Företag Recension Lånesumma Lånekategori Ansök
Mitt Bolån logo 95 av 100
5stjarnor
Flexibelt Bolån
Ansök
0 av 100
Totalbetyg
0 av 100
Priser & Villkor
0 av 100
Kundservice & Support
0 av 100
Trygghet & Säkerhet

MittBolån är en relativt ny tjänst som hjälper kunder på svenska marknaden att teckna bättre bolån. Tjänsten är kostnadsfri och du kan både få hjälp med ett lånelöfte, som att teckna ett nytt bolån eller omförhandla ett befintligt.

Idén bakom tjänsten är att MittBolån tar emot din förfrågan och sedan kontaktar de alla banker och tar in offerter för din räkning. Skulle du välja att teckna ett nytt avtal, så får Mittbolån provision av banken – och därför är tjänsten helt kostnadsfri för dig.

Så här går det till att använda Mitt Bolån:

listbullGå till MittBolån.
listbullGå till Ansökan och välj Omförhandling, Nytt bolån eller lånelöfte.
listbullFyll i uppgifter om bostaden, din ekonomi och kontaktuppgifter.
listbullFå förslag från teamet på Mitt bolån.

De flesta är medvetna om att det finns en hel del pengar att spara på att omförhandla bolånet. Inte minst genom att ”spela ut” flera banker mot varandra och på så vis pressa räntenivån rejält.

Har du ett bolån på ett par miljoner så kan kan små förändringar spara tusentals kronor varje år. Men alla känner sig inte bekväma med att förhandla med bankerna. Dels tar det tid. Dels kräver det en del kunskap om bostadsekonomi och bomarknaden.

Och det är här som MittBolån kommer in i bilden. De hjälper dig att få bättre villkor på ditt bolån genom att förhandla med flera banker samtidigt. Utan några kostnader för dig. Och eftersom bolån är deras specialitet, har de all kunskap och erfarenhet som krävs för att förhandla fram riktigt bra villkor.

Sammantaget är det här en riktigt intressant tjänst som vi i dagsläget bara ser fördelar med.

Det kostar som sagt ingenting att använda tjänsten. (Om du väljer att teckna låneavtal med en viss bank, så är det banken som i så fall betalar provision till Mittbolån). Det finns en särskild avdelning om du behöver bolån trots att du har betalningsanmärkning.

  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Ansökningsavgift: 0 kr
  • Lån med betalningsanmärkning: Ja

Betyg: 95 av 100

G rundläggande villkor för att få låna pengar*

*Se företagets hemsida för fullständiga lånevillkor

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du behöver vara svensk medborgare
  • Du får inte vara föremål för skuldsanering eller inte ha ett aktuell skuld hos Kronofogden.

Vår upplevelse av Mittbolåns kundservice är väldigt positiv. Även om tjänsten är relativt ny finns det idag mängder av positiva recensioner och omdömen. Det ”negativa” handlar nästan uteslutande om att Mittbolån inte kunde sänka deras ränta och att de fick bättre villkor någonstans.

Vår slutsats är därför: prova! Det finns inget att förlora. (Får du bättre ränta på egen hand, så är det ju bara att välja det alternativet istället.)

listbullDe är serviceminded, ringer upp snabbt och är proffsiga på telefon.
listbullTjänsten som sådan känns väldigt seriös, erbjuder inga märkliga nischbanker utan etablerade aktörer.
listbullÄr väldigt tydliga med när de inte kan hjälpa till
listbullFörsöker inte sälja på dig massa kringtjänst och konstigheter, såsom försäkringar eller andra ”extratjänster”

Betyg: 97 av 100

MittBolån ägs och drivs av Compricer som är specialister på prisjämförelser inom flera olika kategorier – exempelvis försäkringar, el, telekom och pension.

Så trots att varumärket som sådant är nytt, finns det gott om erfarenhet och kunnighet i ägarbolaget.

Compricer ägs i sin tur av Schibsted Media Group som även driver populära lånejämförelsesajten Lendo och Kundkraft. Här finns alltså gott om kunskap och kapital att ösa resurser från. Så även om MittBolån i det större perspektivet är en relativt nybakad tjänst, finns det ett stor kunskapspool bakom.

Betyg: 90 av 100

Företag Recension Lånesumma Lånekategori Ansök
Mitt Bolån logo 95 av 100
5stjarnor
Flexibelt Bolån
Ansök