KREDITKORT TROTS
BETALNINGSANMÄRKNING

Är det möjligt att teckna kreditkort om du har betalningsanmärkning?

KREDITKORT TROTS
ANMÄRKNING

Är det möjligt att teckna kreditkort om du har betalningsanmärkning?

I de allra flesta fall kommer du inte kunna teckna ett nytt kreditkort om du har betalanmärkningar. Men att säga att det är omöjligt är inte sant.

Det finns undantag, men tyvärr är de väldigt sällsynta. Den bästa chansen du har är att ta personlig kontakt med banken eller kortutgivaren och argumentera för din sak.

Ingen bank säger att de accepterar anmärkningar

Till skillnad från marknaden för privatlån och snabblån, där det finns kreditföretag som uttalat accepterar betalningsanmärkningar (och som faktiskt gjort det till en del av sin affärsstrategi att låna ut pengar till lite högre risk och ränta) finns det idag inga svenska kreditföretag som i sin policy accepterar betalningsanmärkningar när det gäller kreditkort.

Detta beror dels på att kreditföretagen måste förhålla sig till VISA:s och Mastercard:s regelverk för kortkredit. Men också för att räntan vanligtvis inte sätts individuellt på ett kreditkort på samma sätt som på ett lån. Kortutgivaren har alltså inte samma möjlighet att kompensera den ökande risken med en högre ränta.

För privatpersoner dröjer sig betalningsanmärkningar kvar i tre år. Och som alla vet kan mycket förändras under tre år. Inte minst en ekonomisk situation.

Att du idag har en betydligt bättre ekonomi än för ett par år sedan, är ett av de tyngsta argumenten du kan framföra om du vill teckna kreditkort trots betalningsanmärkningar.

därför får du avslag

Kreditkort & bankkort utan kreditupplysning?

Ett vanligt försök att komma runt problemet med betalningsanmärkningar, är att Googla på exempelvis ”kreditkort utan kreditupplysning” eller ”kreditkort utan UC” och liknande fraser.

Men finns det verkligen kreditföretag i Sverige som skulle bevilja dig ett kreditkort utan att göra någon kreditupplysning?

Det enkla svaret på den frågan är nej. Det finns det inte. Det är nämligen inte förenligt med konsumentkreditlagen att bevilja krediter utan kreditprövning.