga villkor)

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du ska ha någon form av regelbunden, återkommande inkomst. Exempelvis från anställning, eget företagande eller pension.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Servicen och supporten ligger väl i linje med ICA starka varumärke och är i alla avseenden professionell och kompetent.

En viktig del i servicen är hemsidan. Förutom en väldigt uttömmande FAQ, som täcker in de flesta frågor om låneprocessen, finns även ett kundforum, kundo.se. Här kan kunder interagera med Ica Bankens supportpersonal och få svar på sina frågor i ett slags öppen dialog med företaget. På Kundo finns även massor av historiska kundärenden lagrade, vilket fungerar som en utmärkt informationskälla vid liknande frågor.

Numera finns Ica Banken även tillgängliga på Facebook  mellan 8 – 22 för frågor och meddelanden.

Sammanfattningsvis håller supporten en riktigt hög nivå. Möjligen hade vi sett att man höll öppet några timmar även på helgen framöver. Inte minst för att ytterligare differentiera sig mot de konventionella storbankerna tillgänglighet.

Betyg: 80 av 100

Idagsläget har vi för lite data för att göra någon analys av ration på godkända ansökningar. Vi ska be att få återkomma med detta framöver. Vårt råd är dock att noga läsa igenom villkoren och se till att du uppfyller dem, innan du lämnar in din ansökan. Är du osäker på vad ICA Banken Privatlån innebär, kontakta kundtjänst med dina frågor. Eller läs mer om villkoren på hemsidan.

Betyg: 80 av 100

Egentligen är kommenterar och argument överflödiga här. Känner du inte till ICA som varumärke har du förmodligen varit isolerad på en fjälltopp de senaste femtio åren. Nämnas kan att Ica Banken idag är en av Sveriges mest populära nätbanker och banker överhuvudtaget.

Förutom låneprodukter erbjuder Ica Banken även alla andra tjänster som storbankerna har, såsom sparande, kreditkort, olika typer av försäkringar och mycket annat. Vi bedömer det som mycket tryggt och säkert att låna pengar hos Ica Banken.

Betyg: 95 av 100

Kreditföretag Recension Lånesummor Ränta Löptid Ansök
icabanken_logo 83 av 100
5stjarnor
20 000 – 350 000 kr 3,70% - 10,95% 3 - 12 år
Ansök
FLER FÖRETAG SOM ERBJUDER PRIVATLÅN
Läs mer
Läs mer
Läs mer